Το μυστικό δείπνο

Το μυστικό δείπνο Facebook Twitter
0

Μια σχεδιάστρια μόδας, μια σχεδιάστρια κοσμημάτων κι ένας αρχιτέκτονας ίδρυσαν πριν από έναν περίπου μήνα την ομάδα Athens Amateur Gourmet Society. Μεταμεσονύκτιο ψήσιμο κέικ, πικνίκ και θεματικά δείπνα είναι στην ατζέντα των Alexis Barell, Jοanna Cave και Jason Σπηλιωτάκου, που πρόσφατα έδωσαν το παρών στο Eat-In Athena, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν μια σειρά προϊόντων που θα μπορούμε να βρούμε στο ολοκαίνουργιο σάιτ τους που ανεβαίνει στο διαδίκτυο σε λίγες μέρες. Η Jοanna είναι μισή Αγγλίδα, ο Jason μισός Αμερικανός και η Alexis είναι μια Νοτιοαφρικανή στην Αθήνα. Ίσως αυτό να τους ένωσε όταν πρωτογνωρίστηκαν μέσα από κοινές παρέες στην Αθήνα. Μετά άρχισαν να πηγαίνουν μαζί στην αγορά για ψώνια τα Σάββατα και τις Κυριακές, να μαζεύονται σε σπίτια και να μαγειρεύουν.

«Και οι τρεις μας διασκεδάζουμε πολύ περισσότερο όταν μαγειρεύουμε με παρέα παρά όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό. Μας αρέσει η μαγειρική γιατί είναι κάτι άμεσο, δημιουργικό και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά». Είναι πολύ εκλεκτικοί όσον αφορά τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και τους ενδιαφέρει να μαθαίνουν από πού προέρχεται αυτό που βάζουν στις κατσαρόλες τους. «Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκα, τοπικά και οργανικά προϊόντα». Τα αγαπημένα τους μέρη για ψώνια είναι η λαϊκή της Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια κι ο μπακάλης της γειτονιάς τους. Το μενού τους περιλαμβάνει τα πάντα. Από ντολμαδάκια και ριζότο μέχρι τούρτες κι αφρικανική κουζίνα. «Εννοείται ότι έχουμε πάθος με τη μεσογειακή κουζίνα και μας αρέσει ν’ ανακαλύπτουμε και να μαθαίνουμε καινούργια πιάτα». Το τελευταίο τους τραπέζι ήταν ένα δείπνο με θέα την Ακρόπολη.

«Κάναμε ένα μπάρμπεκιου με παραδοσιακά αφρικάνικα λουκάνικα». Ποια είναι η διαφορά της Athens Amateur Gourmet Society από οποιαδήποτε παρέα που μαζεύεται στο σπίτι και μαγειρεύει; Ο στόχος τους, όπως λένε οι ίδιοι, είναι να εμπνεύσουν κι άλλους ανθρώπους. «Για μας είναι σημαντικό να είμαστε αυθόρμητοι, αυθεντικοί, δημιουργικοί και να υπάρχει διασκέδαση για όλους όσοι εμπλέκονται. Δεν χρειάζονται ούτε πολλά λεφτά ούτε φοβερές γνώσεις μαγειρικής για να κάνει κανείς ένα ωραίο δείπνο. Μια μικρή δόση χιούμορ και μπόλικο πάθος κάνουν τη δουλειά».

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ