Ποιος διοργανώνει το Πρόγραμμα Σίτισης μαθητών Δημοτικού & Γυμνασίου - και γιατί να μας νοιάζει;

Facebook Twitter
2

Ίσως έχετε ακούσει για την πρωτοβουλία της Κόκα Κόλα που "ανακαίνισε" κάποια σχολεία στη Θεσσαλονίκη - επειδή διαφημίστηκε κι απ' την ίδια πολύ και υπήρξαν και αντιδράσεις. Αμφιβάλλω για το αν θα μαθαίναμε για την παρακάτω πρωτοβουλία αν δεν μου ερχόταν το εξής ημέιλ:

Κύριε Δημοκίδη, γεια σας!
Σας γράφω για να σας κοινοποιήσω μια ιδιωτική πρωτοβουλία, που γίνεται χωρις "τυμπανοκρουσίες".

Ήρθαν χτες στο σχολείο της κόρης μας και μας παρέδωσαν έντυπο συμμετοχής (ή εφόσον δεν το επιθυμούσαμε:άρνησης συμμετοχής) στο
πρόγραμμα αυτό. [Ενεργό Πρόγραμμα Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.]

Μαζι και ενα ερωτηματολόγιο με τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού μας.

Να σημειωθεί ότι δεν ζητάνε τα στοιχεία μας και ότι μπορούν να συμμετέχουν ολα τα παιδιά του σχολείου ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών, απολύτως δωρεάν!

Άλλη μια ιδιωτική πρωτοβουλία που πρέπει να συγχαρούμε!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει επερώτηση στη Βουλή (απ' τα γνωστά κόμματα), πού αποσκοπεί η κίνηση αυτή του Ιδρύματος Νιάρχου κ.ο.κ...

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
Μάνια Κωστοπούλου

-------------------------

*Διαβάζω πως το πρόγραμμα τρέχει μάλλον αθόρυβα (και ελπίζω γι' αυτό και πιο αποτελεσματικά) απ' τον περασμένο Απρίλιο. Μακάρι να εξαπλωθεί και σε ακόμα περισσότερα σχολεία -προς το παρόν είναι κυρίως σε σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: To σχολείο που ανακαίνισε η Κόκα Κόλα - πριν και μετά.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ ενδιαφέρον και αισιόδοξο! Πρέπει να μαθαίνουμε και τα καλά γιατί υπάρχουν κι αυτά και μας δίνουν ελπίδα. Μπράβο που υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες και τη δυνατότητα να βοηθήσουν. Μόνο έτσι θα σταθούμε στα δύσκολα, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.
Ναι, τέτοιες ενέργειες είναι αξιέπαινες και τους τιμά ότι γίνονται αθόρυβα!Φυσικά, θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη όταν ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα αυτό στο σχολείο της κόρης μας, μα δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω (εστώ εκ των προτέρων) τις καλές τους προθέσεις.Το πρόγραμμα υλοποιείται σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές.Ευχαριστώ πολύ για την κοινοποίηση.Μάνια Κωστοπούλου