Τόμσεν: «Όντως δεν βγαίνει το πρόγραμμα, πάμε στο Eurogroup, να το πούμε»

Τόμσεν: «Όντως δεν βγαίνει το πρόγραμμα, πάμε στο Eurogroup, να το πούμε» Facebook Twitter
1

Άλλαξαν οι ρόλοι μέσα στην Τρόικα με τον Πόλ Τόμσεν να αναλαμβάνει τώρα το ρόλο του καλού. Όπως γράφει σήμερα ο «Μικροπολιτικός» στα Νέα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χθες στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, παραδέχτηκε μιλώντας στον πρωθυπουργό και το Γιάννη Στουρνάρα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. «Έχετε δίκιο. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Να πάμε στο Eurogroup και να το ομολογήσουμε» φέρεται να είπε, σύμφωνα με τα ΝΕΑ,  ο κ. Τόμσεν.

Βεβαίως η συγκεκριμένη ατάκα του κ. Τόμσεν, ίσως να ήταν και ένας τρόπος άμυνας απέναντι στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αποφύγει κάποια σκληρά επιπλέον μέτρα τα οποία απαιτεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ, η χθεσινή σκληρή επανεμφάνιση της Τρόικα και οι απαιτήσεις της, οδήγησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον κ. Σαμαρά στο τηλέφωνο προκειμένου να προσπαθήσει να κάμψει με πολιτική διαπραγμάτευση τη σκληρή στάση των εκπροσώπων των δανειστών. Ο κ. Σαμαράς μίλησε με τον Μπαρόζο, ενώ εντός της εβδομάδας θα έχει συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι, Ντράγκι και βαν Ρομπάι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Παρίσι, την Πέμπτη για να μιλήσει σε εκδήλωση  για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της International Herald Tribune.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ