Μανώλη, παίξε το μπουζούκι

Facebook Twitter
0

Γεννήθηκα στον Κορυδαλλό κι έζησα εκεί μέχρι τα 19. Δούλευα στο συνεργείο του Μάνου όπου έκοβα λαμαρίνες για εξατμίσεις αυτοκινήτων και κάθε Σάββατο τους έπαιζα μπουζούκι. Εκεί με άκουσε ένας Στέφανος και με έβγαλε στη δουλειά. Ένας Στέφανος. Καλά να είναι όπου βρίσκεται.

Το πρώτο τραγούδι που έπαιξα ήταν η Φραγκοσυριανή. Όπως όλοι. Αυτό είναι το πιο εύκολο και το πιο δύσκολο τραγούδι του κόσμου.

Ξεκίνησα να δουλεύω νυχτα από 13 χρονών. Στο Αιγάλεω, στην καφετέρια Μουλέν Ρούζ. Μέτα στην pub Oscar στον Κορυδαλλό και στο Μεσάνυχτα και Κάτι στην λεοφώρο Καβάλας. Μετά όλα πήραν τον δρόμο τους.

Σήμερα μένω στην 3ης Σεπτεμβρίου. Το γουστάρω το κέντρο γιατί είναι η μόνη περιοχή της Αθήνας που μοιάζει γειτονιά. Μ’αρέσει πολύ. Εγώ δεν το μπορώ το Κολωνάκι να σου πω την αλήθεια. Εκεί δεν θα έμενα με τίποτα. Θα έμενα ευχάριστα στην Ομόνοια πάνω απ’ του Μπακάκου. Κανένα πρόβλημα. Αλλά στο Κολωνάκι, όχι. Η Εκάλη κι η Κηφισιά επισης δεν μου λένε τίποτα. Ντάξει για βόλτα καλά είναι αλλά μέχρι εκεί.

Θα 'θελα ένα μικρό σπίτι 40-50τ.μ. στον Πειραιά. Να πηγαίνω μόνο για την μυρωδιά του λιμανιού.

Όταν θα βγούμε τα κανόνιζει όλα η γυναίκα μου η Χάιντι. Μ’ αρέσει να πηγαίνω στα μπουζούκια. Μ’ αρέσει να πετάω λουλούδια.Μ’ αρέσει πολύ ο Καφάσης και κάποια στιγμή θα κάταλαβουν όλοι γιατί μ’ αρέσει ο Καφάσης. Για μένα αυτός έχει πεί τα πιο αντρικά ζειμπέκικα. Τα πιο αντρικά.

Στο σπίτι ακούω τα πάντα. Άμα δείς τα cd έχω δίπλα στον Καζαντζίδη Whitney Houston και δίπλα στον Αγγελόπουλο Frank Sinatra.

Για φαγητό πηγαίνω συχνά στην ταβέρνα του Κουμπούρα πίσω από το γήπεδο της Προοδευτικής, στον Κυριάκο στην Πεντέλη . Και στην Φωκίωνος πηγαίνω σ’ενα μαγαζί που δουλεύει το καλύτερο γκαρσόνι που υπάρχει. Μ’ αρέσει πολύ η Σαλαμίνα. Με δουλεύουν όλοι, τους φαίνεται μπας κλας αλλά εγώ την γουστάρω.

Έχω ένα φίδι, ένα βόα τον Διονύση. Εφτά χρόνια τον έχω. Αν τον αφήσω θα έρθει να κάτσει εδώ ήσυχα στον καναπέ. Δίπλα μου.

Έχω κάτω μια παλιά μηχανή της κατοχής που μου χει δώσει ο πατέρας μου μια BMW R 50. Μ’ αυτή πηγαίνω στη δουλεια.

Όταν γνώρισα τον Καζαντζίδη γνώρισα την τελειότητα. Είναι η μόνη φορά στην ζωή μου που πρίν μπώ στο στούντιο πέρασα από ένα φαρμάκειο κι αγόρασα ηρεμιστικά. Θα έδινα όλα τα λεφτά του κόσμου για να βγεί ο Καζάντζιδης 10 λεπτά από τον τάφο και να ξαναπαίξω μαζί του.

Δεν με νοιάζει τίποτα. Ούτε εάν πεθάνω αύριο. Αν με πατήσει ένα αυτοκίνητο αύριο το πρωί δεν με νοιάζει. Ότι ήθελα να κάνω το έχω κάνει. Ένα πρόβλημα εχω μονο. Δεν ξεχνάω. Δεν μπορώ να ξεχάσω τίποτα.

-Δεν μπορεις να ξεχασεις τίποτα;

-Τίποτα.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στις 13/04/2006. H φωτογραφία είναι του Σπύρου Στάβερη.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ