ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Πάτρα: Επίθεση ακροδεξιών σε μέλη ομοφυλοφιλικής κοινότητας

Πάτρα: Επίθεση ακροδεξιών σε μέλη ομοφυλοφιλικής κοινότητας Facebook Twitter
13

Επίθεση από ακροδεξιούς, την ώρα που κολλούσαν αφίσες σε δρόμο της Πάτρας, καταγγέλλουν μέλη της Πατρινής Κοινότητας Ομοφυλόφιλων «Blender».  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφισοκόληση γινόταν σε διάφορα σημεία και αφορούσε σε ταινία που έχουν τα μέλη του «Blender»προγραμματίσει να προβάλλουν το βράδυ της Παρασκευής.

Σε ανάρτηση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας στη σελίδα της στο Facebook αναφέρεται:

«Πριν λίγη ώρα, μέλη της πατρινής LGBTQI κοινότητας Blender δέχτηκαν προπηλακισμό στη Γούναρη από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την ταινία "Milk" που προβάλλουν την Παρασκευή στα σκαλάκια της Αγ. Νικολάου.

Για ακόμη μία φορά οι "δήθεν" αντισυστημικοί χρυσαυγίτες που στήριξαν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την απόλυση 2656 υπαλλήλων, δείχνουν ποιος είναι ο πραγματικός τους εχθρός: όχι η κυβέρνηση των μνημονίων, όχι οι επιχειρηματίες των μειώσεων μισθών και της ανεργίας, αλλά όποιος "διαφέρει" από τα πρότυπα που έχουν αυτοί στο κεφάλι τους. Εμείς τους απαντάμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτούς, και την κυβέρνηση που τους στηρίζει: θα τους διώξουμε και από το κέντρο της Πάτρας, και από παντού! Αύριο όλοι και όλες στις 12.30 στην πλατεία Γεωργίου να κολλήσουμε την αφίσα της προβολής, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, να δηλώσουμε μαζικά ότι δε θα ανεχθούμε τη Χρυσή Αυγή ούτε στο κέντρο της Πάτρας ούτε πουθενά».

Ελλάδα
13

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του που τον κλείδωσε απέξω μετά από βραδινή έξοδο 

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του που τον κλείδωσε έξω μετά από βραδινή έξοδο 

Το ζευγάρι έχει παιδιά και εγγόνια - Ο άνδρας καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλακή με αναστολή - «Μου είχε βάλει κοριό και με παρακολουθούσε», λέει η σύζυγος
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι έχει ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου, κλήθηκε να αποδείξει με επίσημο έγγραφο πως έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί χέρι προκειμένου να βγάλει ένα διαβατήριο
LIFO NEWSROOM
Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Ελλάδα / Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών ανοίγουν πάλι μετά τη νέα εισαγγελική παρέμβαση - Πέθαναν δύο δικά της και δύο μωρά φίλων της - Τι λέει η μητέρα του ενός από τα νεκρά μωρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
όμως, μέσα στην Κριτική χωράει και είναι θεμιτή η κριτική που θέλει να σταθεί στο γεγονός ότι ένας ρατσισμός έχει θύμα τα ομοφυλόφυλα αγόρια, τα στρέϊτ κορίτσια, τους αλαφροϊσκιωτους. μπορεί να το τοποθετεί κανείς αυτό στο επίπεδο του συντεχνιακού, αλλά αδίκως νομίζω. ο φασισμός κάνει διακρίσεις, αυτή είναι η δουλειά του, και εμείς είμαστε εδώ για να τις αναγνωρίζουμε και να τις σχολιάζουμε ως τέτοιες, είναι και αυτή δουλειά μας.
Έχει διαστρεβλωθεί λίγο το γεγονός του τραμπουκισμού των παιδιών και αυτό είναι λάθος της κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό" που δεν έγραψαν σωστά τα γεγονότα στην ανακοίνωση τους. Ναι, οι χρυσαυγίτες όντως τραμπούκισαν δύο παιδιά που είναι ομοφυλόφιλοι.Και ναι ήταν κατά την διάρκεια της αφισοκόλησης που έκαναν για την προβολή που έχουν την Παρασκευή.Αλλά αυτή η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το κινηματογραφικό τμήμα των πολιτιστικών ομάδων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πάτρας (ΠΟΦΠΠ) το οποίο κάθε εβδομάδα οργανώνει προβολές (και ειδικά τώρα που έχει καλοκαιριάσει τις κάνουν στα σκαλιά της Αγ Νικολάου).Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι χρυσαυγίτες απλά είδαν δύο παιδιά που δεν τους άρεσε η φάτσα τους, που δεν είναι τουμπανιασμένοι από ντόπες, που δεν είναι ίδιοι με αυτούς, που δεν τους φάνηκαν εύκολα θύματα για να επιβεβαιώσουν τον δήθεν αντρισμό τους, πείτε το όπως θέλετε... και για αυτό τους επιτέθηκαν. Δεν το έκαναν, γιατί ήταν απλά ομοφυλόφιλοι (που έτσι κι αλλιώς υπάρχει ο ρατσισμός απέναντι τους). Δεν είχαν ιδέα ποιοι ήταν. Απλά βρήκαν δύο εξιλαστήρια θύματα. Θα μπορούσαν να ήταν δύο οποιοιδήποτε. Θα μπορούσαν να ήταν και δύο φοιτητές από τις πολιτιστικές ομάδες που έκαναν παράλληλα αφισοκόληση εκείνη την ώρα.Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες. Αυτός είναι ο φασισμός και είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τις κοινωνίες μας από την απειλή του, γιατί οι φασίστες αν και ρατσιστές την στιγμή που θα εκφράσουν την βία τους απέναντι στον συνάνθρωπο δεν θα κάνουν διακρίσεις σε ομοφυλόφιλους, μη ομοφυλόφιλου, Έλληνες ή ξένους.
"Έχει διαστρεβλωθεί λίγο το γεγονός του τραμπουκισμού των παιδιών και αυτό είναι λάθος της κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό" που δεν έγραψαν σωστά τα γεγονότα στην ανακοίνωση τους."Η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» αναφέρει ότι και η ανακοίνωση της ίδιας της ομάδας blender, πλην όμως όχι τόσο λεπτομερώς. Παράληψη κάποιων στοιχείων; Ναι. Διαστρέβλωση; Επ’ ουδενί όχι.Από την ανακοίνωση blender:"[...]Είπαν στον έναν από εμάς ότι τον είχαν δει στο παράρτημα (κατάληψη παραρτήματος). Ύστερα είδαν τις αφίσες, ρώτησαν τι είναι και μας τις άρπαξαν από το χέρι. Συνέχισαν να μας χτυπάνε και ρώτησαν αν έχουμε ταυτότητες. Απαντήσαμε αρνητικά και ενώ ο κόσμος στεκόταν αμέτοχος μπροστά στο γεγονός ξεκινήσαμε να περπατάμε πιο γρήγορα για λίγα μέτρα. Μας ακολούθησαν φωνάζοντας και βρίζοντας. Τελικά, καταφέραμε να ξεφύγουμε [...]".Λες"Δεν το έκαναν, γιατί ήταν απλά ομοφυλόφιλοι (που έτσι κι αλλιώς υπάρχει ο ρατσισμός απέναντι τους). Δεν είχαν ιδέα ποιοι ήταν. Απλά βρήκαν δύο εξιλαστήρια θύματα."Συμφωνώ εν μέρει. Θα το έκαναν επειδή πίστευαν ότι είναι θολοκουρτουριάρηδες αριστεροί που αφισοκολούν και που σίγουρα "πηγαίνουν γυρεύοντας" γιατί, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση blender: "Περάσαμε μπροστά από τα γραφεία της ΧΑ [...] καθώς περνούσαμε μας ρωτάει ένας 'Τι κοιτάς εσύ';". Επίσης τα χρυσαύγουλα μπορεί να μην «ταυτοποίησαν» -εξ αρχής- το μη έτερο στάτους των εν λόγω ατόμων, αλλά αυτό δεν αποκλείεται στην συνέχεια (εκτός κι αν έχεις inside info ή κάποιο άλλο άτομο έχει inside info, pls share). Πολύ πιθανόν, όμως, να "έπιασαν" -ούτως ή άλλως- ένα διαφορετικό vibe (δλδ αυτό της όχι κανονιστικής machoσύνης) it can happen and it does happen και όοοοοχι δεν χρειάζεται να «φοράς το ταμπελάκι», που λένε. "Βολικό" που και η ταινία αφορά σε μία μαχητική προσωπικότητα κι ένα μαχητικό, τότε, κίνημα ομοφυλοφίλων (βέβαια το αν εισέπραξαν ποτέ αυτήν την πληροφορία, δεν ξέρω). Το συμπέρασμα, για μένα τουλάχιστον: Ναι, έχει σημασία που δεν ήταν έτερος. Ήταν, όμως, το μοναδικό πράγμα που είχε σημασία; Όχι....και νομίζω ότι το λεχθέν της ανακοίνωσης "όποιος 'διαφέρει' από τα πρότυπα που έχουν αυτοί στο κεφάλι τους" είναι η επιτομή της τελευταίας σου παραγράφου.
"εκτός κι αν έχεις inside info ή κάποιο άλλο άτομο έχει inside info, pls share"Η αλήθεια είναι ότι είμαι στο κινηματογραφικό των πολιτιστικών ομάδων που κάνουμε την προβολή.Ο,τι γράφω το γράφω έχοντας επίγνωση των γεγονότων που συνέβησαν όπως μας τα είπαν τα παιδιά.Τα παιδιά δεν πήγαν επίτηδες να περάσουν από εκείνο το σημείο που είναι τα γραφεία των φασιστών. Απλά τα γραφεία (που είναι καινούρια) είναι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.Τα παιδιά επίσης δεν είχαν καμία σχέση με το παράρτημα και τους αναρχικούς, αλλά και αυτό που πείραξε τους φασίστες βλέποντας την αφίσα ήταν ότι έγραφε "πολιτιστικές" το οποίο ίσως να διάβασαν και σαν "πολιτικές" (γνωστό ότι δεν είναι η ανάγνωση το δυνατό τους σημείο) και τότε ήταν που αφήνιασαν.Τέλος πάντων. Όπως και να έχει αν γίνεται δεν θέλω να αναλωθούμε σε αυτό. Δεν είναι αυτή η ουσία.
"Τα παιδιά δεν πήγαν επίτηδες να περάσουν από εκείνο το σημείο που είναι τα γραφεία των φασιστών."Μα δεν είπα πουθενά, ούτε δεικνύεται (από την ανακοίνωση blender) ότι πέρασαν επί τούτου...αλλά και "επίτηδες" να περνούσαν (να κόψουν κίνηση, ξέρω γω) και πάλι αυτό δεν θα έπρεπε να ισοδυναμεί με ξύλο κ.λπ.. έτσι;"Τα παιδιά επίσης δεν είχαν καμία σχέση με το παράρτημα και τους αναρχικούς"Ναι, όμως δεν έχει σημασία αν ξέρεις εσύ, εγώ και όποι@ς άλλ@ ότι -όντως- τα παιδιά δεν είχαν σχέση με το παράρτημα. Σημασία έχει τι πίστευαν τα ίδια τα χρυσαύγουλα ...και αφού το είπαν, μάλλον το πίστευαν, no?"αλλά και αυτό που πείραξε τους φασίστες βλέποντας την αφίσα ήταν ότι έγραφε "πολιτιστικές" το οποίο ίσως να διάβασαν και σαν 'πολιτικές'"Μπορώ να σκεφτώ πως αμφότερα, κάλλιστα μπορούν να είναι εχθρός τους, οπότε η μία ή η άλλη που λένε.Τέλος πάντων συμφωνώ πως δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες, η λέξη "διαστρέβλωση", όμως, είναι βαριά, ειδικά όταν δεν φαίνεται να έχει λάβει χώρα κάτι τέτοιο.Καλή συνέχεια στις δράσεις σας.
Η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» τελικά, κολλάει παντού. Γιατί όπως μαθαίνουμε, οι ομοφιλόφιλοι είναι ράτσα και φαντάζομαι θα υπερασπιστούν και εμένα όταν μου την πέσει κανένας Βάσκος αυτονομιστής π.χ., επειδή δεν στηρίζω τον αγώνα τους. Τώρα που το ξέρουν οτι ήταν φασίστες (δεξιότερα του ανταρσύα δηλαδή, όπως όλοι άλωστε οι φασίστες) μη ανεκτικοί στους γκέι και όχι κνίτες ας πούμε εξίσου μη ανεκτικοί στους γκέι, μάλλον για να το λένε και με ""τόσες αποδείξεις στα χέρια τους"", όπως λέει και το link (το ποιό?!) έτσι θα είναι...*Για να μήν παρεξηγηθώ παρόλα αυτά, όντως, πρέπει να είσαι φασίστας για να επιτεθείς σε ομοφιλόφιλους. Απλά γελάω με τους αντιφάδες που χώνονται παντού και βαφτίζουν τους πάντες (με μιά-δυό λέξεις συνήθως, που δεν διαφοροποιούν και πολύ το ένα και μοναδικό νόημα: "φασίστας"). "Ο κουλουράς της γειτονιάς μου είναι "φασίστας", δεν είχε ρέστα απο κατοστάευρο" τύπου απλοικότητα...
Οντως η "συνδεση" με την αριστερα ολων των γεγονοτων ειναι υπερβολικη. Ομως τα δικαιωματα των γκέι απτονται του ρατσισμου. Μην ξεχνας οτι το αντιρατσιστικο νομοσχεδιο ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ (ή πρεπει να) και ομοφυλφιλους, μαζι με φυλη, θρησκεια κλπ
Η επίσημη ανακοίνωση-καταγγελία της ομάδας blender(όμοια με το κείμενο εδώ, ελαφρώς πιο γλαφυρή περιγραφή, όμως):https://www.facebook.com/photo.php?fbid=395532620567717&set=pb.390136751107304.-2207520000.1372332748.&type=3&theaterΥπερβολική "σύνδεση";
το ότι οι έννοιες του φασισμού και του ρατσισμού ξεχειλώνουν για πλάκα είναι γεγονός, αλλά νομίζω ότι και η γκρίνια η σχετική με αυτό μπορεί καμιά φορά να είναι σκέτη γκρίνια. ναι, είναι φασίστας αυτός που αντιμετωπίζει τους μη ετεροφυλόφυλους ως κατηγορία ανθρώπων που δεν ανήκουν στην νέα εποχή που ονειρεύεται, και είναι και ρατσιστής, γιατί η κατηγοριοποίησή του αυτή είναι ουσιοκρατική και πάει πακέτο με την επιστημονικοφανή βιολογίζουσα ακροδεξιά θεωρία του, την οποία δεν συμμερίζεται ούτε και ο πιο τελειωμένος κνίτης, ούτε και ο πιο απονενοημένος αντιφας. και προφανώς και από ρατσιστή θα μάθουμε ότι οι ομοφυλόφυλοι είναι ράτσα, υπάρχει ράτσα έξω από τα εννοιλογικά πλαίσια του ρατσισμού;και ο κουλουράς σου αν είναι μαλάκας και σου χαλάει τη φάση γιατί έχει χάσει από τα μάτια του τον ανθρωπιστικό του ορίζοντα, μπορεί να είναι φασίστας, μη φοβάσαι να το παραδεχτείς. εγώ το παραδέχτηκα μια μέρα και από τότε ...
Κατ αρχην, η λεξη ρατσισμος εκφραζει και αντικαθιστα γενικολογα την χρηση της εννοιας "διακριση", καθως η δευτερη ειναι γενικος κανονας ολων των ρατσιστων προς ολες τις κατευθυνσεις, δευτερον επειδη ο ρατσισμος ειναι με την επακριβη του σημασια η πρωτη διακρισιακη συνηδειτοποιηση του δυτικου κοσμου μετα την αδιορατη αλλα και ιδεολογικα αμφισβητισιμη απο την εξουσια συστημικη ταξικη διακριση ενω τριτον εκφραζει το μισος και τον φοβο της ιδεολογιας των διακρισιακων προς καθε φυσικη κατασταση του Ανθρωπου που πεφτει εξω απο τους μεσους κανονες ιδανικοτητας που οι πρωτοι εχουν διατυπωσει απο μονοι τους για τους εαυτους τους.Αρα, ο ρατσισμος σαν εννοια επαφιεται στην εξουσιαστικη διακριση οποιασδηποτε φυσικης "εκφρασης" της φυσης εκ γενετης ή και του καπιταλισμου ως γεννητορα χασματων των ευκαιριων, της κοινωνικης θεσης και των δικαιωματων, οποιασδηποτε δηλαδη μη δημοκρατικης 3ξουσιας.Αφου παλι καλα που ταυτιζεις τον ρατσισμο με τον φασισμο και αφου σιγουρα ολοι οι φασιστες ετσι βρισκονται απ τα δεξια του ανταρσυα, ο οποιος τουλαχιστον αναγνωριζει πρωτογενως το δικαιωμα εθνικου αυτοπροσδιορισμου των Μακεδόνων της ΠΓΔΜ, αλλα και ειναι το μονο πολιτικο κομμα που προγραμματικα βαλλεται ρητα εναντιον των διακρισεων ως προς τον σεξουαλικο προσανατολισμο, ηρθε και η ωρα να προσδιορισουμε το τι ειναι ο φασισμος:ειναι οταν καποιοι καμωνονται τους επαναστατικους πληττοντας τους αδυναμους και οχι τους δυνατους.Επανασταση δε, ειναι η διαδικασια που σκοπο εχει να μηδενισει το κοντερ ωστε ολοι να ξεκινησουν με την ιδια κοινωνικη ευκαιρια, δηλαδη να επαναφερουν εκεινο το ιστορικο σταδιο που προηγηθηκε του Κοινωνικου Συμβολαιου. Δηλαδη να εξαλειψουν την ιστορικα de facto διακριση ισχυροτερου και αδυναμου, δικαιουχου και υποχρεου.Συνεπως φασιστας ειναι αυτος που θεωρωντας οτι εχει μια φυσικως δοσμενη υπεροχη, θεωρει κιολας οτι δικαιουται να απαιτει.Αυτος που σπαει το Κοινωνικο Συμβολαιο αυτοκλητα και μονο για λογαριασμο του.Κανενας ομοφυλοφιλος περιπτερας δεν αποκλειεται λοιπον να ειναι φασιστας, αυτο δεν σημαινει οτι δεν πειραζει που ρστσιστες την πεφτουν σε ομοφυλοφιλους και αυτοι τους λενε με το ονομα τους, φασιστες.
Χαχαχα... αυτό το "ανταρσυα, ο οποιος τουλαχιστον αναγνωριζει πρωτογενως το δικαιωμα εθνικου αυτοπροσδιορισμου των Μακεδόνων της ΠΓΔΜ...", αυτή την καμμενιά την έγραψες για να φτιάξεις το προφίλ αυτού του σούπερ κόμματος? Για να το κάνεις αρεστό και στις "άνιωθες" μάζες και να ανακαλύψουν την "αλήθεια"(σου)? Γιατι έτσι όπως το αναφέρεις, δείχνεις πεπεισμένος οτι πρόκειται για όμορφο πράγμα, κοινώς αποδεκτό, που θα έπρεπε όλοι να επιδιώξουμε. Λοιπόν, κάντε ότι θέτε. Φτιάξτε κομμούνες. Απαλωτριώστε τις βιομηχανίες. Ζήστε σε κοινόβια, αφήστε τζίβες και μούσια μέχρι το πάτωμα και ψηφίστε και τις χελώνες καρέττα-καρέττα στις επόμενες εκλογές. Νικήστε τον καπιταλισμό (ίσως και να έχετε δίκιο, ποιός ξέρει). Ας αλλάξει το οικονομικό σύστημα, να δούμε κ εμείς τι εννοείτε. Αλλά Σκοπιανομακεδονίες, μεγάλες Αλβανίες και άλλα Νεο-Οθωμανικά βιλαέτια, λυπάμαι, μην ελπίζετε να αντιμετωπιστούν σοβαρά σε καμία των περιπτώσεων. Αν σας αρέσει απλά να προκαλείτε αντίδραση, (ή απο τους πιό συνειδητοποιημένους, από αδιαφορία έως απλή συμπόνοια) χτυπήστε κι άλλο τα εθνικά ζητήματα. Αν θέλετε να συνυπολογιστείτε ανάμεσα στους αποφασίζοντες και τους ενεργούς, αποκτήστε σοβαρές θέσεις, τοποθετείστε τις στο τραπέζι και τα συζητάμε. Έως τότε, οι βάσεις συζητήσεως τις οποίες θέτετε, δεν χρήζουν οποιασδήποτε σοβαρή αντιμετώπισης.Χώστε αρνητικές για να γουστάρετε IndyLifoπαιδα! Αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστέυεστε. Το συνιστούν και 49 κατασκευαστές πλυντηρίων. *Απο τον Ινστρούχτορα της γειτονιάς σας, για να μη μπερδεύεστε: Έναν συνειδητοποιημένο αντιφασίστα, πραγματικό αντιχρυσαβγίτη και υπέρ των απανταχού ομοφιλόφυλων, καλημέρα σας.
Κοιτα, εγω προσωπικα, αν και μαλλον δεν θα προλαβαινα να το ζησω, επιθυμω μια ενωση με τα ομορα μας κρατη μεσα στην οποια δεν θα ζουμε οπωσδηποτε ανταρσεικα, αλλα σιγουρα οχι και δεξιιστικα. Φανταζομαι και επεξεργαζομαι προς μια νεα κατευθυνση. Και για να γινει αυτο πρεπει να τελειωνουμε με τα εθνικα ζητηματα αμφιπλευρα. Και θα λυνονται καθε φορα που καποιος θα οραματιζετε το ιδιο πραγμα με μενα. Προς τα κει εχω αποφασισει να στρεψω την πολιτεια μου σ αυτην την ζωη.Επομενως ολα αυτα που λες ειναι απλως βιαστικες εκρηξεις προκαταληψεων προς ολες τις κατευθυνσεις, καποιου που εχει πειστει απο μονος οτι ξεχωριζει απο την μαζα.Ίσως απο εδω μεσα στο μελλον να σου δωσω να καταλαβεις καλυτερα και λεπτομερεστερα τι πιστευω και ας κρινεις κατα το δοκουν. (Α! και μην το ξεχασω. Δεν με εκφραζει απολυτα κανενα κομμα, συνεπως δεν υπερασπιζομαι και κανενα. Απλα προσπαθω να λεω τα συκα συκα προσανατολισμενος σε οτι θεωρω οτι χρειαζεται να γινει. Ανταρσυα λοιπον, δεν ειμαι.)