«Όλα ξεκίνησαν ως αστείο ένα βράδυ που σκεφτόμουν: ποιο είναι το χειρότερο δυνατό που μπορεί να γίνει σε ένα NFT (Non-fungible tokens);» λέει ο σκηνοθέτης με έδρα τη Νέα Υόρκη, Charlie Curran. «Μετά μου ήρθε, έπρεπε να είναι μια κατάρα. Ποτέ δεν θα μάθω αν βρήκαμε την ιστορία της Krystall ή μας βρήκε αυτή, αλλά αυτή η ταινία και όλοι όσοι την παρακολουθούν είναι πλέον μέρος του αλγοριθμικού εφιάλτη της ».
Το "Τι κάνετε όταν το Διαδίκτυο κλέβει το πρόσωπό σας;" είναι η αληθινή ιστορία για το πώς το μοντέλο Krystall Schott έγινε το νούμερο ένα αποτέλεσμα αναζήτησης για τη λέξη "πρόσωπο" στο Google Images. Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν ένας φωτογράφος ζήτησε να τραβήξει τη φωτογραφία της στα παρασκήνια σε μια επίδειξη μόδας. Αυτή η δυσδιάκριτη εικόνα, η οποία στη συνέχεια πωλήθηκε στην Condé Nast και χρησιμοποιήθηκε σε ένα άρθρο για τα λάδια προσώπου, έχει γίνει μια δυστοπία στην επαγγελματική και προσωπική ζωή της Schott. Δεν είχε κανέναν έλεγχο για το πώς χρησιμοποιήθηκε το πρόσωπό της, ούτε για το πού διανεμήθηκε, και δεν έχει επωφεληθεί ποτέ από την εικόνα. Μέχρι τώρα..
Σε μια ηράκλεια προσπάθεια να λύσει την κατάρα της, η Schott συνεργάστηκε με τον Curran για να «πάρει πίσω το πρόσωπό της», δημιουργώντας ένα νέο, με την τελευταία τεχνολογία κρυπτογραφίας. Με τη βοήθεια του Protagon, των οδηγών οπτικών εφέ πίσω από τη Marvel, το Accursed Share σμιλεύει ένα νέο δυναμικό NFT, μια τρισδιάστατη εικόνα της Schott, που αλλάζει ως συνάρτηση της ημερήσιας τιμής του κρυπτονομίσματος Ethereum. Επιπλέον, ως μοναδικό έργο τέχνης με ένα έξυπνο συμβόλαιο, η Schott θα διατηρήσει την ιδιοκτησία της εικόνας της και των μερισμάτων από αυτήν, για πάντα.
Σε αυτήν την ταινία, πηγαίνουμε πίσω από τα παρασκήνια της μεταμόρφωσης της Schott σε ένα blockchain ξόρκι παρακολουθώντας πώς ένα ριζοσπαστικό, ψηφιακό project τέχνης μπορεί να καταφέρει επανορθώσεις στον πραγματικό κόσμο. Ο Curran καταλήγει λέγοντας: «Η ταινία και αυτό το έργο στο σύνολό τους είναι από τη μία καλλιτεχνική παρέμβαση αλλά και πρόσκληση να σκεφτούμε πέρα από τον κόσμο του αλγορίθμου όπως μας έχει υπαγορευτεί και να μετατρέψουμε αυτές τις ψηφιακές κατάρες που ζούμε σε κάτι καινούργιο - μια ευλογία."