Τούρκος πιανίστας κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή «προσέβαλε» το Ισλάμ μέσω tweet

Τούρκος πιανίστας κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή «προσέβαλε» το Ισλάμ μέσω tweet Facebook Twitter
1

Ο Φαζελ Σάι, διάσημος τούρκος πιανίστας και συνθέτης, ύστερα από ένα σχόλιό του στο Τwitter, κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή «προσέλαβε» το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.


Όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ, ο Σάι τόλμησε να ειρωνευτεί, μεταξύ άλλων, στο Twitter το κάλεσμα ενός μουεζίνη σε προσευχή, που διήρκεσε μόλις 22 δευτερόλεπτα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, ο μουσικός αρνήθηκε στο δικαστήριο όλες τις κατηγορίες, ενώ αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο θα σημάνει και το τέλος της καριέρας του.


Σημειώνεται ότι μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο πιανίστας έκλεισε το λογαριασμό του στο Twitter, ενώ ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη χώρα και να πάει στην Ιαπωνία. Ο συνήγορός του αναφέρει συν τοις άλλοις ότι απειλείται η ίδια του η ζωή.


Ο 42χρονος είναι γνωστό ότι επικρίνει συχνά την κυβέρνηση Ερντογάν, ενώ αρκετοί μιλούν για τουρκική περίπτωση των Pussy Riots.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Καλά ρε παιδιά, η Τουρκία δεν είναι κοσμικό κράτος; Γιατί πέρασε αυτόφωρο ο άνθρωπος; Δηλαδή κι εδώ όποιος απορρίπτει τον ισλαμοσκοταδισμό θα προσάγεται;Τεράστιο θέμα η(προσχεδιασμένη)έκρηξη του ισλαμοφασιμού αλλά σχόλια δεν βλέπω. Τί έγινε; Κανείς δεν συγκινείται; Μόνο το Χυτήριο ενοχλεί;