Παπανδρέου: «Λεφτά υπήρχαν, αν αντιμετωπίζαμε φοροδιαφυγή και σπατάλη»

Παπανδρέου: «Λεφτά υπήρχαν, αν αντιμετωπίζαμε φοροδιαφυγή και σπατάλη» Facebook Twitter
19

Για «βόμβα» που παρέλαβε έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συμπόσιο του ΠΑΟΚ, αναφερόμενος στην περίοδο της ανάληψης από τον ίδιο, των πρωθυπουργικών καθηκόντων. Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε επίσης, ότι «το πρόβλημα ήταν το πάρτι μέχρι το 2009» ενώ αναφέρθηκε και στην περίφημη πλέον φράση του «λεφτά υπάρχουν», λέγοντας ότι «όντως τα λεφτά υπήρχαν αν αντιμετωπίζαμε τη φοροδιαφυγή, αν βάζαμε τέλος στη σπατάλη».

Για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση του, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τέτοιο εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων και προβλημάτων δεν είχε αντιμετωπίσει καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφέρθηκε και σε λάθη της κυβέρνησης του, λέγοντας πάντως ότι άλλοι ήταν οι εμπρηστές και ότι το θέμα είναι πόσα λάθη έκαναν οι πυροσβέστες. Ευθύνες έρριξε και στην Ε.Ε. που δεν επόπτευσε το «θανάσιμο πάρτι», όπως το χαρακτήρισε των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Αφού ανέλαβε την ευθύνη για «κάθε καθυστέρηση και λάθος» την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ίδιο, είπε ακόμη ΄λοτι τότε έγινε η αρχή για τη μείωση των ελλειμμάτων, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. «Αν όλα αυτά είχαν γίνει λίγα χρόνια νωρίτερα δεν θα χρειάζονταν τα μνημόνια» πρόσθεσε.

Αιχμές άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά για την έλλειψη συναίνεσης από την πλευρά του σημερινού πρωθυπουργού, μιλώντας για «προπονητές της εξέδρας που δεν τους άρεσε το 1ο μνημόνιο και τους αρέσει το 2ο».

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM