The Lifo Cocktail Guide

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter
0

Ένα ωραίο ποτήρι, δροσιστικά υλικά, ωραία ποτά σε ωραία μπουκάλια, πάγος, πολύς πάγος, καλή παρέα κι ένα από τα βασικά συστατικά του καλοκαιριού - το κοκτέιλ. Η LifO παρουσιάζει τα καλύτερα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού, αυτά που υπόσχονται χαλάρωση και fun, είτε σ' ένα μπαρ σε μια παραλία είτε στη βεράντα του σπιτιού σας, παρέα με τους φίλους σας.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ

Είναι το αυθεντικό κουβανέζικο ρούμι, που φτιάχνεται με τη μοναδική τεχνογνωσία των Κουβανών Maestros Roneros και κρατάει ζωντανή την τέχνη της απόσταξης,της παλαίωσης και της ανάμειξης, που κάνουν το ρούμι της Κούβας τόσο ξεχωριστό. Το Havana Club, λοιπόν, κλείνει μέσα του την κληρονομιά της Κούβας και τη μοναδική ατμόσφαιρα της Αβάνας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Κούβας κι είναι το ιδανικό ρούμι για την παρασκευή των καλύτερων κοκτέιλ του καλοκαιριού!

I love Havana

Γιατί τόσο πολλά διάσημα κοκτέιλ, όπως το Mojito, το Daiquiri, το Mulata και το Cuba Libre, ξεκίνησαν από την Κούβα; Η απάντηση έχει να κάνει με την ποιότητα που έχει το κουβανέζικο ρούμι, σε συνδυασμό με την εφευρετικότητα των ντόπιων barmen.Τη σημερινή εποχή η πρωτοτυπία συνεχίζεται και η πόλη δίκαια διατηρεί το όνομα της Μέκκας των κοκτέιλ, με επαγγελματίες δημιουργούς κοκτέιλ, τους mixologists, απ' όλο τον κόσμο να συναντιούνται κάθε δύο χρόνια για να διεκδικήσουν το Havana Club International Cocktail Grand Prix.

Το όνομά του Mojito ίσως προέρχεται από τη λέξη «mojo», ένα κουβανέζικο καρύκευμα από lime, που χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση στο φαγητό. Το ποτό έγινε γνωστό ως το κοκτέιλ με λίγο mojo - στα ισπανικά, «mojito».

Το Mojito είναι ο πρωταγωνιστής στο θρυλικό La Bodeguita del Medio, το πιο διάσημο Μojito bar της Αβάνας. Το Bodeguita άνοιξε τις πόρτες του το 1942 κι έγινε γρήγορα το επίκεντρο για όλα τα ανήσυχα, καλλιτεχνικά πνεύματα της Αβάνας. Σήμερα, η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του κι οι τοίχοι του, που είναι καλυμμένοι με graffiti, φέρνουν στον νου χιλιάδες ιστορίες, με πρωταγωνιστή πάντα το Mojito, φτιαγμένο με τον απόλυτα παραδοσιακό τρόπο και αποκλειστικά με το «χρυσό της Κούβας», το παλαιωμένο λευκό ρούμι Havana Club 3 ετών.

Το Daiquiri εφευρέθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και πήρε το όνομά του από ένα χωριό στην Κούβα, το Daiquiri, όπου οι νέοι αναζητούσαν ένα πρωτότυπο ποτό για να αναζωογονηθούν. Αργότερα, στη δεκαετία του 1920, οι barmen απ' το διάσημο El Floridita βελτίωσαν την αρχική συνταγή, χρησιμοποιώντας θρυμματισμένο πάγο και λικέρ maraschino, χαρίζοντας στο ποτό την υπέροχη «χιονισμένη» εμφάνιση.

Το όνομα του Cuba Libre προέρχεται από την πολεμική ιαχή του Κουβανέζικου Απελευθερωτικού Στρατού στη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας, που τέλειωσε το 1878. Τα αμερικανικά στρατεύματα έφεραν την κόλα στο νησί και σύντομα οι Κουβανοί αναμείγνυαν κόλα με το ρούμι τους κι έκαναν πρόποση λέγοντας «Cuba Libre», που σημαίνει «ελεύθερη Κούβα».

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

ΤΟ MOJITO ΤΟΥ LA BODEGUITA DEL MEDIO

Ποτήρι: Το παραδοσιακό κουβανέζικο, φτιαγμένο από κομμένο μπουκάλι Havana Club.

2 κ.γλ. λευκή ζάχαρη

χυμός μισού lime

δύο κλαδάκια φρέσκος δυόσμος

90 ml ανθρακούχο νερό

45 ml Havana Club 3 ετών

τέσσερα παγάκια

Πιέστε τη ζάχαρη, τον χυμό του lime και τον δυόσμο μ' ένα μικρό γουδοχέρι και προσθέστε το Havana Club 3 ετών και τα παγάκια. Γεμίστε το ποτήρι με ανθρακούχο νερό, ανακατέψτε και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δυόσμο.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

ΤΟ DAIQUIRI ΤΟΥ EL FLORIDITA

Ποτήρι: Daiquiri

1 κουταλιά ζάχαρη

χυμός μισού lime

λίγο maraschino

50 ml Havana Club 3 ετών

Συνδυάστε όλα τα συστατικά με θρυμματισμένο πάγο σε ηλεκτρικό μπλέντερ και σερβίρετε.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

CUBA LIBRE

Ποτήρι: Το παραδοσιακό κουβανέζικο, φτιαγμένο από κομμένο μπουκάλι Havana Club.

Λίγες σταγόνες χυμός lime

50 ml Havana Club Añejo Reserva

120 ml κόλα

Τοποθετήστε δύο ή τρία παγάκια σ' ένα ψηλό ποτήρι, προσθέστε 50 ml Havana Club Añejo Reserva και λίγες σταγόνες χυμό lime ή λεμόνι. Γεμίστε το ποτήρι με κόλα και στολίστε με μία φέτα λεμόνι ή lime.


The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

ABSOLUT ILLUSION COCKTAILS

Η ABSOLUT VODKA, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των επετειακών συσκευασιών, παρουσιάζει μια νέα, ανατρεπτική φιάλη, την ABSOLUT VODKA ILLUSION EDITION. Ένα περιορισμένης έκδοσης μπουκάλι, που μας εμπνέει ν' «αγκαλιάσουμε» το απροσδόκητο, να δούμε τον κόσμο διαφορετικά, να ζήσουμε τις νύχτες μας πιο δημιουργικά και να παρασκευάσουμε μερικά εκπληκτικά ILLUSION COCKTAILS με την πάντα υψηλής ποιότητας ABSOLUT VODKA.

ABSOLUT TIMES

Το θρυλικό μπουκάλι της ABSOLUT έχει παρουσιαστεί μ' έναν καινοτόμο τρόπο: κοιτώντας το από μπροστά, είναι ακριβώς όπως το κλασικό μπουκάλι, αλλά καθώς το περιστρέφεις αργά, ανακαλύπτεις κάτι απρόσμενο.

«Η ABSOLUT έχει ένα γνήσιο πάθος για τη δημιουργικότητα κι οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου της δημιουργίας. Η ABSOLUT ILLUSION EDITION φανερώνει την ισχυρή πεποίθησή μας ότι, προκαλώντας το αναμενόμενο και κοιτάζοντας τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό. Πρόκειται για μια πραγματικά συλλεκτική φιάλη», αναφέρει η Anna Malmhake, Vice President Global Marketing της Absolut.

Η ABSOLUT VODKA ILLUSION EDITION μοιάζει με το κλασικό μπουκάλι της ABSOLUT VODKA από μπροστά, αλλά καθώς το γυρίζεις σιγά σιγά ανακαλύπτεις κάτι απροσδόκητο: η μεγεθυντική και αντικατοπτριστική ιδιότητα του υγρού δημιουργεί την οφθαλμαπάτη ότι η ετικέτα επιπλέει στη βότκα μέσα στο μπουκάλι. Το λογότυπο δίνει την αίσθηση ότι μετακινείται μέσα στο μπουκάλι όταν το γέρνεις στο πλάι κι έτσι το μπουκάλι μοιάζει διαφορετικό από κάθε οπτική γωνία. Με αυτά τα οπτικά εφέ, η ABSOLUT VODKA ILLUSION EDITION είναι σίγουρο πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σε κάθε πάρτι στο σπίτι, αλλά και στα κλαμπ και τα μπαρ.

«Η πολυδιάστατη εμπειρία των ψευδαισθήσεων είναι πολύ διασκεδαστική και δεν εκφράζεται μόνο οπτικά, αλλά και με ήχους, ψευδαισθήσεις αφής και γεύσης. Υπάρχει μια τάση σήμερα σε καινοτόμα εστιατόρια να πειραματίζονται με γευστικές ψευδαισθήσεις, τις οποίες κι εμείς έχουμε εξερευνήσει με τα ILLUSION κοκτέιλ της ABSOLUT. Έχουμε δημιουργήσει τρεις προτάσεις, οι οποίες θα εκπλήξουν τον κόσμο με τον πιο απροσδόκητο τρόπο», αναφέρει ο Jimmy Dymott, μπάρμαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ABSOLUT ILLUSION κοκτέιλ μπείτε στο www.absolutdrinks.com.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

ABSOLUT BLOOD ON PASSION

Ποτήρι: Ψηλό

50 ml Absolut Vodka

60 ml χυμός πορτοκάλι

20 ml σιρόπι passion fruit

Γαρνιτούρα: Grenadine (σύριγγα).

Βάζουμε την Absolut Vodka, τον χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι passion fruit σ' ένα ψηλό ποτήρι με πάγο κι ανακατεύουμε. Στο τέλος τοποθετούμε με σύριγγα τη γρεναδίνη για να δημιουργηθεί το εφέ του «αίματος πάνω στον πάγο».

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

ABSOLUT BULLET

Ποτήρι: Cocktail Y

70 ml Absolut Vodka

20 ml λικέρ μαστίχα Eoliki

Γαρνιτούρα: Μαστίχα πάνω στον αναδευτήρα.

Βάζουμε την Absolut Vodka και το λικέρ μαστίχα Eoliki σ' ένα shaker με πάγο και χτυπάμε. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Στο τέλος βάζουμε τη μαστίχα πάνω στον αναδευτήρα και τον βυθίζουμε το ποτήρι.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

ABSOLUT STRAWBERRY CUBE

Ποτήρι: Old fashioned

50 ml Absolut Vodka

3 κομμάτια lime

20 ml σιρόπι ζάχαρης

Γαρνιτούρα: «Κύβος» από ζελέ φράουλας. Το γευστικό αποτέλεσμα μοιάζει με strawberry caipiroska. Βάζουμε το lime και το σιρόπι ζάχαρης και πιέζουμε ελαφρά με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε 50 ml Absolut Vodka και τριμμένο πάγο και στο τέλος τοποθετούμε τον «κύβο» φράουλας στο ποτήρι.


The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

BE A TRUE LONDONER

Το Beefeater Dry Gin είναι ένα premium gin του οποίου η ιστορία ξεκινάει το 1820, αλλά είναι το 1883 που ο δημιουργός του James Burrough του έδωσε το όνομα Beefeater προς τιμήν των φρουρών του περίφημου Πύργου του Λονδίνου.

THE LONDONER

Το Beefeater είναι το μοναδικό premium gin στον κόσμο που εξακολουθεί να παράγεται στην πόλη του Λονδίνου, στο αποστακτήριο του Kensington, και αποτελεί την πιο αυθεντική έκφραση του London Spirit, κλείνοντας μέσα του τον ανατρεπτικό χαρακτήρα κάθε γνήσιου Λονδρέζου.

Εννιά  φυσικά συστατικά είναι η αιτία της απόλυτης γεύσης του Beefeater, που αναμειγνύονται και μένουν στο αλκοόλ, με αποτέλεσμα να το ποτίζουν με τα αρώματά τους επί 24 ώρες -περισσότερο απ' οποιοδήποτε άλλο premium gin- μέχρι τη διαδικασία της απόσταξης. Ο ιουνίπερος δίνει την κυρίαρχη γεύση κι είναι επομένως το πιο ουσιαστικό συστατικό. Οι σπόροι και η ρίζα αγγελικής είναι τα συστατικά που δίνουν στο gin τον ξηρό χαρακτήρα του. Τα συστατικά που δίνουν στο Beefeater την πολυπλοκότητά του είναι οι μεθυστικοί σπόροι κορίανδρου, η ανεπαίσθητη υποψία πικραμύγδαλου, η γλυκόρριζα και η ρίζα Orris, που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του μείγματος. Τα εσπεριδοειδή δίνουν στο Beefeater την καθαρότητα και τον επιθετικά φρουτώδη χαρακτήρα του. Οι μυρωδάτες φλούδες λεμονιών και τα πορτοκάλια Σεβίλλης  παίζουν σημαντικότερο ρόλο στο Beefeater απ‘ ό,τι σε άλλα gin και συμβάλλουν στον μοναδικό φρουτώδη χαρακτήρα του.

To Beefeater είναι το μεγαλύτερο σε πωλήσεις premium gin σε 100 χώρες στον κόσμο κι έχει ψηφιστεί διεθνώς ως το καλύτερο gin περισσότερες φορές από κάθε άλλη μάρκα τα τελευταία 10 χρόνια. Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι barmen το προτιμούν ως συστατικό για τα κοκτέιλ τους λόγω της καθαρής, δροσερής γεύσης του και του έντονου και πολύπλοκου αρώματος που του χαρίζουν οι φλούδες από λεμόνια και πορτοκάλια Σεβίλλης.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

TOM/JOHN COLLINS

Ποτήρι: Ψηλό

50 ml Beefeater Dry Gin

25 ml φρέσκος χυμός λεμόνι

15 ml σιρόπι ζάχαρης

σόδα

Γαρνιτούρα: 2 φέτες λεμόνι.

Σ' ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πάγο, συμπληρώνουμε με σόδα και γαρνίρουμε με δύο φέτες λεμόνι.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

GIN & CRANBERRY

Ποτήρι: Ψηλό

50 ml Beefeater Dry Gin

100 ml χυμός cranberry

Γαρνιτούρα: Ένα κομμάτι lime.

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο, προσθέτουμε 50 ml Beefeater Dry Gin, στίβουμε και βάζουμε ένα κομμάτι lime και γεμίζουμε με 100 ml χυμό cranberry.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

GIN & TONIC

Ποτήρι: Balloon

50 ml Beefeater Dry Gin

100 ml tonic water

Γαρνιτούρα: Ένα κομμάτι λεμόνι ή lime.

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο, προσθέτουμε 50 ml Beefeater Dry Gin, στίβουμε και βάζουμε ένα κομμάτι λεμόνι ή lime και γεμίζουμε με 100 ml tonic.


The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

THE CHIVAS COCKTAIL COLLECTION

Οι φιλίες ξεκινούν με ένα LIKE!

Κάνε like και μπες στην παρέα του Chivas, μάθε τα πάντα  για το διάσημο ουίσκι, γνώρισε τον Chivas Ambassador, τον ειδικό του Chivas που γνωρίζει τα πάντα γύρω από  την απόλαυση του ουίσκι, κι ενημερώσου πρώτος  για  τα επόμενα Chivas events.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

Chivas Cooler

Ποτήρι: Old fashioned

50 ml Chivas Regal 12 ετών

120 ml ginger ale (μπορεί να αντικατασταθεί με Sprite)

Γαρνιτούρα: Φέτα lime.

Προσθέτουμε Chivas Regal 12 ετών σε ποτήρι με πολύ πάγο. Συμπληρώνουμε με ginger ale, γαρνίρουμε με μία φέτα lime κι απολαμβάνουμε.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

Chivas Apple Cider

Ποτήρι: Ψηλό

50 ml Chivas Regal 12 ετών

25 ml μηλίτης (cider)

25 ml χυμός μήλου

20 ml σιρόπι maple
ή σιρόπι ζάχαρης

Γαρνιτούρα: Λεπτές φέτες μήλου.

Βάζουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο το Chivas Regal 12 ετών με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το cider), ανακινούμε καλά και συμπληρώνουμε με το cider. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες μήλου.

The Lifo Cocktail Guide Facebook Twitter

Chivas red berry

Ποτήρι: Old fashioned

50 ml Chivas Regal 12 ετών

25 ml φρέσκος χυμός λεμόνι

25 ml σιρόπι ζάχαρης

10 ml λικέρ φράουλα Eoliki

Γαρνιτούρα: Φρέσκες φράουλες.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο σέικερ (εκτός από το λικέρ φράουλα). Ανακινούμε καλά με πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι γεμάτο με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε από πάνω το λικέρ φράουλα. Γαρνίρουμε με φράουλες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ