H υποτιθέμενη φιλανθρωπία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Facebook Twitter
0

Η υποτιθέμενη φιλανθρωπία της ιδιωτικής τηλεόρασης

Εικόνα:Λεπτομέρεια απο καινούριο έργο του Banksy που έκανε την εμφανισή του τις τελευταίες ημέρες. via

Τις προάλλες στην εκπομπή «Όλα» έπαιξε ένα απόσπασμα απ το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής «Ελλάδα έχεις ταλέντο» που δεν έχει ακόμα προβληθεί.

Στο βίντεο μια γυναίκα με τεράστια στήθη, σπάει ένα καρπούζι. Το βίντεο έπαιξες τρεις φορές. Η επανάληψη της εικόνας έκανε το θέαμα θλιβερότερο και τα σχόλια της κριτικής εκπομπής που ήταν καλεσμένοι απλά μεγάλωναν τη  θλίψη(μου).

Μισή ώρα αργότερα πάνω στο ζαπινγκ, και λίγο πριν πατήσω το off του  τηλεκοντρολ θα έπεφτα πάνω στο διαφημιστικό της εκπομπής «Με αγάπη». Η Μαρί Κυριακού  μας καλούσε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο σε ένα σποτάκι που θα το χαρακτήριζες μέχρι και φιλανθρωπικό αν δεν έβλεπες αυτές τις  φωτογραφίες απ τις βραβεύσεις της εκπομπής να έχουν κατακλείσει την οθόνη.

Αυτή η μανία των ιδιωτικών καναλιών, που μέσα στην προσπάθεια τους  να ακολουθήσουν τη μόδα της φιλανθρωπίας τώρα που γυρίζει, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να προβάλουν εικόνες που υποβιβάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι κάτι καινούριο. Όμως η εποχή που διανύουμε ρίχνει τον μεγεθυντικό φακό πάνω σε αυτές τις τηλεοπτικές εικόνες. Κοιτάς την γυναίκα που σπάει τα καρπούζια με τα στήθη της και σκέφτεσαι «που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για ένα χρηματικό ποσό». Βλέπεις την κυρία Κυριακού να διαφημίζει την εκπομπή φιλανθρωπίας και αναρωτιέσαι αν θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους  αθόρυβα, αν θα ήθελε να βοηθήσει ανθρώπους αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαφημιστικά σποτάκια.

Το σίγουρο είναι ότι το μόνο που θέλουν από εμάς τα ιδιωτικά κανάλια  είναι να τσιμπήσουμε με όποιο δόλωμα μας ρίξουν.

Ας σταματήσουν  κάτω  απ την ίδια στέγη να τοποθετούν την (υποτιθέμενη έστω) φιλανθρωπία και τη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σπασμένα ή όχι δεν χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ