Κριστόφ Ρουσέ

Κριστόφ Ρουσέ Facebook Twitter
0

Το διεθνές φωνητικό και οργανικό συγκρότημα Les Talents Lyriques υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή του θα ερμηνεύσει αρχικά το Quam dilecta (~1720), από τα μόλις τέσσερα σωζόμενα μοτέτα του Ζαν-Φιλίπ Ραμό, που αναφέρεται στον 83ο Ψαλμό του Δαβίδ (Ως αγαπητά τα σκηνώματά σου). Συνεχίζει με ένα έργο από την πρώτη δημιουργική περίοδο του Μαρκ-Αντουάν Σαρπαντιέ, τις Συμφωνίες για ένα ησυχαστήριο (~1670) και ολοκληρώνεται με τέσσερα μέρη από το έργο De Profundis του Αντρέ Καμπρά και με το ιστορικά κομβικό Ρέκβιεμ (~1732- 1742), η μουσική ατμόσφαιρα του οποίου χαρακτηρίζεται από μία ιριδίζουσα γαλήνη. Ο τσεμπαλίστας και αρχιμουσικός Κριστόφ Ρουσέ κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Bruges Harpsichord Competition το 1983, μια διάκριση που είχε απονεμηθεί μόνο άλλη μια φορά, στον Scott Ross το 1971, κι έχει ηχογραφήσει μεταξύ πολλών άλλων τη μουσική για την ταινία Φαρινέλι.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ