Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε ένα φάουλ

Facebook Twitter
7

Μέχρι τώρα πίστευα ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ότι πιο σοβαρό έχουμε σε αυτή την χώρα. Σε μια Ελλάδα που έχει πάρει την κάτω βόλτα μου έδινε ένα αίσθημα ελπίδας. Οι πολλές επιτυχίες που είχε σχετικά με  την εξάρθρωση κυκλωμάτων παιδεραστίας, το ότι αθόρυβα είχε δράσει για να αποτρέψει ποιος ξέρει πόσους ανθρώπους από αυτοκτονία, και το ότι οδηγούσε στον εισαγγελέα ανθρώπους που διατηρούσαν ανώνυμα-υβριστικά blogs με είχε κάνει να πιστέψω ότι έχουμε να κάνουμε επιτέλους με σοβαρούς επαγγελματίες.

Επιτέλους σκεφτόμουν, μια ανεξάρτητη αρχή που κάνει την δουλειά της στο ψηφιακό χωριό. Μέχρι που ήρθε η σύλληψη του νεαρού με την σατιρική σελίδα. Η σύλληψη μάλιστα ήρθε μετά από ερώτηση χρυσαυγίτη βουλευτή. Πρέπει να συμβαίνουν δυο πράγματα:

α) Δεν είναι τόσο ανεξάρτητη αρχή όπως πιστεύουμε.

β)Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εργάζονται άτομα που θα μπορούσαν να κάνουν παρέα με μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου που έβαλαν πρόστιμο στο φιλί του Παπακαλιάτη.

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε στην συγκεκριμένη περίπτωση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι από κεκτημένη ταχύτητα; Στους κόλπους της βρίσκονται και χρυσαυγίτες;

Υπάρχουν ανάμεσα τους άνθρωποι τόσο θρησκόληπτοι;

Με λυπεί το γεγονός. Νόμιζα ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ενδιαφέρονται να κλείσουν τις πληγές του ψηφιακού χωριού. Εδώ όμως ανοίγουν άλλες.

Τους έχουμε ανάγκη. Μην ξεχνάς τις εποχές όπου γνωστό πετυχημένο blog σου έδινε την δυνατότητα να ανεβάζεις ανορθόγραφα ότι κατηγορία ήθελες για τον οποιονδήποτε. Κάποιος πρέπει να τραβάει αυτάκια που και που όταν θίγονται υπολήψεις ανθρώπων. Στην αντίθετη περίπτωση θα πνιγούμε σε έναν ωκεανό ασυδοσίας αντί να κολυμπήσουμε μέσα στην ελευθερία της πληροφορίας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι το μοναδικό της φαουλ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

7 σχόλια
Ο αρχηγος της διωξης ηλ. εγκληματος σε προσφατη συνεντευξη του δηλωσε οτι στα καθηκοντα του ειναι υπολογος στον ανθρωπο και στον θεο (δειχνοντας μαλιστα μια εικονα στο γραφειο του). Αυτος ο ανθρωπος σε οποιοδηποτε ευρωπαικο κρατος θα δεσμευοταν μονο απο τους νομους και το συνταγμα. Προφανως προκειται για αλλον εναν θρησκοληπτο αστυνομικο, με καποιες επιτυχιες στη δουλεια του....το φαουλ ηταν αναμενομενο! Εδω ειναι ελλαδα, δεν ειναι ευρωπη...Επισης ιδιαιτερη ευαισθησια για τον παϊσιο εχει μια εφημεριδα που πουλαει βιβλια και σι ντι του, και ολως τυχαιως υποστηριζει τον Σαμαρα....τυχαιο ε?Η κατρακυλα αυτης της χωρας δεν εχει τελειωμο...οσοι ακομα εχουν λογικη πρεπει να αντιδρασουν...το σκοταδι (και η πεινα ) ερχονται...
"Το βράδυ της Δευτέρας 3ης Σεπτεμβρίου του 2012 .... ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέλεξε να απονείμει τον «Μεγαλόσταυρο», στον Αστυνομικό Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη, για την τεράστια συμβολή του στην πάταξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος..."Μεγαλόσταυρος είναι αυτός.... να μη γίνει λίγο πιο ευαίσθητος σε ό,τι αφορά τα εκκλησιαστικά....
Ολοι εσεις που μιλατε για προσβολη του νεκρου απο μια σελιδα του Facebook πως νιωθατε για ολο το πανηγυρακι που ειχε στηθει σχετικα με τι ειχε πει ο γενοντας Παΐσος και τι οχι απο το οποιο μαλιστα καποιοι εβγαλαν αρκετο χρημα; Η σελιδα ειχε σκοπο να γελοιοποιησει αυτο το γεγονος και ολους οσους τα ετρωγαν αμασητα οσα τους σερβιριζονταν και οχι να σπιλευση την μνημη του γεροντα.Το φαουλ της διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος ειναι πως δε εχει κανει αναλογες ενεργειες πχ για σελιδες μισους το εκανε για μια σατυρικη σελιδα.
Η δίωξη ηλετρκονικού εγκλήματος απλά εφαρμόζει τον νόμο όπως και θα έπρεπε. Δεν είναι η δουλειά της αστυνομίας να ερμηνεύει τον νόμο. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει ο νόμος.
Αγαπητέ συντάκτη διάβασα προσεκτικά το άρθρο σου και προσπάθησα να καταλάβω το "φάουλ" της αστυνομίας.Ειλικρινώς σου μεταφέρω ότι δε κατάλαβα από τα γραφόμενα σου ποιό είναι αυτό το φάουλ.Επιπλέον , θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχουν στο ελληνικό κοινοβούλιο βουλευτές κομμάτων , αλλά βουλευτές των Ελλήνων.Το ότι είναι ανήκουν σε κάποιο χώρο ή είναι ανεξάρτητοι αυτό είναι κάτι διαφορετικό.Συμπερασματικά , κάποιος βουλευτής των Ελλήνων έκανε ερώτηση στη βουλή των Ελλήνων.Ακόμη , πολλοί πολίτες έκαναν καταγγελίες στη Δ.Οικ.Εγκ.Η ελευθερία της θρησκείας και της ανεξιθρησκείας προστατεύεται.Επιπλεόν , η προστασία της ελεύθερης έκφρασης και γραφής προστατεύεται παρομοίως.Ελευθερία όμως που δε προσβάλει τους εν ζωή ανθρώπους ,πόσο μάλλον όσους έχουν φύγει από τη ζωή.Ο βασικότερος λόγος που προστατεύονται οι θρησκείες από το νόμο είναι για να μη δημιουργηθούν μεταξύ των πιστών εχθρότητες και διασαλευτεί η ειρήνη.(Καμία ανάγκη δεν έχει οποιοσδήποτε Θεός για προστασία)Δευτερευόντως , δε ξέρω κατά πόσο θα σε προσέβαλε προσωπικά να γελοιοποιηθεί ένας συγγενής σου ο οποίος έχει απέλθει από τη ζωή.Με αναγωγή σε αυτό το παράδειγμα θα ένιωθες περισσότερο την αντίδραση μερίδας Ελλήνων πολιτών.Τέλος καλό θα ήταν να διαβάσεις το ελληνικό σύνταγμα αναλυτικά , να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περί τι είναι ελευθερία και πριν φέρεις άποψη να κάνεις αναγωγή στο πόσο θα σε ενοχλούσε εσένα το ίδιο γεγονός αν αφορούσε δικό σου άνθρωπο.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν είναι ανεξάρτητη Αρχή, υπηρεσία της αστυνομίας είναι. Και παίρνει εντολές από τους Εισαγγελείς. Και, μάλιστα, σε κάποιες άλλες πρόσφατες περιπτώσεις φέρεται να μην ήταν και τόσο ευκίνητη(sic), όπως διαβάζω σήμερα στον κο Σαραντάκο http://sarantakos.wordpress.com/2012/09/25/elderpasticcio/Αντίθετα, η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που και ποιο αρμόδια για την τήρηση του απορρήτου, αλλά και Ανεξάρτητη Αρχή είναι, .... που είναι;
Αντιγραφω απο την Καθημερινη:"Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε ήδη κινηθεί η σχετική διαδικασία από τις Αρχές, πολύ νωρίτερα.Ειδικότερα, πριν από περίπου δύο μήνες άρχισαν να φτάνουν πολλές καταγγελίες πολιτών, από όλο τον κόσμο, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις αναρτήσεις σχετικά με τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook.Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος, το προπερασμένο Σάββατο, 15/9/2012, έστειλε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.Την Παρασκευή (21-09-2012) το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας."Σχολιο: Ας μην εχουμε καμια αμφιβολια. Δεν μας φταινε οι υπαλληλοι της διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος. Φταιμε εμεις οι ιδιοι, οι εκατονταδες "αγανακτισμενοι" και "θιγμενοι" θρησκοληπτοι συμπολιτες μας, η εισαγγελια που κατι τετοιες στιγμες σπευδει ταχεως(ενω σε αλλες πολυ σοβαροτερες περιπτωσεις σφυριζει αδιαφορα), καθως και το δραματικο πολιτικο σκηνικο(το κυβερνον κομμα Ακομα Δεν εχει σχολιασει το απαραδεκτο συμβαν), παιδι δικο μας Και αυτο!