Από τα σκίτσα στο ύφασμα...

Από τα σκίτσα στο ύφασμα... Facebook Twitter
Κάθε χαρακτήρας μού θυμίζει μια διαφορετική κατάσταση και εποχή...
0

— Ποιες είναι οι αγαπημένες σου φιγούρες;
Ο κάθε χαρακτήρας μού θυμίζει μια διαφορετική κατάσταση και εποχή. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους, για συναισθηματικούς και μόνο λόγους θα επέλεγα την πρώτη που έφτιαξα, τον Otto, τον Wannabe Batman και, σίγουρα, τον Τάσο, τον τσολιά.

Τα σκίτσα που γέμιζαν τα μπλοκ μου... πέρασαν έτσι στο ύφασμα.

— Κάποιες από αυτές δεν είναι ιδανικές για σουβενίρ;
Ο Τάσος, η Γκόλφω, ο Σήφης, ο Δίας και ο Ποσειδώνας είναι όλες κούκλες-σουβενίρ! Δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης «It's all oh so souvenir to me» και θυμίζουν την Ελλάδα από μια άλλη οπτική. Όλες οι υπόλοιπες κούκλες είναι δημιουργίες που έχουν άλλες επιρροές και αναφορές.

— Από πού εμπνέεσαι;
Από μια βόλτα στο κέντρο, από ένα τυχαίο περαστικό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, από μια ιστορία που άκουσα, από τη λαογραφία και τη μυθολογία μας... από υπαρκτούς και φανταστικούς χαρακτήρες.

Από τα σκίτσα στο ύφασμα... Facebook Twitter
Μαριάννα Κέλαλη

— Πώς ήρθε αρχικά η ιδέα;
Από μικρή έβλεπα τη γιαγιά μου να ράβει και πάντα μπλεκόμουν στα πόδια της. Όταν στα φοιτητικά μου χρόνια ήρθα σε επαφή με την εικονογράφηση και το character design, δεν άργησα να καταλάβω ότι ήθελα να δώσω σε όλα αυτά που ζωγράφιζα τρισδιάστατη μορφή. Τα σκίτσα που γέμιζαν τα μπλοκ μου... πέρασαν έτσι στο ύφασμα.

— Τι υλικά χρησιμοποιείς;
Κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιώ υφάσματα (μονόχρωμα, πολύχρωμα, εμπριμέ, καρό, πουά), κουμπιά, κορδέλες, δαντέλες. Ένας μόνο χαρακτήρας έχει κατασκευαστεί από πλεξιγκλάς.

— Πόσο θα χρειαστεί να περιμένω για μια κούκλα του εαυτού μου και πόσο κοστίζει περίπου;
Αν έχω μια φωτογραφία σου κι ένα mini brief (με τις συνήθειες, τις προτιμήσεις σου, τις παραξενιές σου), σε 15 περίπου μέρες θα βλέπεις την απεικόνιση του εαυτού σου σε plush toy. Aπό άποψη κόστους, μια μεγάλη κούκλα (35-55 εκ.) κυμαίνεται μεταξύ 50 και 80 ευρώ, ενώ ένας μικρός κλώνος (15 εκ. με στάνταρ πατρόν) κοστίζει 25.

— Πού θα τις βρούμε;
Τις κούκλες-σουβενίρ θα τις βρείτε στα καταστήματα: Matalou at home, Forget me not Micropolis, Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς), Boxes n Foxes, σε πολλά νησιά, όπως επίσης και στο site busybeecraetive.com.

Από τα σκίτσα στο ύφασμα... Facebook Twitter
Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους, για συναισθηματικούς και μόνο λόγους θα επέλεγα την πρώτη που έφτιαξα, τον Otto, τον Wannabe Batman και, σίγουρα, τον Τάσο, τον τσολιά...
Από τα σκίτσα στο ύφασμα... Facebook Twitter
Από τα σκίτσα στο ύφασμα... Facebook Twitter
Από τα σκίτσα στο ύφασμα... Facebook Twitter
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ