Ο Τσέλιος κατέβαινε με τα πόδια για την τελευταία του βάρδια στην κουζίνα του εστιατορίου που δούλευε και η αυτοπεποίθησή του ήταν στα ύψη. Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα πανέμορφη, ειδικά το σούρουπο στους γερανούς στο λιμάνι και είναι αλήθεια οτι τώρα τελευταία βγάζει κάτι πολύ ζεν.
"Πω ρε πούστη μου, την έστειλα για virgin mojito την μικρή που γνώρισα χθες στην Ζεύξιδος"
Τι ατάκα έριξα ρε ο τσίφτης.
"Δεν υπάρχουν νέα στην Σαλονίκη τον Αύγουστο γλυκιά μου"
Δηλαδή τί ήθελε να της πω να πούμε όταν με είδε και με είπε "Τσέλιο τι νέα;"
Τί νέα δηλαδή να ήθελε να της πω;
Τα γνωστά όπως κάθε Αύγουστο
Ο Πάοκ αποκλείστηκε από τους Ουκρανούς στο Champions League
Ο Ρουβάς έπιασε ένα σαλάχι με ψαροντούφεκο και μετά το έψησε και το 'φαγε (τί ωραίο χαμόγελο και τί fail πράξη να σκοτώνεις το σαλάχι με το ψαροντούφεκο)
Και ακυρώθηκε η συναυλία της Πάολας στην Χαλκιδική.
Ιδιοκτήτης beach bar στην Χαλκιδική... που είχε προγραμματισμένη συναυλία με την Πάολα (14/08) αποφάσισε να ακυρώσει την συναυλία καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του φοβάται μια πιθανή έφοδο του ΣΔΟΕ κατά την διάρκεια της συναυλίας! Δείτε την ανακοίνωση της επιχείρησης...
"Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφωθήκαν στη Χαλκιδική το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλλουμε το live της ΠΑΟΛΑ. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας".
Τελευταία μέρα του Τσέλιου δεν υπήρχε τίποτα να τον χαλάσει πριν την καλοκαιρινή του άδεια δεν θα μπορούσε να μην είναι χαρούμενος.
Μπήκε στο μαγαζί πηδώντας από το περβάζι, χωρίς την γνωστή καλοκαιρινή ραθυμία του, φίλησε σταυρωτά τον αφεντικό και του ζήτησε χρήματα να πάει στο Καπάνι να ψωνίσει γαρίδες για να κάνει την τέλεια καλοκαιρινή συνταγή.
Σαλάτα ρυζιού: με γαρίδες και κρέμα ταραμά σε μαραθόπιτα
Υλικά για 4 μερίδες
Για το ρύζι:
200 γρ ρύζι basmati
μία χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
μία χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
12 ραπανάκια κομμένα στα έξι
το ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο
Αφήνουμε το ρύζι σε ζεστό νερό, να το σκεπάζει για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 18 λεπτά με καπάκι, αποσύρουμε και αφήνουμε να τραβήξει για ένα τέταρτο
Για την κρέμα ταραμά:
130 γρ ταραμά λευκό
90 ml νερό κρύο
750 ελαιόλαδο
1 σκόρδο χλωρό, αν δεν υπάρχει βάλτε ότι σας φωτίσει ο Θεός, κρεμμυδάκι, σχοινόπρασσο, μία σκελίδα σκόρδο.
το χυμό από 4 λεμόνια
Χτυπάμε όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
Για τη μαραθόπιτα:
350 γρ νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ αλάτι
650 γρ αλεύρι για όλες
2 κ.σ. σπόρους μάραθου
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα ανοίγουμε σε λεπτές πιτούλες που ψήνουμε σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι.
για τις γαρίδες:
μισό κιλό γαρίδες, τις πιο μικρές που μπορεί να βρει κανείς
λάδι
λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
Μαρινάρουμε τις γαρίδες. Σε ένα καυτό τηγάνι, χωρίς να καίει η φωτιά ακουμπάμε τις γαρίδες μέχρι να ψηθούν.
Προσοχή. Το τηγάνι θα πρέπει να είναι σούπερ καυτό και φυσικά οι γαρίδες λίγες λίγες, όχι όλες μαζί. Θα πρέπει να καθαρίζουμε το τηγάνι καλά πριν περάσουμε στην επόμενη γαριδοπαρτίδα ή να αλλάζουμε τηγάνι.
Αν οι γαρίδες είναι μεγάλες πρέπει
α) να τις καθαρίσουμε
Β)να τις αφήσουμε να ψηθούν λίγο παραπάνω στο τηγάνι
Τρως το ρύζι με την μαραθόπιτα και τις γαρίδες
σε ένα μπαλκόνι στην πόλη πίνοντας παγωμένη γκράπα απο ξινόμαυρο απο την περιοχή της Νάουσας και αφιερώνεις την σημερινή ανάρτηση όπως και το παρακάτω τραγούδι σε αυτούς τους πολλόυς που δεν θα πάνε πουθενά φέτος.....
¨'Οι φίλοι μας βγάζουν μουσικάρες vol2"
σχόλια