Πώς το Gangnam Style έφτιαξε μια επιχειρηματική «φούσκα»

Πώς το Gangnam Style έφτιαξε μια επιχειρηματική «φούσκα» Facebook Twitter
1

 

Πώς το Gangnam Style έφτιαξε μια επιχειρηματική «φούσκα» Facebook Twitter

Η μεγάλη επιτυχία του Gangnam Style που παραμένει το video με τα περισσότερα views στο youtube έστειλε στα ύψη την χρηματιστηριακή αξία μιας εταιρίας στο χρηματιστήριο της Σεούλ. Πρόκειται για την εταιρία DI που, σύμφωνα με blog της Wall Street Journal αφιερωμένο στη Νότια Κορέα, είδε τη αξία της να «πετάει» στα 334 εκατομμύρια δολάρια από 38 εκατομμύρια που ήταν πριν ο  Psy γίνει διάσημος με τον παράξενο χορό του.

Υπάρχει βεβαίως μια μικρή λεπτομέρεια που συνδέει τη μία επιτυχία με την άλλη. Ιδιοκτήτης της DI που ειδικεύεται στα συστήματα ήχου είναι ο πατέρας του ιδιόρρυθμου δημιουργού.

Μελέτη, που διενεργήθηκε από καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Nanyang (Σιγκαπούρη), δείχνει ότι αυτοί που αγόρασαν μετοχές της εταιρίας, στέλνοντας στα ύψη την αξία της, ήταν κυρίως ξένοι που επένδυσαν σε αυτή, μετά την επιτυχία του Gangnam Style.  

"Αυτή η ενδιαφέρουσα ιστορία, δείχνει πώς μια φούσκα μπορεί να δημιουργηθεί από ένα φαινόμενο των ΜΜΕ, χωρίς να ληφθούν υπόψη πωλήσεις ή η οικονομική σκέψη».

Όμως δεν είναι μόνο το σόι του Psy που επωφελήθηκε από την επιτυχία του τραγουδιού. Κέρδη μέτρησε και η «Hite Jinro Co.», στην οποία ανήκει το ποτό που κάποια στιγμή ήπιε σε συναυλία του ο καλλιτέχνης, αλλά και η εταιρία που τον μανατζάρει που αύξησε κατά 50% την αξία της.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια