ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Για τα σημερινά γενέθλια της Λένας Πλάτωνος

Για τα σημερινά γενέθλια της Λένας Πλάτωνος Facebook Twitter
0
Για τα σημερινά γενέθλια της Λένας Πλάτωνος Facebook Twitter

Βρέθηκε ο πρώτος στιχουργός της Λένας Πλάτωνος! Λέγεται Heinz Hollaus, είναι Αυστριακός και οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Σάλτζμπουργκ το 1972. Έγιναν ζευγάρι για έξι μήνες και μαζί υπόγραψαν τα πρώτα αγγλόφωνα τραγούδια της συνθέτριας. Κομμάτια όπως I was a flower child, Gone are the days, Dear mr. Precept και The blind guy (waiting at the corner), μπορεί να έμειναν αδισκογράφητα για 40 ολόκληρα χρόνια, κάτι μου λέει όμως πως δεν αποκλείεται να ηχογραφηθούν σύντομα.

 

Για τα σημερινά γενέθλια της Λένας Πλάτωνος Facebook Twitter

 

 

Από τον Heinz η Λένα έμαθε τους King Crimson, τους Jethro Tull και άλλα techno-rock συγκροτήματα της εποχής. Αγαπημένο τους τραγούδι ήταν το Mocking bird των Βρετανών Barclay James Harvest. Όλα τα κομμάτια σε μουσική της Λένας και στίχους του Heinz τραγουδήθηκαν από τη 13χρονη Σαβίνα Γιαννάτου, μόλις η δημιουργός επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Βιέννη. Ένα από αυτά μάλιστα, το Dear mr. Precept, ηχογραφήθηκε και στάλθηκε στον Heinz, ο οποίος είχε παραμείνει στη χώρα του, με σκοπό να δοθεί σε δισκογραφική εταιρεία του εξωτερικού.

 

Για τα σημερινά γενέθλια της Λένας Πλάτωνος Facebook Twitter

 

 

Το ζευγάρι όμως είχε χωρίσει και ο Αυστριακός φίλος μας, απογοητευμένος, μάλλον τα παράτησε. Έκτοτε, η Λένα Πλάτωνος έγινε η πρωτοπόρος ιέρεια της εν Ελλάδι ηλεκτρονικής μουσικής και ο Heinz Hollaus ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας στον ασιατικό κόσμο.

 

Για τα σημερινά γενέθλια της Λένας Πλάτωνος Facebook Twitter

 

 

Εδώ η Λένα, 21 ετών, μπροστά στο φιατάκι, με το οποίο είχε γυρίσει ως...flower child ολόκληρη την αυστριακή επικράτεια, σταθμεύοντας σε στέκια σαν το Havelka Cafe (το προτιμούσαν μόνο οι χίπις και οι καλλιτέχνες της εποχής) ή τα clubs Camera Obscura και Woom-Woom! Το Havelka Cafe το βρίσκει κανείς μέχρι σήμερα και πρόσφατα έκλεισε τα 96 χρόνια ύπαρξης του! Τώρα, πως φτάσαμε στον Heinz Hollaus;

 

Για τα σημερινά γενέθλια της Λένας Πλάτωνος Facebook Twitter

 

 

Παρασκευή και 13 του 2010, μου είπε ξαφνικά η Λένα: Δεν βάζεις στο google το όνομα Heinz Hollaus να δούμε που θα μας βγάλει; Το έκανα και σε λιγότερο από πέντε λεπτά είχα πέσει πάνω στο όνομα, το email και τα τηλέφωνα του πρώτου στιχουργού της! Απίστευτο! Όπως και μάλλον δεν ήταν τυχαίο που μέσα στο ένθετο της δισκογραφικής έκδοσης της συναυλίας από το Παλλάς, μνημονεύτηκε το όνομα του Heinz και η χαμένη συνεργασία τους με τη συνθέτρια. Οι δυο τους μίλησαν στο τηλέφωνο κι εξακολουθούν να μιλάνε, αλλά παρ' ότι ασπάζομαι το τα εν οίκω μη εν δήμω, μπορώ να πω ότι ψήνεται νέος δίσκος με καινούργια τραγούδια σε μουσική Λένας Πλάτωνος και στίχους Heinz Hollaus! Εν κατακλείδι, το underground Άρλεκιν συνεχίζεται...

0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ