Περιστέρια "ζόμπι" στη Μόσχα (video)

Περιστέρια "ζόμπι" στη Μόσχα (video) Facebook Twitter
14

Περιστέρια «ζόμπι» περιφέρονται στη Μόσχα, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες. Τα περιστέρια κυκλοφορούν αγνοώντας τα εξωτερικά ερεθίσματα, σαν υπνωτισμένα και δεν φοβούνται όταν κάποιος επιχειρήσει να τα διώξει ή να τα τρομάξει.

Εκατοντάδες Μοσχοβίτες έχουν παρατηρήσει το φαινόμενο και ανησυχούν για αυτή την ασυνήθιστη συμπεριφορά. Οι αρχές έχουν κληθεί δεκάδες φορές, και έχουν αντικρύσει με τα μάτια τους περιστέρια να στριφογυρίζουν διαρκώς σαν ...μαγεμένα ή να παραμένουν ακίνητα ακόμα και όταν κάποιος τα πλησιάζει απειλητικά.

«Παλιά, αν πήγαινες κοντά τους, έφευγαν φοβισμένα, αλλά πλέον κάθονται ακίνητα. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό», λέει χαρακτηριστικά Μοσχοβίτης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο σταθμό Radio Free Europe.

Ο αντιδήμαρχος της Μόσχας, Λεονίντ Πετσάτνικοφ προσπάθησε να διασκεδάσει την κατάσταση και απέδωσε την αλλόκοτη συμπεριφορά των πτηνών σε εντερική ασθένεια που όμως δεν μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο.

Από την άλλη πλευρά η  ρώσικη Ομοσπονδιακή Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Μονάδα Ελέγχου σε ανακοίνωσή της, είπε πως τα περιστέρια πάσχουν από ψευδοπανώλη («νόσος του Newcastle»), ασθένεια που  μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο οφθαλμικές λοιμώξεις και συμπτώματα γρίπης.

Η  ρώσικη Κτηνιατρική Επιτροπή, πάλι, ισχυρίζεται ότι τα περιστέρια έχουν υποστεί ηπατικές και εντερικές μολύνσεις από σαλμονέλα, η οποία φυσικά και μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους. «Μπορεί για τον Πάμπλο Πικάσο τα περιστέρια να συμβόλιζαν την ειρήνη, από υγειονομικής άποψης όμως είναι τα πιο βρόμικα πουλιά», ανέφερε ο Επικεφαλής Επιθεωρητής Υγείας, Γκενάντι Ονιστσένκο.

Όποιο σενάριο από τα τρία και να είναι αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των Μοσχοβιτών συνεχίζουν να ανησυχούν και να παρατηρούν την παράξενη συμπεριφορά των πουλιών. Μάλιστα τα Twitter τους, είναι γεμάτα από παράξενες καθημερινές ιστορίες με πρωταγωνιστές «περιστέρια ζόμπι».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Η διαδήλωση αντιμετώπισε ισχυρούς αστυνομικούς περιορισμούς νωρίς το πρωί, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
εμένα αυτό που μ ανησυχεί είναι οτι θα αρχίσουν τώρα να τα σκοτώνουν σωρηδόν! και δεν είναι τα πιο βρώμικα πουλιά!!! δεν τρώνε κρέας και απ τα σκουπίδια!