Κατά 31% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Βρετανία από τον Ιούνιο του '12 ως τον Ιούνιο του '13, όπως φαίνεται από τους νέους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης που χορήγησαν οι αρχές της χώρας.
Οι Βρετανοί έδωσαν σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα στοιχεία, για τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολιτών από τις χώρες της νότιας Ευρώπης.
Σύμφωνα με αυτά, από την Ισπανία μετανάστευσαν 27 χιλιάδες άτομα, ενώ οι νέοι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης σε Πορτογάλους και Ιταλούς αυξήθηκαν κατά 52% και 45% αντιστοίχως.
Συνολικά, από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013, η Βρετανία δέχθηκε 503.000 μετανάστες, σε σύγκριση με 517.000 το προηγούμενο διάστημα. Από αυτούς, οι 118.000 προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ίδιο διάστημα, έφυγαν από τη Βρετανία 320.000 άτομα.
O Kάμερον θέλει μέτρα
Το μεταναστευτικό αναδεικνύεται σε μείζον θέμα στη Βρετανία, με τον Nτέιβιντ Κάμερον να δηλώνει πριν από δύο ημέρες στους F.T., ότι θα πατάξει τη μετανάστευση από χώρες της Ε.Ε. στερώντας επιδόματα για ξένους υπηκόους και βάζοντας νέους κανόνες.
Αυτό που ζητά ο Βρετανός Πρωθυπουργός, αναμένοντας και τη διεύρυνση της Ε.Ε. με την ένταξη βαλκανικών χωρών, είναι έναν “νέο διακανονισμό, ο οποίος θα επιβραδύνει την πλήρη πρόσβαση στην εργασία, ώστε να επιβραδυνθεί το κύμα μετανάστευσης”.
Η επιμονή του Κάμερον, πρωθυπουργού μιας χώρας που παλαιότερα ήταν φανατική υποστηρίκτρια της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά που τώρα που αισθάνθηκε την πίεση, αλλαξε γνώμη, προκάλεσε την αντίδραση της αρμόδιας επιτρόπου. Ή είσαι μέσα στην Ε.Ε ή είσαι έξω. Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο”, ήταν το σχόλιο της Β. Ρέντινγκ.
σχόλια