(Η άλλη Ινδία του φωτογράφου Pete Pattisson)
Στην ανοιξιάτικη έκδοση του περιοδικού intelligent life κυριαρχεί ένα θέμα 12 σελίδων με τίτλο «Οι σκλάβοι του 21ου αιώνα» .
Άνθρωποι όλων των ηλικιών , πολλά παιδιά και γυναίκες ανάμεσα τους , σε απάνθρωπες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σπάζοντας και μεταφέροντας τούβλα στην Ινδία του 21ου αιώνα.
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Pete Pattisson δείχνουν το άλλο πρόσωπο της Ινδίας που απέχει πολύ από το τελευταίο hype που δημιουργήθηκε με το Slumdog millionaire .
Η «δουλειά» ξεκινάει στις δυο τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι σπάνε τούβλα και στην συνέχει τα μεταφέρουν μέχρι αργά το απόγευμα.
Οι πιο τυχεροί δουλεύουν για κάποιους μήνες και τον υπόλοιπο χρόνο ασχολούνται με την γεωργία .
Οι υπόλοιποι είχαν πάρει ένα δάνειο για να καλύψουν κάποιες βασικές τους ανάγκες στην συνέχεια δεν κατάφεραν να το ξεχρεώσουν και έγιναν έρμαιο στα χέρια των εργοδοτών.
Οι εικόνες που σοκάρουν περισσότερο είναι αυτές των ανθρώπων που κρατούν τις φωτογραφίες των νεκρών συγγενών τους στα χέρια .Δολοφονήθηκαν από τους εργοδότες επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χρέος.
Καθένας από αυτούς έχει μια διαφορετική τραγωδία να σου διηγηθεί.
Χθες το βράδυ κατάφερα να δω το Slumdog millionaire Η κάμερα του Danny Boyle έτρεχε λαχανιασμένη(όπως Trainspotting) για δυο ώρες και στο τέλος νίκησε η αγάπη.
Στο σινεμά βέβαια πάντα η αγάπη νικάει.
Στον αληθινό κόσμο κάποιοι Ινδοί δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τέτοιες σκέψεις. Κάθε μέρα είναι και ένας αγώνας για να μείνουν ζωντανοί.
Η «αγάπη»(σ.σ ότι και αν σημαίνει πια αυτή η τσιχλόφουσκα) απασχολεί την δύση.
Υ.Γ1
Το περιοδικό Intelligent life θυμίζει τις παλιές καλές μέρες των περιοδικών που είχαν πάντα κάτι καινούριο να πουν .
Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα θέματα η απίστευτη ιστορία του «Βασιλιά των Bloggers» , όπως τον αποκαλεί το περιοδικό , Andrew Sullivan .Το blog του ονομάζεται Daily Dish για όσους θέλουν να ψάξουν περισσότερο
ΥΓ2
Και μέσα σε όλα αυτά η είδηση ότι τα παιδάκια που πήραν μέρος στην ταινία του Boyle αρνούνται να επιστρέψουν στις παράγκες .Θέλουν κανονικό σπίτι.
Ο σκηνοθέτης για αρχή θα τους καλύψει τα έξοδα να μείνουν σε σπίτια «όχι μακριά από τις γειτονιές που μεγάλωσαν».Για πόσο καιρό ;
σχόλια