Deadline for my memories (1)

Deadline for my memories (1) Facebook Twitter
0

Περιοδικό 01

(Σειρά από κείμενα  με θέμα την δεκαετία του ενενήντα) 

 

Χρόνος  :Όταν κυκλοφόρησε τελείωνα το λύκειο.

 

Αναμονή :Το περίμενα σαν τρελός. Διάβαζα τις «Επιλογές» στην Ε και θυμάμαι που είχε ανακοινωθεί η κυκλοφορία του από την στήλη του tsagar.

 

Στον σκληρό δίσκο :Θυμάμαι το πρώτο τεύχος ακόμα. Την ανδρόγυνη μορφή με την λευκή μπλούζα. Τα αγόρασα όλα άλλα τρία από αυτά εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Μαζί και το πρώτο. Που να είσαι τώρα….

Μεταφορά:Τα μετέφερα με το ΚΤΕΛ μέσα στους σάκους στο πατρικό μου. Ευτυχώς τα άλλα διασώθηκαν .Τα έχω σήμερα στην βιβλιοθήκη μου  

 

Σημείο αναφοράς :Αγαπούσα πολύ την στήλη του Πολιτάκη , του Κωνσταντίνου Βήτα , τα κείμενα της Κοκκίνη και της Βροντή. Το δάνειζα και στον αδερφό μου. Μια φορά είχαμε καυγαδίσει γιατί νόμιζα ότι μου είχε χάσει ένα τεύχος. Τελικά το βρήκαμε σε μια κούτα. Μέχρι σήμερα λέμε φράσεις  που έχουν σχέση με το περιοδικό όπως «Γειά σου ξένε» , «Εικόνες από μια ηλίθια ζωή» , «Θόρυβος».Είναι σαν κωδικοί όταν θέλουμε να κάνουμε αναφορές στην δεκαετία του ενενήντα

 

Αγάπη :

Ήταν από τα περιοδικά που τα διάβαζα πάνω από μία φορά. Το editorial για την φιλία ήταν από τα αγαπημένα μου κείμενα , όπως και το άρθρο για το ίδιο θέμα. Σπάνια να ξαναδιαβάσω σήμερα ακόμα και στην lifoland ένα θέμα πάνω από μια φορά. Ίσως να φταίει η ταχύτητα της εποχής. Ίσως να φταίει ότι με το χαρτί o αναγνώστης δένεται περισσότερο .  

Το τεύχος στο κουτί :Κυκλοφόρησε όταν ήμουν φοιτητής σε κάποια επαρχιακή πόλη. Θυμάμαι την έκπληξη του περιπτερά όταν αγόρασα το τεύχος. «Μα τι είναι αυτό ;» με είχε ρωτήσει. Έμοιαζε με εξωγήινο ανάμεσα στα άλλα συμβατικά

 

Στερεογράμματα : Ήταν το πρώτο ελληνικό περιοδικό που τα έβαλε. Καθόμασταν στα φοιτητικά μας δωμάτια γυρίζαμε τα μάτια και όποιος έμπαινε μέσα νόμιζε ότι είχαμε πάρει κάτι δυνατό.

 

Η κόντρα με το ΚΛΙΚ : Είχε πλάκα για τους αναγνώστες του περιοδικού. Φανταζόμασταν τους εκδότες να μονομαχούν στο Ελ Πάσο και από πίσω να δύει ο ήλιος. Ωραίες εποχές , τώρα όλα πάνε  τόσο γρήγορα που καιρός και χρόνος για κόντρες. Μου άρεσαν και τα υπονοούμενα του 01 με τίτλο «Ξέρει ποιος» .

 

Κάραλη Μαλβίνα :Απίστευτα κείμενα στην στήλη Heavy metal.To καλύτερο αυτό για τους  πραγματικούς μάγκες .

Όλοι το έμαθαν : Όταν έδωσε συνέντευξη η Λιάνη. Το περιοδικό ξεπούλησε , αλλά οι παλιοί αναγνώστες είχαμε εκνευριστεί. 

 

Παρεξήγηση :Έμεινε στο μυαλό πολλών  ως «το περιοδικό των ravers».Φυσικά ήταν κάτι πολύ παραπάνω από αυτό

Όταν έκλεισε :Έγινε το χειρότερο. Άνοιξε κάτι που προσπαθούσε να μοιάσει σε αυτό. Το σύνθημα : «Η εκδίκηση του καλού» έμεινε στην ιστορία. 

Ακρότητες :Όταν πριν δυο χρόνια πλημμυρίσαμε στο πατρικό μου πήρα τηλέφωνο την μάνα μου να μεταφέρει τα τεύχη από την σιδερένια ντουλάπα που τα είχα στην αποθήκη. Τώρα τα έχω στην ξύλινη βιβλιοθήκη του πατρικού μου.

Και τώρα ;: Ότι και να γίνει δεν θα σας πουλήσω στην αγορά του ίντερνετ αγαπημένα μου τεύχη. Θα σας κοιτάω και θα θυμάμαι την καλύτερη εποχή μου καθώς θα βαθαίνουν οι ρυτίδες μου .  

(Το post αφιερώνεται στους pilgrim και Dana)

Υ.Γ

Διαβάστε για τα θέματα του τεύχους 17 στο blog του enteka

http://enteka.blogspot.com/2008/03/01-95.html

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ