This Wild Idea: Το project του φωτογράφου Theron Humphrey.

Facebook Twitter
0

This wild idea

Το project  This Wild Idea του Theron Humphrey, βρίσκεται στην 227η μέρα.  Έχει ηχογραφήσει 227 πεντάλεπτες συνεντεύξεις, φωτογραφίζοντας 227 πορτραίτα ανθρώπων, βγάζοντας πάνω από 21 χιλιάδες φωτογραφίες και καλύπτοντας μέχρι στιγμής 20354 μίλια.

 This wild idea

Η ιδέα να διασχίσει με το φορτηγάκι του την Αμερική, καταγράφοντας κάθε μέρα μια διαφορετική ιστορία, την εμπνεύστηκε το Μάρτιο του 2011 όταν κατέγραψε για ένα μήνα τη ζωή του καρκινοπαθή παππού του, για το project 30Storiesin30Days.

This wild idea

Έχοντας αναρτήσει το πρόγραμμα του ταξιδιού του, οι χρήστες του ίντερνετ που είναι διατεθειμένοι να πουν την ιστορία τους, συμπληρώνουν μια φόρμα με τα στοιχεία τους, για να έρθει ο Humprey σε επικοινωνία μαζί τους.

This wild idea

Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι ένα εκπληκτικό ψηφιακό κολάζ εκατοντάδων ανθρώπων.

 This wild idea

To This Wild Idea  κλείνει το μάτι στην ψηφιακή εποχή. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να υπενθυμίσει την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, της κάθε ζωής.

This wild idea

Μέσα απ τις πεντάλεπτες συνεντεύξεις και τις  φωτογραφίες ο Humprey καταγράφει ανθρώπους που μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστές σε ιστορίες που θα κέντριζαν το ενδιαφέρον των media, αλλά είναι πρωταγωνιστές στην δική τους ιστορία.

This wild idea

Μέσα απ τα μάτια του Theron Humphrey γίνεται φανερό ότι η κάθε ζωή έχει την αξία που τις δίνουν αυτοί που τη βιώνουν.

 This wild idea

Παράλληλα το project είναι ένα σχόλιο πάνω στην μάσκα που αρκετοί φορούν χρησιμοποιώντας τα social media. Μοιάζει να λέει: «Μην προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος. Δεν χρειάζεται να υποδυθείς κάποιον άλλον. Αξίζεις για αυτό που είσαι».

 This wild idea

Ο Theron Humphrey στο τέλος της κάθε ιστορίας, καταγράφει την δική του άποψη για τους πρωταγωνιστές. Αν και καλοπροαίρετος χωρίς  διάθεση να είναι επικριτικός με τους αγνώστους που συναντά, εκφράζει με ειλικρίνεια την γνώμη του.

This wild idea

Στο Kingsport συναντά μια συνταξιούχο δασκάλα για την οποία λέει « αν και είχε ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και θα μπορούσα να μιλάω ώρες μαζί της, αισθάνθηκα σαν να είμαι ξανά σε σχολική αίθουσα».  Όταν στην Alabama συναντά ένα 25χρονο που ακούει death metal, μένει έκπληκτος που είναι κυνηγός και ακροατής του συγκεκριμένου είδους μουσικής.

This wild idea

Στη συνάντηση του με έναν 60χρονο χίπη σε κάποια Mac Donalds, ο οποίος ραπάρει στην πεντάλεπτη συνέντευξη του, γράφει: «Υπάρχουν συναντήσεις που δεν μπορώ να σας μεταφέρω την αίσθηση απ την ηχογραφημένη συνέντευξη. Ήταν απ τις πιο ενδιαφέρουσες που είχα, σε ένα χώρο όπως τα Mac Donalds που οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να μιλήσουν με το διπλανό τους, παίρνουν τον καφέ και φεύγουν». Ενώ όταν συναντά ένα ζευγάρι στο δικό του on the road, νοιάζεται σχεδόν πατρικά για αυτούς.

 This wild idea

Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία απ όσες έκανα κλικ, είναι η ιστορία του Josh Hailey(πρώτη φωτογραφία-169) απ το Jackson του Mississippi.

Εκτός απ το άσχημα παιδικά  του χρόνια (οι γονείς του ήταν έμποροι ναρκωτικών και μεγάλωσε με τη γιαγιά του) και το περιπετειώδες παρόν του (είναι και αυτός on the road), η ιστορία του μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί ενεπλάκη με το ταξίδι του φωτογράφου. Όταν στις αρχές του χρόνου διέρρηξαν το φορτηγάκι του, κλέβοντας όλο τον εξοπλισμό ο Josh τον βοήθησε να επιστρέψει ξανά στο δρόμο και να βρει χρήματα.

 This wild idea

Πέρα απ όλα αυτά, το This Wild είναι και μια καταγραφή της αμερικάνικης ζωής του σήμερα. Το ανθρώπινο  ψηφιδωτό, με τα εκατομμύρια μικρά κομματάκια του, συμπληρώνεται μπροστά στα ματιά μας σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 στη Florida και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2012 στη Χαβάη.

 This wild idea

Ανακαλύψτε και το Μaddie the Coonhound που τρέχει παράλληλα με το This Wild Idea. Ένα tumblr σχετικά με τους σκύλους και την φυσική!

This wild idea

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ