Η κόντρα TIME - Newsweek μεταφέρεται στο Διαδίκτυο

Η κόντρα TIME - Newsweek μεταφέρεται στο Διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Του Γιώργου Σκαφιδά από το Έθνος.gr

Αν και αποφασισμένο να διατηρήσει την παρουσία του στο χαρτί (σε αντίθεση με όλα τα άλλα έντυπα που μετακομίζουν στην... οθόνη), το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό «TIME» δεν θα μπορούσε φυσικά παρά να επηρεαστεί κι αυτό σε σημαντικό βαθμό από τις κινήσεις των βασικών ανταγωνιστών του («Newsweek» και «U.S. News & World Report»). Κάπως έτσι λοιπόν, μόλις λίγες ημέρες αφότου το επίσης εβδομαδιαίο «Newsweek» ανακοίνωσε πως διακόπτει την έντυπη έκδοσή του για να προσανατολιστεί πλήρως στο Διαδίκτυο από το 2013, το «TIME» έσπευσε κι αυτό από την πλευρά του να ενισχύσει την ψηφιακή του online εικόνα προβαίνοντας σε μια τρόπον τινά... ανακαίνιση.

Χαρακτηριστικά, αρχής γενομένης από την περασμένη Δευτέρα, το ιστορικό περιοδικό (που χρονολογείται από το 1923) λάνσαρε έναν ανασχεδιασμένο ιστοχώρο (www.time.com), ικανό να προσαρμόζεται αυτομάτως στα διαφορετικά... μέτρα κάθε αναγνώστη, είτε αυτός πλοηγείται μέσω desktop PC, είτε μέσω tablet, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου. Επί της ουσίας, ακολουθώντας τις επιταγές του επονομαζόμενου «responsive web design», η ομάδα του «TIME» δημιούργησε μια «έξυπνη» ιστοσελίδα, ικανή να προσαρμόζει το μέγεθος και τα βασικά χαρακτηριστικά της (μενού, εικόνες, κείμενο) στις διαστάσεις της οθόνης της συσκευής κάθε χρήστη.

Δέκα εκατ. επισκέπτες


«Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την εμπειρία του πελάτη», εξηγεί ο Κρεγκ Ετινγκερ, γενικός διευθυντής του ιστοχώρου Time.com που, σύμφωνα με στοιχεία της comScore, δέχεται περίπου δέκα εκατ. μεμονωμένους επισκέπτες μηνιαίως, από τους οποίους μάλιστα το 15% πλοηγείται μέσω tablet ή smart-phone.

Ολα τα παραπάνω βέβαια αποκτούν ιδιαίτερο νόημα υπό το φως στοιχείων σύμφωνα με τα οποία το 39% των Αμερικανών επιλέγει να ενημερώνεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου (κάνοντας χρήση φυλλομετρητών κατά κύριο λόγο και σε μικρότερο ποσοστό εφαρμογών), ενώ την ίδια ώρα οι κάτοχοι υπολογιστών τύπου ταμπλέτας αυξάνονται και πληθύνονται στις ΗΠΑ (προβλέπεται πως θα ανέλθουν σε 70 εκατ. το 2013).

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως κάποιοι από τους παραπάνω λόγους (σε συνδυασμό με την πτώση των διαφημιστικών εσόδων) ήταν που έκαναν και το περιοδικό «Newsweek» να αναγκαστεί να αφήσει το χαρτί, έπειτα από 80 χρόνια παρουσίας στο περίπτερο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τα τρία μεγάλα εβδομαδιαία ειδησεογραφικά περιοδικά των ΗΠΑ («TIME», «News-week», «U.S. News & World Report»), πλέον έχει επιβιώσει σε έντυπη μορφή μόνο το ένα κι αυτό άγνωστο για πόσο ακόμη.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ