Take me out tonight

Take me out tonight Facebook Twitter
0

Οδός Περσεφόνης, έξω από θρυλικό gay club Mayο. Στα αυτιά μου φτάνει τo γνώριμο riff του «Song 2» των Blur που κάνει το ηχοσύστημα του Mad Club να αναστενάξει και μου θυμίζει την britpop mania που είχε κυριεύσει κάποτε την Αθήνα. Αυτό που παρατηρείς είναι ότι οι περισσότεροι Αθηναίοι προτιμούν να κάθονται έξω από το μαγαζί και να πίνουν το ποτό τους, σχολιάζοντας το οτιδήποτε. Το πολυσυλλεκτικό melting pot που μπορείς να ανακαλύψεις έξω από το Hoxton ίσως αποτελεί και το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα: Διάφορα marketing executives πίνουν το ποτό τους μαζί με emo κοριτσάκια και διάφοροι skaters κατεβάζουν τεράστιες ποσότητες μπίρας δίπλα σε διαφημιστές και δημοσιογράφους. Όμως η μουσική είναι συνοδευτική. Δεν επιθυμούν ένταση, -ίσως να κατέστρεφε τη συνηθισμένη συζήτηση για το πόσο φτηνό είναι το Βερολίνο και πόσο κλισέ είναι ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη. Όσο κατηφορίζεις από το Hoxton η κατάσταση γίνεται πιο mainstream και η Νατάσα Θεοδωρίδου σου δημιουργεί εικόνες φανταστικών περιπτύξεων με τη Shakira, κατά τις επιταγές του DJ που δεν ενδιαφέρεται τόσο να δημιουργήσει ένα μουσικό concept όσο να παρουσιάσει τις επιτυχίες της εποχής. Οι εποχές που οι πιτσιρικάδες προσπαθούσαν να βρουν τα δικά τους μέρη για να βιώσουν την προσωπική τους επανάσταση και να ανακαλύψουν τη μουσική μέσα από τεράστια sound systems έχουν περάσει. Η συζήτηση, ένα ποτό και ο σχολιασμός οποιουδήποτε θέματος αποτελούν τη νέα διασκέδαση που καλύπτει τις ανάγκες της bar culture, τα volume της οποίας είναι πιο συμβατά για συζήτηση...

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ