Αίγλη εστιατόριο
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210 3369364, 210 3369300, www.aeglizappiou.gr, www.facebook.com/aegliestiatorio
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων (€40,00/άτομο) Υποδοχή με αφρώδη οίνο σε ποτήρι / Βελουτέ καραβίδας με κρέμα λεμονόχορτου και τραγανό ρύζι /Μπρουσκέτα από μπριός με μανιτάρια πλευρώτους, πέστο μυρωδικών, ελαιόλαδο και οξύμελι / Σορμπέ μανταρίνι / Στηθοπλευρά μόσχου με κρέμα από πολέντα και μαρμελάδα τομάτας / Προφιτερόλ γεμιστά με κρέμα βανίλια, σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σος καραμέλας / Καφές.
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς (€45,00/άτομο) Υποδοχή με αφρώδη οίνο σε ποτήρι / Βελουτέ κάστανο με πορτοκάλι και πάπια κονφί / Φρέσκια σαλάτα με ρόδι, καβουρδισμένα καρύδια, μυρωδικά εποχής και κρέμα από μανούρι και σχοινόπρασο / Σορμπέ πορτοκάλι / Rib eye σχάρας με πουρέ κολοκύθας φασκόμηλο, ρολάκια μανιταρόπιτας και σάλτσα τρούφας / Εκμέκ με μους γιαουρτιού, μήλο με κανέλα και βασιλικό και παγωτό βανίλια / Βασιλόπιτα / Καφές.
N.J.V. Athens Plaza
Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400, www.njvathensplaza.gr
Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μπουφές με την πρωτοτυπία το κυρίως πιάτο να είναι σερβιριστό!
Περιλαμβάνει ένα μπουκάλι κρασί Housewine στα 2 άτομα, €67*.
Παραμονή Χριστουγέννων
Γαλοπούλα, ψημένη και ζουμερή... Ο χοιρινός κιμάς με τα κάστανα και τα πολίτικα μπαχαρικά τη γεμίζουν, τα κρεμμυδάκια και το καυτό ΜΕΤΑ ΧΑ 5* τη γλυκαίνουν!
Μπουφές με 10 είδη σαλάτας, πολλά ορεκτικά φτιαγμένα εκείνη τη στιγμή à la minute. Φιλέτο βουβαλίσιο και μπριζόλα ψημένη μέσα σε πευκοβελόνες θα κόβονται μπροστά στον πελάτη... και πολλά γλυκά εποχής.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Γουρουνόπουλο μαγειρεμένο ολόκληρο με κυδώνια και αρμπαρόριζα.
Ο πλούσιος μπουφές θα περιέχει πολλές σαλάτες και ορεκτικά και ολόκληρους φασιανούς ψημένους στις μυρτιές, πάπιες με πορτοκάλι-πορτοκαλόφυλλα και πιπέρια και ανατολίτικα πιλάφια με ορτύκια, χουρμάδες και αμύγδαλα. Χριστουγεννιάτικος κορμός, δίπλες, κουραμπιέδες και πολλά γλυκά εποχής!
Semiramis
Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι-Κηφισιά, 210 6284500, www.yeshotels.gr
Το δείπνο της παραμονής Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς έχει επιμεληθεί ο σεφ Παναγιώτης Τσιριώτης.
Το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων είναι στα €75 κα ι περιλαμβάνει:
Amuse bouche / Βελουτέ σούπα κολοκύθας με πράσινο μήλο και τραγανό προσούτο / Πράσινη σαλάτα με ρόδι, μήλο, κροκέτα με κατσικίσιο τυρί και καρύδια pecan / Ριζότο με άγρια μανιτάρια, θυμάρι και φρέσκια τρούφα / Χοιρινή κοτολέτα με σοτέ λαχανικά, κέικ πατάτας και σάλτσα με εστραγκόν / Pavlova με φρέσκα
βατόμουρα.
Το δείπνο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι στα €95 κα ι απο τελείται από:
Amuse bouche / Καρπάτσιο από λαυράκι με μαύρο χαβιάρι / Σαλάτα αστακού με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών / Φρέσκος σολομός με πουρέ λεμονιού, θυμάρι και κονφί από τοματίνια / Σορμπέ σαμπάνιας / Σπιτικά ραβιόλι με φουαγκρά, άγρια μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας / Μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με μικρές γαλλικές πατάτες, σπαράγγια, σάλτσα bearnaise και φρέσκια τρούφα / Ζεστή τάρτα σοκολάτας Valrhona με παγωτό βανίλιας.
Το Μικιό
Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, 6946 995740
Για την παραμονή Χριστουγέννων, εκτός από τους υπέροχους κρητικούς μεζέδες, η κουζίνα του Μικιού θα ετοιμάσει και χριστουγεννιάτικα φαγητά της Κρήτης. Σε αυτό το ιδιαίτερο, χριστουγεννιάτικο μενού έρχονται να προστεθούν η χριστουγεννιάτικη σαλάτα της Κρήτης, το περίφημο χοιρινό με σέλινο, το ξινόχοντρο με μοσχαράκι κοκκινιστό και για επιδόρπιο τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά της Κρήτης, αυγοκαλάμαρα και οι σφηκοφωλιές. Επίσης, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, μέσα σε όλη τη γιορτινή ατμόσφαιρα, στο Μικιό θα παίξουν ζωντανά δύο Κρητικοί δεξιοτέχνες μουσικοί στο λαούτο και στη λύρα, που θα ολοκληρώσουν το σύντομο αυτό «ταξίδι» στην Κρήτη και θα κλείσουν ιδανικά αυτή την ξεχωριστή μέρα. Η τιμή κατ’ άτομο με ποτό (κρασί, ρακί, μπίρα, αναψυκτικό) είναι €10-15.
Hilton
Βασιλίσσης Σοφίας 46, 210 7281000, www.hiltonathens.gr
Αυτές τις γιορτές, εκτός από τα all-time-classic ρεβεγιόν στο Βυζαντινό, θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στο Galaxy Restaurant, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της φωτισμένης Αθήνας από τον τελευταίο όροφο του Hilton. Αφού γευτείτε το εντυπωσιακό μενού που εμπνεύστηκε ο executive chef Γιάννης Μανίκης, θα έχετε όλη τη νύχτα μπροστά σας για χορό και πρωτότυπα κοκτέιλ στο Galaxy Bar!
Η πρώτη μέρα του 2013 θα σας βρει στο Βυζαντινό να απολαμβάνετε το θρυλικό πρωτοχρονιάτικο πρωινό. Όσο για το πάρκινγκ, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί, αφού κατά τη διάρκεια των εορταστικών γευμάτων σας προσφέρεται δωρεάν!
Άλλωστε, έως τις 6 Ιανουαρίου 2013, με την αγορά τριών gift vouchers στο Hiltonia Spa θα λάβετε ακόμα ένα, εντελώς δωρεάν!
Για μία ολοκληρωμένη εμπειρία, ανακαλύψτε την εορταστική προσφορά διαμονής του Hilton, που σας προσφέρει το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στην τιμή των €120 ανά διανυκτέρευση.
Ξενοδοχείο Poseidon
Λεωφόρος Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο, 210 9872000 www.poseidonhotel.com.gr
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απολαύστε τις εμπνευσμένες δημιουργίες των σεφ του ξενοδοχείου Poseidon σε ένα από τα ωραιότερα roof gardens της πόλης, με φόντο τη Μαρίνα Αλίμου και τη φωτισμένη ακτή της Καστέλας. Το πλούσιο εορταστικό μενού είναι ένα μοναδικό πάντρεμα γεύσεων, γεμάτο μυρωδιές και αρώματα που θα σας καταπλήξουν.
Η εκλεπτυσμένη αισθητική και παρουσίαση των πιάτων θα ευχαριστήσει απόλυτα τις γαστριμαργικές απαιτήσεις και σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τη συντροφιά σας. Το μενού του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς είναι στα €45 ευρώ το άτομο, ενώ προσφέρεται 40% έκπτωση σε παιδιά από 4 έως 12 ετών.
Ροζαλία
Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, 210 3302933, 210 3302136
Παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι της Ροζαλίας σας περιμένουν για να γιορτάσετε μαζί, ετοιμάζοντας για εσάς γαλοπούλα γεμιστή, γουρουνόπουλο σούβλας και πολλούς χριστουγεννιάτικους μεζέδες, για να διαλέξετε αυτούς που επιθυμείτε. Ακόμα, η κουζίνα της Ροζαλίας είναι διατεθειμένη να σας βοηθήσει να οργανώσετε το εορταστικό σας τραπέζι. Παραγγείλτε τα ορεκτικά της αρεσκείας σας, γεμιστή γαλοπούλα, γουρουνόπουλο ή το κατσίκι σούβλας, και ρωτήστε για τα χριστουγεννιάτικα πιάτα που είναι διαθέσιμα. Αρκεί, φυσικά, να ενημερώσετε δύο ημέρες νωρίτερα (κ. Γιώργος, 6983 397205).
Eστιατόριο Νew Taste
New Hotel, Φιλελλήνων 16, 210 3273170, www.yeshotels.gr
Στο New Taste, τον νέο, αγαπημένο προορισμό γεύσης στο κέντρο της πόλης, στο ισόγειο του ξενοδοχείου New Hotel, ο σεφ Steven Frost δημιουργεί εντυπωσιακά γευστικά μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με μοναδικές βραδινές προτάσεις αλλά και πλούσιους, πρωινούς μπουφέδες ή brunches, για να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά το hangover. Tα highlights του μοναδικού αυτού προγράμματος είναι τα μενού για τα δείπνα της παραμονής Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Χριστουγεννιάτικο μενού (24/12) στα €80
Served «Family Style»
Spring rolls καραβίδας με σάλτσα μάνγκο / Πίτσα με μοτσαρέλα, ρόκα και μανιτάρια / Sliders από μοσχαρίσιο κιμά Angus με τυρί comte και καπνιστή πάπρικα / Στρείδια ψητά με βούτυρο escargot / Σαλάτα από τρυφερό baby σπανάκι με αχλάδι, ρόδι, dressing από τυρί γκοργοντζόλα και καρύδια.
Main Dishes: Ριζότο κολοκύθας με φασκόμηλο και κάστανο ή γαλοπούλα ψητή με παραδοσιακά συνοδευτικά ή ψητό μοσχαρίσιο Rib Eye με γλασαρισμένα κρεμμυδάκια και σάλτα κόκκινου κρασιού.
Desserts: Ζεστό στρούντελ με σάλτσα butterscotch, καφές με μίνι κρουασάν
Πρωτοχρονιάτικο μενού (31/1) στα €110
Served «Family Style»
Φρέσκα στρείδια σε θρυμματισμένο πάγο, με βινεγκρέτ από shallot και λεμόνι / Πιτάκια ατμού με ψητή πάπια και σάλτσα hoisin / Πίτσα με μοσχαρίσιο φιλέτο, ρόκα, παρμεζάνα και τρούφα / Κροκέτες με ριζότο με κρόκο Κοζάνης με μοτσαρέλα Di Bufala / Σαλάτα από τρυφερό baby σπανάκι με αυγά ορτυκιού, τραγανή πανσέτα και dressing μελιού / Λαυράκι καρπάτσιο με Piment d’ Espellete και ξύσμα αυγοτάραχου.
Main Dishes
Μοσχαρίσιο φιλέτο με τζίντζερ, σχοινόπρασο και σάλτσα σόγιας ή αστακός Thermidor με μουστάρδα Dijon και παρμεζάνα ή ραβιόλια με τυρί Ricotta και σπανάκι, ψητά τοματίνια και βινεγκρέτ βασιλικού. Πανακότα εσπρέσο με σοκολατένια μακαρόν, καφέ & μίνι κρουασάν.
Αθήρι
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983 www.athirirestaurant.gr
Ο Αλέξανδρος Καρδάσης προτείνει ένα απολαυστικό εορταστικό μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με μόλις €35.
To μενού περιλαμβάνει: βελουτέ καλαμποκιού αρωματισμένη με σιναπόσπορο, γαλοπούλα ψητή σε κανταΐφι με πουρέ κυδώνι / Σαλάτα ρόκα με σύγκλινο Μάνης και σάλτσα φρούτων του δάσους και μους ανθότυρου με καρύδι και ρόδι σε πουρέ μήλου / Μοσχάρι braise με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα μανιταριών / Μπισκότο πραλίνας με παγωτό σοκολάτας και dulce de leche.
σχόλια