Πέθανε ο Αριέλ Σαρόν

Πέθανε ο Αριέλ Σαρόν Facebook Twitter
5

Ο Αριέλ Σαρόν, ο πρώην στρατηγός και πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα για 8 χρόνια έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, μετέδωσε ο ισραηλινός στρατιωτικός ραδιοσταθμός, επικαλούμενος συγγενικό πρόσωπο της οικογένειάς του.

Τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά και των υπόλοιπων οργάνων, είχε επιδεινωθεί σταδιακά.

Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν ο Σαρόν ανακοίνωσε ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

===

 

Πέθανε ο Αριέλ Σαρόν Facebook Twitter

Ο Αριέλ Σαρόν (εβραϊκά: אריאל שרון, γεννημένος ως Αριέλ Σάινερμαν, στις 26 Φεβρουαρίου 1928) ήταν Ισραηλινός πολιτικός και πρώην στρατηγός, που χρημάτισε 11ος Πρωθυπουργός του Ισραήλ, θέση την οποία εγκατέλειψε κατόπιν εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη και το οποίο τον έριξε σε κώμα, στο οποίο και βρισκόταν από τις 4 Ιανουαρίου 2006 έως και το θάνατό του. Υπήρξε διοικητής στον ισραηλινό στρατό (Τζαχάλ) από τη σύστασή του το 1948. Συμμετείχε στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1948, τη σφαγή στην Κίμπια το 1953, στον πόλεμο του Σουέζ το 1956, τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.
Μετά τη συνταξιοδότησή του από το στρατό, εντάχθηκε στο ακροδεξιό κόμμα Λικούντ, υπηρετώντας σε αρκετά υπουργικά πόστα στις κυβερνήσεις του κόμματος τις περιόδους 1977-1992 και 1996-1999. Το 2000, έγινε αρχηγός του Λικούντ, υπηρετώντας ως Πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2001 έως το 2006. [βικιπαίδεια]

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Πέθανε ένας εγκληματίας, χωρίς καν να τιμωρηθεί για ένα, έστω ένα, από τα εγκλήματά του.Μετά τη σφαγή στους προσφυγικούς οικισμούς Σάμπρα και Σατίλα στη Βηρυτό (ο Σαρόν ήταν τότε υπουργός Άμυνας), το μόνο που έκαναν στο Ισραήλ για να τον τιμωρήσουν, ήταν να του αλλάξουν υπουργείο.Δεν έχω ούτε ένα θετικό σχόλιο να κάνω για τον "χασάπη της Βηρυτου".