Σοβαρά μιλάς; 14/11/12

Facebook Twitter
5

1) Αντισυνταγματικός κρίθηκε σύμφωνα με το ΣτΕ ο "νόμος Ραγκούση" για την ιθαγένεια. Ο νόμος μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι "η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή για να δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας".

Αυτό προφανώς δεν άρεσε στον πρωθυπουργό που αποφάσισε να προσπαθήσει να μαζέψει τους ψηφοφόρους του που λάκισαν προς την Χρυσή Αυγή. Μάταιος κόπος.

2) Ο βουλευτής του Συριζα Ιωάννης Στάθας είχε πει από το βήμα της Βουλής: "Επειδή είμαι συνέχεια έξω στον δρόμο, όπως και πολλοί από εσάς, μετά το χτεσινό που άκουσα από τον Σόιμπλε, έβγαλα το εξής συμπέρασμα τελικά. Εκεί που περίμενα ότι οι πολιτικές θα την βρούνε από τον λαό, τελικά οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές θα την βρουν από τον κουτσό. Αυτό κατάλαβα εγώ."

Επειδή τον μούντζωσαν μέχρι και οι πέτρες βγήκε δημόσια να δικαιολογηθεί λέγοντας: "Εμείς στην επαρχία δεν το θεωρούμε προσβολή αυτό. Έκανα λογοπαίγνιο για το συγκεκριμένο άτομο γιατί διαφωνώ με τις πολιτικές του". Χέσε ψηλά και αγνάντευε κύριε Στάθα μου.

3) Ο συνεργαζόμενος πια με Σύριζα (πρώην Πασοκ, πρώην ΔΗΜΑΡ) βουλευτής Ηρακλείου- καρδιολόγος (!) στο επάγγελμα Γιάννης Μιχελoγιαννάκης κρούει το κώδωνα του κινδύνου από το βήμα της Βουλής εννοείται, κάνοντας (και αυτός!) και λογοπαίγνια για την ομοφυλοφιλία. Σε έναν ιδανικό κόσμο ο άνθρωπος αυτός θα δούλευε στα μπαλέτα του Μάρκου Σεφερλή.

4) Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής (Θου Κύριε) Ελένη Ζαρούλια ζήτησε την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών από 18 χρονών επειδή "η σημερινή κατάσταση συνιστά «διάκριση» εις βάρος τους."

Αυτό το είπε η γυναίκα που το κόμμα (?) στο οποίο ανήκει πρεσβεύει ότι ο βασικός ρόλος της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία είναι η τεκνοποίηση...

5) H εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο άρθρο που αποδεικνύει ότι η βροχή κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης πολιτών την ημέρα που ψηφίζονταν το μνημόνιο 3 ήταν έργο των νεοταξιτών (?). Το άρθρο επιβεβαιώνει χρησμός του γέροντα Πορφύριου.

Κλάψτε να ξεσπάσετε.

---------------------

ΜΠΟΝΟΥΣ!

Η Ελεύθερη Ώρα θυμάται το παρελθόν του Μάκη Βορίδη, όχι για να τον ξεσκεπάσει, αλλά αντιθέτως, για να τον ψέξει που δεν κουβαλάει πια τα ίδια μυαλά...

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Καλή αρχή!Ένας φίλος διαβάζοντας τη στήλη σου σχολίασε τον αρχειακό Βορίδη:Η φράση «Θα γκρεμίσωμε ότι και όποιον μας σταματήσει», γραμμένη φυσικά σε χουντικό πολυτονικό (που διαφέρει από το κανονικό πολυτονικό στο κατσαρό της περισπωμένης). Δεδομένης της καθαρέυουσας και της πόζας, δε μοιάζει ακόμα πιο γελοίο το γεγονός ότι έχουν κάνει λάθος και δεν έχουν βάλει κόμμα στο αναφορικό «ό,τι». Πρόκειται για μια πρώιμη Χρυσαυγίτικη ορθογραφική σχολή; Ή για απλή ανθελληνική αγραμματοσύνη; :)
«Αντισυνταγματικός κρίθηκε σύμφωνα με το ΣτΕ ο "νόμος Ραγκούση" για την ιθαγένεια».Δεν έχει βγει ακόμα απόφαση. Απλώς διέρρευσε μια εισήγηση που μπορεί να γίνει ή να μη γίνει δεκτή.
Σ' αυτή τη ζοφερή στιγμή, που οι πιο καταρτισμένοι και σύγχρονα σκεπτόμενοι Έλληνες είναι με το ένα πόδι για να φύγουν από την Ελλάδα, αξίζει κανείς να αναρωτηθεί παρ' όλα αυτά γιατί ο Έλληνας μοιάζει σαν ναρκωμένος από ένα σκληρό ναρκωτικό και ασχολείται μονίμως με Εβραιομασώνους Σιωνιστές, αλλόκοτα τέρατα της Αποκαλύψεως και υιοθετεί ό,τι Καφρίλα κυκλοφορεί. Μιλάει για τη Νέα Τάξη, χωρίς να μας λέει γιατί προτιμά τόσο πολύ την παλιά...Από το Μάρτιο του 2012 το Euronews πρότεινε σε Ελλάδα και Κύπρο να κάνει Ελληνόφωνο τμήμα, να μεταδίδονται οι εκπομπές επί 24 ώρες σε κοινό 3,5 δις ανθρώπων. Τον Ιούνιο συμφωνήθηκε, η Κύπρος προχωρεί, η Ελλάς Ανθίσταται ηρωικώς. Άρχισαν τα μα και μου, με τις συχνότητες, με το ΕΣΡ, το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς παρανόμου συνθέσεως. Αυτό είναι. Δεν έσπασε αυτό το τσιμέντο. 30 χρόνια στην ΕΕ, σα μια κύστη. Πού να ακούσεις έναν άλλο άνθρωπο, να γίνει μια μεικτή συζήτηση με άλλους Ευρωπαίους συμπολίτες μας... Τώρα έχουμε τη ΧΑ. Αλλά θυμάστε και πρώτα τι κυκλοφορούσε; Οι Τουρκοφάγοι, οι θρησκόληπτοι, οι συνδικαλισταράδες που νομίζουν ότι τα χρήματα τα φέρνει ο πελαργός και αρκεί να τα διεκδικήσεις με υψωμένη γροθιά...Ο πελαργός ήταν η ΕΕ με τα πακέτα της συν το φθηνό δανεισμό. Ούτε η Αριστερά ούτε η πολύ περισσότερο η Δεξιά φρόντισαν να ζυμώσουν το κοινό τους με τι εξελίξεις στην Ευρώπη. Οι πολιτικοί έτσι έστησαν το μαγαζί τους. Αλλά μήπως και οι μηντιάρχες και Εθνικοί προμηθευτές το ίδιο δεν έκαναν; Η Εκκλησία και μάλιστα το πιο σκοταδιστικό τμήμα της, δεν εξασφάλισε το στοκάρισμα κάθε χαραμάδας, από όπου ο Έλληνας θα μπορούσε να ακούσει κάτι άλλο;Όξω από την Ελλάδα μας το Euronews, λοιπόν!!! Αέρα, αέραααα!