Πολλά από τα έργα που θεωρούμε ως αρχαία ελληνική ποίηση, συμπεριλαμβανομένης της Ιλιάδας και της Οδύσσειας του Ομήρου, στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσαν τραγούδια που τραγουδιόνταν συχνά με συνοδεία μουσικών οργάνων.
Και ενώ οι Έλληνες άφησαν στους σύγχρονους κλασικιστές πολλές ενδείξεις ότι η μουσική ήταν πανταχού παρούσα στην κοινωνία –από αγγεία διακοσμημένα με λύρες μέχρι μελωδικές σημειογραφίες που σώζονται πάνω σε πέτρα– οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούσαν ότι ο ακριβής χαρακτήρας της μουσικής δεν θα μπορούσε να αναπαραχθεί.
Ωστόσο, ο Βρετανός εκπρόσωπος της κλασικής μουσικής Armand D'Angour πέρασε πολλά χρόνια προσπαθώντας να «ξυπνήσει» τους μυστηριώδεις ήχους της αρχαίας ελληνικής μουσικής από τις μεγάλες και μικρές ενδείξεις που υπάρχουν από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Το 2017, η δουλειά του ολοκληρώθηκε σε μια μοναδική παράσταση στο Μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης, κατά την οποία έγινε προσπάθεια να αναπαραχθούν οι ήχοι της ελληνικής μουσικής που χρονολογούνται ήδη από την εποχή του Ομήρου – περίπου στα 700 π.Χ.
Αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ περιγράφει λεπτομερώς την εξαιρετική έρευνα που είχε γίνει πριν από τη συναυλία, αποκαλύπτοντας αναπάντεχους ήχους που είχαν σχεδόν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.