Ένας φτωχός Ντόριαν Γκρέυ

Ένας φτωχός Ντόριαν Γκρέυ Facebook Twitter
5
 
Το περιστατικό είναι καθ'όλα αληθινό.Ήμουν παρών σε συζήτηση κοριτσιών ηλικίας λίγο πάνω των είκοσι χρόνων με τον εξής προβληματισμό:ποιες φωτογραφίες θα επιλέξουν από τις κοινές τους διακοπές σε νησί των Κυκλάδων για να ''ανέβουν''στο facebook.Νόμιζα ότι έκαναν πλάκα αλλά το συνέχισαν όταν άνοιξαν το laptop και άρχισαν να κάνουν την επιλογή με τεράστια προσήλωση.Δεν είμαι χρήστης του fb αλλά μου έδειξαν μετά από μέρες το άλμπουμ ''summer 2013''.Αποτελούταν από 360 φωτογραφίες,όλες με απαστράπτοντα χαμόγελα,φανταχτερά μαγιό,άνετα φορέματα και πόζες αισθητικές.Μου ήρθε αποστροφή.Τα έβαλα με τον εαυτό μου που συναναστρέφομαι τέτοια άτομα.Το πήρα απόφαση,όμως,και ξέκοψα.
 
Είναι τόσο ισχυρή η ανάγκη για αυτοπροβολή; Έχουμε φτάσει στο σημείο η εικόνα να αντικαθιστά πλήρως τον χαρακτήρα; Γίνεται μία άνευ όρων μαζοποίηση από την πλειονότητα του νεαρού πληθυσμού που στόχο έχει αποκλειστικά την εικόνα.Όλα στον βωμό του ναρκισσισμού,της ομορφιάς,της διασκέδασης και του φλερτ μέσω του υπολογιστή.Η πιο ενεργή ηλικιακή ομάδα της χώρας (18-30) έχει βουλιάξει στην απάθεια και στην απογείωση του εγωκεντρισμού.Θέλουν να μοιάσουν έστω και λίγο με τα εντελώς ξεπερασμένα πρόσωπα των πάλαι ποτέ lifestyle περιοδικών αγνοώντας ότι προκαλούν περιφρόνηση σε όλους ανεξαιρέτως πλην των ομοίων τους.
Δεν μπορεί να τους πάρει κανείς στα σοβαρά.Δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα από αυτούς.Ζουν στη δική τους ιντερνετική πραγματικότητα παραγνωρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς.Έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και το άκρον άωτο της προσωπικής καθόδου με το check-in,την εφαρμογή που δείχνει σε όλους τους άλλους χρήστες που βρίσκονται.
 
Δεν τους νοιάζει!Καταλάβετέ το!Προκαλείται οίκτο,ειδικότερα σε μία χώρα που περνά την δυσκολότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.Δεν περιμένω να ξυπνήσουν,είναι ήδη αργά.Αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας και να τους αντιμετωπίζουμε όπως τους παρίες,τα παραδείγματα προς αποφυγή.
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Παλιότερα με εκνεύρισε, τώρα μου φαίνεται λυπηρό όλο αυτό το σκηνικό. Γιατί τέτοια δίψα για προβολή του "κοίτα βγαίνω έξω!", "κοίτα έχω φίλους/γκόμενο/λεφτά!". Η "μίζερη" εποχή μας το έχει φουσκώσει το φαινόμενο; Απίστευτος ναρκισσισμός, ανασφάλεια, ψωνίλα και ρηχότητα. Μπλιαχ...
για να καταλάβω. Ξέκοψες αφού συνειδητοποίησες την ανάγκη για αυτοπροβολή τους στο φέιςμπουκ. Ειδάλλως, θα συνέχιζες να συναναστρέφεσαι μαζί τους. Είτε είσαι επιφανειακός και κρίνεις ανθρώπους σύμφωνα με δικά σου μέτρα και σταθμά, είτε είσαι καθυστερημένος και δεν μπορείς να καταλάβεις πότε ένα άτομο είναι κοινωνικά και προσωπικά ανασφαλές και έχει την ανάγκη να επιδεικνύεται. Όσον αφορά τον ναρκισσισμό, όλοι τον έχουμε έμφυτο σε μικρότερο είτε μεγαλύτερο βαθμό. Επιζητούμε θετικά σχόλια. Επιζητουμε την καλαισθησία. Αν κοιτάζεσαι έστω και φευγαλέα στον καθρέφτη πριν βγεις από το σπίτι σου, είσαι ναρκισσιστης. Ειδάλλως γιατί το κάνεις? Για να δεις αν έχεις κακαδάκι στην μύτη? Αν ταιριάζεις χρωματικά το συνολάκι σου πριν βγεις έξω, είσαι ναρκισσιστής. Ειδάλλως γιατί το κάνεις? για να μην προκαλείς πονοκέφαλο στον κόσμο με την χρωματική πανδαισία? Ηλίθια παραδείγματα, αλλά αποδεικνύουν αντίστοιχα την ηλιθιότητα του τρόπου σκέψης σου.
Ωχ...Μήπως σε φωτογράφισε και τον βριζοκοπάς έτσι; Είσαι μία από τις κοπέλες; Το να προσέχεις τον εαυτό σου και να είσαι ευπαρουσίαστος είναι άλλο από το να βγάζεις 800 φωτογραφίες για να διαλέξεις ορισμένες, να τις φωτοσοπάρεις και να περιμένεις τα likes για να ικανοποιήσεις το ναρκισσισμό και να καλύψεις τις ανασφάλειές σου.
πρώτον, μην επαναδιατυπώνεις το σχόλιο μου για να μου την "πεις".δευτερον, δεν έχω φέισμπουκ.τρίτον, δεν "βριζοκοπάω", απλά διαφωνώ με τον ηλίθιο τρόπο σκέψης του γράφοντος.