Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Οι φίλοι μού λένε ότι είναι φανατικοί αναγνώστες μου, αλλά βέβαια είναι και φίλοι... Με πήραν στο ΕΚΕΒΙ, όπου μεγάλοι και τρανοί λογοτέχνες μού είπαν ότι μου περισσεύει το ταλέντο. Αυτό που δεν μου περισσεύει είναι οι γνωριμίες. Είμαι άγνωστη μεταξύ αγνώστων και απευθύνομαι σ' εσάς (...). Mήπως αξίζει να με στείλετε σε κανέναν αρχισυντάκτη να τον εμπνεύσω κι αυτόν με τα κείμενά μου. Έτσι μου είπαν να λέω. Σοφία (δεν δημοσιεύω επώνυμο, οι λογοτέχνες είναι ντροπαλοί)

Aχ, Σοφία, δούλεψα από τη θέση του αρχισυντάκτη σε έντυπα για κάμποσα χρόνια, αλλά δεν ξέρω πια πολλούς - ή πολλές. Τα διάβασα όλα τα κείμενά σου και τα γλυκά και τα πικρά. Αν τα έστελνες σε 'μένα για δημοσίευση, ειλικρινά δεν θα ήξερα τι να τα κάνω, πώς να τα χρησιμοποιήσω, παρά το γεγονός ότι με άγγιξαν προσωπικά πολύ και είναι και καλογραμμένα. Νομίζω ότι αυτό που ψάχνεις είναι ένας εκδότης ή scouters εκδοτικών οίκων. Αν αυτό ισχύει, γράψε μου και θα σου απαντήσω, ιδιωτικά βεβαίως. Καλά κουράγια, που έλεγε και ο Ολι Ρεν (βρε 'σεις, πού κρύφτηκε αυτή η νυφίτσα;)

2Αγαπητή κυρία Βαγιάννη, αν και θεωρώ πως είμαι ο αρχαιότερος εν Ελλάδι μπλόγκερ (original since 1347 δηλώνω εις το konstantinoskantakouzinos.blogspot.com), το ιστολόγιόν μου δεν το παρακολουθούν παρά ελάχιστοι. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε τρόπους για να αυξήσω τους αναγνώστας μου; Διατελώ μετά τιμής, Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

Πανσοφολογιότατε, είστε θεότρελος. Με λοφίο! Ένας τρόπος να μαζέψετε πελάτες είναι να το γυρίσετε στη δημοτική, αφού η συντριπτική πλειοψηφία της μπλογκόσφαιρας συνεννοείται μεταξύ μεταλλαγμένου Τζάρτζανου και greeklish. Τα κείμενά σας, έτσι όπως τα συντάσσετε, θα τα διαβάζουν και θα νομίζουν ότι τα γράφει ο Εφραίμ (ενώ, στην πραγματικότητα, υποψιάζομαι ότι είστε ο εξαποδώς στο πιο μορφωμένο του - πλάκα κάνω, εντάξει!). Δημοτική, λοιπόν, αργκό και αγγλικούρα. Αλλά τότε δεν θα είσαστε ο γλυκούλης «πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος», αλλά ένας κοινός θεότρελος με λοφίο, ανυπερθέτως. Κι αυτό το μαύρο φόντο τι το θέλατε; Το Βυζάντιο μισούσε το μαύρο. Ξανοίξτε το με καμιά πέρλα, κανένα ντεγκραντέ, ποστάρετε κανέναν Προκόπιο (αυτό με τις χήνες στ' απ' αυτά της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, τον καιρό που, υποτίθεται, δούλευε σε σέξ σόου, είναι all time classic, σιγουράκι, θα πέσουν σαν τις μύγες στο μέλι οι ανωμαλάρες).

Αλλά και τίποτα να μην πειράξετε στο ιστολόγιό σας, ούτε μια άνω τελεία, ούτε μια δασεία, έχετε ήδη αυξήσει τους τακτικούς σας αναγώστες: έστω και κατά ένα άτομο, αφού στο εξής θα σας διαβάζω τακτικά. Μιλάμε για πολλά μανουάλια τρέλα. Κύριε ελέησον!

3Από πού μας έρχεται κι όταν γελάει κάποιος λέμε ότι του καθαρίζουν αυγά; Πολ πούλος

Από την αγροτική κοινωνία, όπου υπήρχε πείνα και το φρέσκο αυγό της κότας τρωγόταν επιτόπου, στο κοτέτσι, και μάλιστα ρουφηχτό, ωμό. Η κλώσσα είχε σοβαρές αντιρρήσεις που της έτρωγαν το αυριανό παιδί της και κακάριζε έξαλλη. Το κακαρίζω είναι, μέχρι σήμερα, σε κάποιες περιπτώσεις, συνώνυμο του «γελάω». Αστείο για μας, τραγικό για την κλώσσα. Ευτυχώς, εφευρέθηκαν τα αυγά μπενεντίκτ στην παπική αυλή, αλλά και τα φλορεντίν (από τους Βοργίες) και τρώμε επιτέλους σαν άνθρωποι, όχι μέσα στα κοτέτσια και στα σιχάματα.

4Στις γέφυρες της εθνικής οδού Πατρών-Koρίνθου, στο ύψος της Ακράτας, οι κολόνες έχουν επενδυθεί με αχυρόμπαλες, από την πλευρά του θαλάσσιου μετώπου. Τι εξυπηρετεί αυτή η κατασκευή; C.F.

Τη μείωση του κόστους, πιθανολογώ. Η πολλαπλή επίστρωση τσιμέντου για λόγους ενίσχυσης της κατασκευής είναι πιο ακριβή από το να φτιάξει κανείς μια μόνο στρώση τσιμέντου και να την επενδύσει με αχυρόμπαλα, ενώ το ενισχυτικό  αποτέλεσμα εκτιμάται ως εξίσου δυνατό. Και περιβαλλοντικά συμφέρον, επίσης. Ψύλλους στ' άχυρα, ψάχνεις κι εσύ, αδελφέ! Αυτόν το δρόμο, μιλάμε, τον βλέπω εφιάλτη, τόσο πολύ τον φοβάμαι. Τι έγινε, τον φτιάξανε να πάμε καμιά Πάτρα ή θα εξακολουθήσω να βλέπω το Καρναβάλι σε ντοκιμαντέρ (ή στον καθρέφτη μου;).

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ