Απο τι κινδυνεύει ο τέως;

Facebook Twitter
5

Αυτός ο Βασιλιάς μάλιστα!

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» για τις διακοπές του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο Πόρτο Χέλι. Έξι αστυνομικοί έχουν δοθεί στην υπηρεσία του τέως:

«Οι διακοπές του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο αγαπημένο του Πόρτο Χέλι, που συχνά έχουν τροφοδοτήσει με «κουτσομπολιό» τον Τύπο, έφτασαν στο σημείο να... μπλοκάρουν την αστυνόμευση της Αργολίδας!

H φύλαξη του χώρου γίνεται με τρεις βάρδιες των δύο αστυνομικών, ανεξάρτητα αν ο τέως και η οικογένειά του βρίσκονται στην περιοχή. Μέχρι τον περασμένο Μάιο αστυνομική επιτήρηση υπήρχε μόνο τη νύχτα, ενώ την ημέρα το προσωπικό φύλαξης ήταν ιδιωτικό.

Κάθε φορά όμως που ο Κωνσταντίνος και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, ζητούνται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη συνέχεια «εντέλλεται» η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για πρόσθετη διάθεση εποχούμενων ένοπλων αστυνομικών που συνοδεύουν το αυτοκίνητο του τέως.

Ανάλογη «αναστάτωση» των τοπικών αρχών παρατηρείται και στον θαλάσσιο χώρο κάθε φορά που ο Κωνσταντίνος αρμενίζει είτε με την «Αφρόεσσα», το ξύλινο παραδοσιακό τρεχαντήρι του, είτε με το μισθωμένο μικρό ταχύπλοο ταξί, στις γύρω περιοχές με πιο συνηθισμένη τη διαδρομή μέχρι τις Σπέτσες. Με μεγάλη δυσκολία εξασφαλίζεται η παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος με τα λιγοστά πλωτά μέσα που διαθέτει.

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία είναι το περιστατικό που περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής: Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ένα από τα σκάφη του Λιμενικού κινδύνευε να μείνει ακινητοποιημένο με συνέπεια οι κάτοικοι, πλούσιοι και φτωχοί, να οργανώσουν έναν άτυπο έρανο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τα καύσιμα του πλωτού! Ετσι συνεχίστηκαν απρόσκοπτα οι περιπολίες»

 

Ένα σχόλιο

 

Μπορείς να δεις την είδηση από δυο πλευρές: Από την αστεία και την θλιβερή. Ξεκινώ με την αγαπημένη μου: Την αστεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από το μόνο πράγμα που κινδυνεύει στην Ελλάδα είναι από την λήθη. Δηλαδή, εδώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία, το σύμπαν έχει έρθει ανάποδα, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αποτελεί είδηση οι διακοπές ενός ανθρώπου που για να δηλώσει την αντίθεση του προς την Χούντα φωτογραφήθηκε στην παρακάτω πόζα, λέγοντας ότι ήταν σκυθρωπός αντί για χαμογελαστός ως συνήθως για να δηλώσει την αντίθεση του.

"Μουτράκια": Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ ανάμεσα σε μέλη της δικτατορικής κυβέρνησης αμέσως μετά την ορκωμοσία του δεύτερου κλιμακίου στις 22 Απριλίου 1967. Διακρίνονται οι Παπαδόπουλος, Κόλλιας, Σπαντιδάκης (πρώτη σειρά), Ζωιτάκης, Παττακός (δεύτερη σειρά).

Η πιο αστεία όμως πλευρά της ιστορίας δεν αφορά τόσο τον ίδιο όσο αυτούς που ακολουθούν τον ίδιο και την οικογένεια του, τροφοδοτώντας το διψασμένο κοινό με ειδήσεις. Κάτι μουρλοκακομοίρες του κίτρινου τύπου που καταγράφουν από γάμους και βαφτίσεις  των γαλαζοαίματων(σ.σ Εντάξει δεν υπάρχει ποιο χαζός χαρακτηρισμός από αυτόν) μέχρι τρυφερά ενσταντανέ σε πάρτι σαν αγελάδες που βρίσκονται σε μόνιμο οργασμό. Α, να μην ξεχάσω και κάτι τυπάκια που πουλάνε οδηγούς Savoir Vivre για το «πώς να φερθείτε σε ένα βασιλικό τραπέζι, πώς να κάτσετε στην λεκάνη μιας βασιλικής τουαλέτας και πώς να δώσεις το τέλειο χειροφίλημα στα κρινοδάχτυλα της μικρής πριγκιποπούλας». Εντάξει, εδώ μιλάμε για τον απόλυτο τερματισμό.

Εκτός λοιπόν από τους παραπάνω τύπους όλοι οι άλλοι δεν δίνουν δεκάρα για το αν περνάει δίπλα τους η «Αφρόεσσα» ή ένα κοπάδι γλάρων. Μην σου πω ότι οι γλάροι θα κεντρίσουν περισσότερο την προσοχή τους.

Η θλιβερή πλευρά της ιστορίας αφορά μόνο τους ανθρώπους που η ζωή τους στην περιοχή διαταράσσεται από όλο αυτό. Στους ανθρώπους του Λιμενικού και της Αστυνομίας που εμπλέκονται σε όλο αυτό. Αν μεταξύ τους υπάρχει έστω και ένας που να σκέφτεται: «Τι κάνω ο άνθρωπος για να βγάλω το ψωμί μου» τότε αξίζει την συμπαράσταση μας. Εύχομαι να βρει την δύναμη να παίξει αυτόν τον ρόλο χωρίς αυτή την εσωτερική πάλη που δημιουργείται όταν κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε. Διότι όλο αυτό ένας ρόλος είναι στο θεατράκι που στήνουν κάποιοι. 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Επειδή παραθερίζω στο Πόρτο Χέλι τα τελευταία 25 χρόνια (ναι, πριν μας μπαστακωθεί ο τέως) κανένας δεν ασχολείται μαζί του και πραγματικά απορώ γιατί χρειάζεται όλο αυτό το νταβαντούρι όταν το λιμενικό έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνει με όλους τους ηλίθιους που κυκλοφορούν με τα σκάφη τους πιωμένοι (!!!) κτλ. κτλ.
Η θλιβερή πλευρά του θέματος είναι πόσο πρόβατα και κομπλεξικοί είμαστε. Μας ενοχλεί ο τέως, αλλά το γιατί δεν το ξέρουμε ακριβώς. Δεν μας ενοχλεί όμως καθόλου που η διαδοχή συνεχίζεται μια χαρά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οικογένεις που για δεκαετίες λυμαίνουν τον τόπο. Τα ίδια ονόματα. Με γιους, εγγονια, ανίψια κλπ, δεκαετίες στη βουλή. Αλλά ξέχασα, αυτοί ειναι "δημοκρατικά" εκλεγμένοι...
Ειλικρινά ρωτώντας, το υπουργείο γιατί είναι υποχρεωμένο να παραχωρήσει τους αστυνομικούς; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη στο σύνταγμα για τον Τέως;Δε συμφωνώ πχ. με την παροχή αστυνομικών στους βουλευτές αλλά εκείνοι είναι μέλη της κυβέρνησης, ο Τέως ως τι απολαμβάνει φρουρά;
Μήπως ο καμένος είσαστε εσείς κύριε Μακρή που κάθεστε και ασχολείστε; Αν ο Κωνσταντίνος ζήτησε φρουρά και του την έδωσε το Ελληνικό Κράτος τότε ο φταίχτης δεν είναι ο Κωνσταντίνος αλλά το κράτος. Από το δημοψήφισμα του 1974 έχουν περάσει 39 χρόνια και ακόμα και σήμερα θεωρείτε τον Κωνσταντίνο αιτία για όλα τα κακά. Μήπως ο λόγος για τον οποίο ασχολείστε με τον πρώην Βασιλιά είναι για να εκφράσετε ανέξοδα άλλη μια φορά την απέχθεια σας για ενα θεσμό ο οποίος δεν υπάρχει;