Τα φεστιβάλ της πόλης σε καμπή: μεγάλος κερδισμένος το Synch Festival, μεγάλος χαμένος η Μπιενάλε Αθήνας

Facebook Twitter
0

Μετά την ακύρωση και της χθεσινής μέρας του Rockwave θα μπορούσε κανείς να κάνει λόγο για καταστροφική χρονιά της DiDi Music. Να μη ξεχνάμε και την ακύρωση των Depeche Mode. Πιθανότατα δεν φταίει η εταιρεία -ό,τι αναποδιά υπήρχε έπεσε στο κεφάλι της. Είναι όμως η μεγάλη χαμένη της σεζόν.

Αντίθετα ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά του Synch Festival με υπερδιπαλάσια εισητήρια από την προηγούμενη χρονιά (άγγιξαν τα 17.000). Για ένα σαφώς εναλλακτικό φεστιβάλ,  οι αριθμοί είναι πολύ ικανοποιητικοί.

Καλά πήγε και η Art Athina. Σύμφωνα με πληροφορίες έβγαλε τα λεφτά της και ετοιμάζεται επιθετικά για καινοτομίες και κερδοφορία του χρόνου. Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα (και με πετυχημένα πάρτυ) εξελίχθηκε και το Remap 2.

Aντίθετα, απογοητευτική είναι η προσέλευση κόσμου στη Μπιενάλε της Αθήνας. Υπήρξαν live που τα παρακολούθησαν μόνο 5 άτομα (κυριολεκτικά!), ενώ ο κράχτης Παπαϊωάννου είναι αυτός που και απογοήτευσε περισσότερο. Αιτίες μπορεί να είναι η ταλαιπωρία που τραβάς για να διασχίσεις αυτό το πράγμα, επηρρέασαν όμως και οι κριτικές οι οποίες στο συνολό τους ήταν αρνητικές και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Καλούτσικα πήγε το Athens Pride. Eίχε λίγο περισσότερο κόσμο από πέρισυ, αλλά χωρίς παλμό και με έντονα τα σημάδια της κόπωσης. Μάλλον χρειάζεται να επανεφευρεθεί το κόσνσεπτ του γκέι πάρτυ στην πόλη.

Άνιση ήταν η γιορτη της μουσικής. Σε ορισμένα βάραγες μύγες και σε άλλα (ηλεκρονικά κυρίως) πήγε καλά.

Το Fringe είχε κάποιο κόσμο, αλλά μάλλον τυχαίο και ετερόκλητο, που είδε φώς και μπήκε. Τα events ήταν ενδιαφέροντα (ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα) αλλά κανείς δεν τους έδωσε τη δέουσα προσοχή και μάλλον βούλιαξαν στον κυκεώνα Γκάζι.

Με λίγα λόγια: ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι η Αθήνα είναι φίσκα στις εκδηλώσεις, τα φεστιβάλ και τα πάρτυ. Αυτό είναι καλό γιατί μπορείς και διαλέγεις. Η υπερπροσφορά όμως ανεβάζει τα στάνταρντ και αποκαλύπτει την ενδεχόμενη κούραση ή κενότητα αλλοτινών πρωταγωνιστών.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ