Μπιφτεκααάτσι
Λεωφ. Περικλέους 39, Χολαργός, 210 6560680, www.biftekaki.gr, facebook.com/pages/Biftekaki-Μπιφτεκααάτσι
Με μία παράδοση που κρατά από το 1978 στο χώρο της παραδοσιακής kρητικής εστίασης, ο Θανάσης Σταυρακάκης συνεχίζει σήμερα την ίδια φιλοσοφία. Στο Μπιφτεκααάτσι χρησιμοποιούνται μόνο αγνές πρώτες ύλες (μυρωδικά, λαχανικά, ντόπια αρνιά και κατσίκια) από επιλεγμένους παραγωγούς της Κρήτης, κάτι που διασφαλίζει την ποιότητα και την παραδοσιακή γεύση των πιάτων, χωρίς φυσικά να παραλείπουμε τις εξαιρετικές επιλογές σε ρακί, ρακόμελο, μαρουβά (ειδικά παλαιωμένος κρητικός οίνος) και χύμα κρασί. Στα συν η αυλή και το δωρεάν πάρκινγκ.
Το δεύτερο Μπιφτεκααάτσι στη Γλυφάδα, Κωνσταντινουπόλεως 12, 210 8944880
Piquet
Ευριπίδου 11 & Κεφαλληνίας, 210 6535073, facebook.com/piquet.cafe
Φιλικό και διαχρονικό στέκι που μετρά δέκα χρόνια λειτουργίας στην περιοχή. Σας περιμένει από τις 10 το πρωί με καλό καφέ (σπεσιαλιτέ ο εξαιρετικός freddo cappuccinο) κι αργότερα με καθαρά ποτά (από €6) και μπίρες (€2,7). Επιτραπέζια, ένα τραπέζι γαλλικού μπιλιάρδου, ψαγμένα live και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα (εκθέσεις, γευσιγνωσίες, θεατρικά) συμπληρώνουν το σκηνικό. Για τον Νοέμβριο τα live που φιλοξενεί είναι: κάθε Παρασκευή οι Belleville (τζαζ, σουίνγκ και μπλουζ διασκευές σε ύφος καμπαρέ), στις 9/11 ο Φοίβος Δεληβοριάς καλεσμένος των CUJO, στις 16/11 ο Πάνος Μουζουράκης και στις 30/11 οι Saltibagoi, The Band.
Bootleg
Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6511288, facebook.com/pages/Bootleg Athens
Το στυλ και η αισθητική του παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και στην κουλτούρα του speakeasy. Ανοιχτό από το πρωί με τσάι, αρωματικό καφέ και ωραία κρύα πιάτα (σαλάτες, hot dogs) που αντικαθίστανται, όσο πλησιάζει η νύχτα, από ποιοτικά ποτά (από €6) και signature cocktails (από €7), τα οποία φτιάχνονται με αποκλειστικά δικές του συνταγές. Στα συν οι DJs που βρίσκονται καθημερινά πίσω από τα decks, παίζοντας κατά κύριο λόγο σόουλ και φανκ, αλλά και η πρωτότυπη εκθεσιακή βιτρίνα με έργα νέων δημιουργών.
Τσιπουρίτο
Αγαμέμνονος 23, Χολαργός, 210 6511307
Παραδοσιακό, ψαγμένο τσιπουράδικο που βασίζεται στο τρίπτυχο ευχάριστη ατμόσφαιρα-νόστιμοι μεζέδες-προσιτές τιμές. Στο Τσιπουρίτο θα βρείτε καλομαγειρεμένο, ποιοτικό φαγητό και εκλεκτά αποστάγματα. Ο δημιουργός του Παύλος Ζαχαρής ανανέωσε πλήρως τις κλασικές συνταγές για τους συνοδευτικούς μεζέδες, καθώς επίσης και το ίδιο το τσίπουρο, που αντικατέστησε με το ποτό τσιπουρίτο και σας περιμένει να το δοκιμάσετε.
Garden 4
Κεραμεικού 4, Χολαργός, 210 6531888, facebook.com/pages/Garden4
Αlternative μπαράκι με πινελιές από ξύλο και vintage στοιχεία που θυμίζει μοντέρνα εκδοχή παλιού καφενείου. Η μεγάλη ξύλινη μπάρα δεσπόζει στο εσωτερικό, ενώ ο ωραίος κήπος χαρακτηρίζει τον εξωτερικό του χώρο. Από την πλήρως ενημερωμένη κάβα ξεχωρίζει φυσικά η εξαιρετική cocktail list που περιλαμβάνει μερικά πολύ πρωτότυπα και ευφάνταστα κοκτέιλ. Το δυνατό σημείο του Garden 4 είναι φυσικά η μουσική που παίζει (από φανκ και σόουλ μέχρι ροκ) και τα events που φιλοξενεί σε εβδομαδιαία φάση. Wine nights τις Τετάρτες, cocktail nights τις Παρασκευές, ενώ από τα μέσα Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη θέση παίρνει το unplugged experiment, με τη συμμετοχή διαφόρων underground bands.
White Spoon
Λεωφ. Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1, Χολαργός, 210 6533645, facebook.com/WhiteSpoongr
Νεανικό και μοντέρνο all day spot, είναι το πρώτο στέκι του Χολαργού και έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σας επιθυμία χάρη σε μια εξαιρετική ομάδα που κρύβεται από πίσω. Ο Νεκτάριος στον καφέ μετρά πολλά χρόνια εμπειρίας και πολλές επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα barista, ο Ανδρέας και ο Γιώργος επιμελούνται τα άψογα εκτελεσμένα κοκτέιλ, ενώ ο Γιάννης στην κουζίνα φροντίζει να προσφέρει εξαιρετικό πρωινό (δοκιμάστε την ομελέτα από βιολογικά αυγά, φρούτα και μέλι), διάφορα, γευστικά, ελαφριά σνακ και σαλάτες. Oι DJs που εναλλάσσονται πίσω από τα decks παίζουν κυρίως ροκ, ποπ και mainstream επιλογές. Στα συν, το εξαιρετικό service. Θα το βρείτε ανοιχτό τις καθημερινές από τις 8:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ενώ τα σαββατοκύριακα από τις 9:00. Extra tip: Το ωραίο brunch που έχει κάθε Σαββατοκύριακο.
σχόλια