Ρουπακιώτης: «Γνωστό κέντρο έκανε εκστρατεία ψευδών ειδήσεων εναντίον μας»

Ρουπακιώτης: «Γνωστό κέντρο έκανε εκστρατεία ψευδών ειδήσεων εναντίον μας» Facebook Twitter
4

Για το κυβερνητικό σχήμα και τις εμπειρίες του από την κυβέρνηση μίλησε ο παρατηθείς υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84. Ο κ. Ρουπακιώτης κατήγγειλε εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον υπουργών, «από γνωστό κέντρο» εναντίον υπουργών, κάτι που χαρακτήρισε «μη επιτρεπτό», καθώς και ότι διοχετεύονταν από κάποια ΜΜΕ στην κοινωνία εντελώς ανακριβή πράγματα για τον ίδιο.

Ακόμη, στηλίτευσε τη στάση της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για  πολιτικές δυνάμεις που «σκέφτονται όπως σκέφτονταν παλιά», και «φωτογραφίζοντας» τη Νέα Δημοκρατία, μίλησε για πολιτικές δυνάμεις που ενώ αρχικά απαίτησαν να προηγηθεί η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τελικά έκαναν πίσω.

Είπε ακόμη ότι στην κυβέρνηση κατεγράφησαν αλαζονικές συμπεριφορές και μικρομεγαλισμοί, αλλά έκανε λόγο και για μία «θετική καταγραφή» της κυβέρνησης, ως πολιτικό πείραμα, παρά τις αδυναμίες της, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μία κουλτούρα συνεργασιών και ευχήθηκε στο νέο δικομματικό σχήμα να πορευθεί με αποτελεσματικό τρόπο.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Ρουπακιώτης σχολιάζοντας το γεγονός ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. «Δεν αρκεί να το επικαλούμαστε το Κράτος Δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, που επέκρινε την κυβέρνηση για τη μονομερή απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ, τονίζοντας πως θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η Δημοκρατική Αριστερά για την απόφαση αυτή ως κυβερνητικός εταίρος.

«Όταν λοιπόν έρχεται σε μια νύχτα και λέει 'εγώ κλείνω την ΕΡΤ', λέει 'εγώ τι είμαι εδώ δηλαδή'; Είμαι ένα κόμμα που συμμετέχω. Δεν πρέπει να το συζητήσουμε; Δεν πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο;", υπογράμμισε.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η εντύπωση που έχω για τον κο Ρουπακιώτη είναι πως όσο καιρό ήταν στην κυβέρνηση το μόνο που πραγματικά τον ενδιέφερε και έκανε τα πάντα γι αυτό, ήταν να μη θιχτούν τα συμφέροντα του δικηγορικού κλάδου,του σιναφιού του δηλαδή. Αυτό.
Εγώ θεωρώ ότι η ΔΗΜ ΑΡ καλώς μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά αυτό προϋπέθετε καλή πίστη, την οποία η ΝΔ δεν είχε. Διαρκώς η συμπεριφορά του Σαμαρά ήταν μειωτική προς τους εταίρους του, με αποτέλεσμα, αν έμενε και τώρα, η κατάσταση θα ήταν τέλμα. Καλώς έφαγε το χαστουκάκι της και η ΝΔ και ο Σαμαράς και κόντεψε να αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια. Ελπίζω τώρα να αλλάξουν οι ισορροπίες και κυρίως να παραγκωνισθεί το ακροδεξιό drean team. Καλά εκείνη η ομαδα αλήθειας είναι ένα ελεεινό φαινόμενο. Μοντάζ, διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως πχ με τον πρόεδρο του ΣτΕ. Όχι η ΔΗΜΑΡ δεν είχε περιθώριο παραμονής στην Κυβέρνηση. Δεν υπήρχε ίχνος τσίπας. Μπορεί να αποδειχθεί καλύτερο και για τη ΔΗΜ ΑΡ και για την Κυβέρνηση.