Οι αισιόδοξοι ζουν λιγότερο

Οι αισιόδοξοι ζουν λιγότερο Facebook Twitter
8

Μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει, ή τουλάχιστον να δώσει μία νέα διάσταση, σε όσα γνωρίζαμε για τις επιπτώσεις της αισιοδοξίας και της απαισιοδοξίας στην υγεία του ανθρώπου. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν της Νυρεμβέργης, οι απαισιόδοξοι άνθρωποι τείνουν  να ζουν περισσότερο και καλύτερα σε σύγκριση με όσους αντιμετωπίζουν τη ζωή με χαμόγελο και αισιοδοξία, γιατί είναι περισσότερο προσεκτικοί και παίρνουν λιγότερα ρίσκα. Στον αντίποδα, οι υπερβολικά αισιόδοξοι τείνουν να παίρνουν περισσότερα ρίσκα με αποτέλεσμα να πάθουν κάτι κακό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην Telegraph ο συντάκτης της έρευνας, Φρίντερ Λανγκ «ο πεσιμισμός σε σχέση με το μέλλον είναι πιθανό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ζουν πιο προσεκτικά, και να παίρνουν περισσότερα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά τους».

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε βάθος 10 ετών, συμμετείχαν 40.000 άνθρωποι. Οι εθελοντές ερωτήθηκαν πόσο ικανοποιημένοι περιμένουν να είναι τα επόμενα πέντε χρόνια. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, οι ερευνητές επανήλθαν για να αξιολογήσουν τα πραγματικά επίπεδα ικανοποίησής τους.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ