«Πώς να πιστέψει κανείς ότι η λίστα δεν αλλοιώθηκε;»

«Πώς να πιστέψει κανείς ότι η λίστα δεν αλλοιώθηκε;» Facebook Twitter
1

Ευθεία επίθεση για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, εξαπέλυσε σήμερα εναντίον του Βενιζέλου ο Γιάννης Ραγκούσης που παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, λόγω των χειρισμών Βενιζέλου, στο θέμα της λίστας.

Ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για την συγκυβέρνηση ότι  τους είναι εύκολο να επιβάλουν οριζόντιες και άδικες περικοπές εισοδημάτων σε μη προνομιούχους, να επιβάλουν χαράτσια και «να ισχυρίζονται ότι είχαν στα χέρια τους μια λίστα μεγαλοκαταθετών, από την οποία άλλα κράτη απέσπασαν σημαντικά πρόστιμα, μια λίστα που απεκρύβη ακόμη κι από εμάς, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κυβερνητικής Επιτροπής, άρα εξαπατηθήκαμε, μια λίστα που σαφώς και μπορούσε και έπρεπε πάση θυσία να αξιοποιηθεί». Και διερωτήθηκε: « Μια λίστα που ποτέ δεν πρωτοκολλήθηκε επίσημα, συνεπώς πώς να πιστέψει κανείς ότι δεν αλλοιώθηκε και δεν τροποποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εξωθεσμικής της διαδρομής;»

 Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση «δηλητηριάζει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ενώ την κατηγόρησε, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «τους είναι πολύ εύκολο να καταστρέφουν και να ξηλώνουν και πολύ δύσκολο να δημιουργούν και να χτίζουν». Ο πρώην υπουργός ζήτησε και την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Αποχώρησε ο Ραγκούσης από το ΠΑΣΟΚ    

 Ο Πεπόνης «αδειάζει» Βενιζέλο για τη λίστα

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM