Σήμερα, όχι τυχαία, με απασχόλησε «η ποιότητα του ανθρώπου». Είπα να ψάξω στο Google που ξέρει τα πάντα. Πρώτα έβαλα την λέξη «ποιότητα» και πάτησα Enter. «Το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός ατόμου, αντικειμένου, συστήματος που οδηγούν για την αξιολόγηση του» έγραφε και το Βικιλεξικό μου έδινε δυο παραδείγματα για να κατανοήσω την ποιότητα: «H κακή ποιότητα των υλικών ευθύνεται για το ατύχημα» και «Παρακολούθησα μια ταινία καλής ποιότητας». Όμως, δεν έμεινα ικανοποιημένος γιατί δεν με ενδιέφεραν τα υλικά ούτε οι ταινίες.
Η απορία μου είχε να κάνει με την πραγματική ζωή και με πραγματικούς ανθρώπους. Έτσι έβαλα την λέξη «Άνθρωπος» στο Google και πάτησα «Enter». Από τα 42.800.000 αποτελέσματα που μου έβγαλε η αναζήτηση για την λέξη «Άνθρωπος» νόμιζα ότι βρέθηκα κοντά στην απάντηση διαβάζοντας αυτό: « Αυτός και αυτή που έχει ορισμένα ψυχικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό από την κοινωνία. επιτέλους, έγινε άνθρωπος». Όμως και πάλι κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Έτσι αποφάσισα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια.
Έβαλα την «ποιότητα» έβαλα και τον «άνθρωπο» δίπλα-δίπλα και πάτησα Enter. Αμέσως βγήκε η απάντηση: «Μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ενός ανθρώπου αν παρατηρήσεις πώς συμπεριφέρεται σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν» (Ανώνυμος). Τινάχτηκα ικανοποιημένος πίσω στο κάθισμα.
Τελικά σε αυτό το «διαβολομηχάνημα» (σ.σ Έτσι αποκαλούσε ένας μαθηματικός (!) μας το ίντερνετ. Το θυμήθηκα σήμερα και σκέφτομαι τι ανοησίες έχω ακούσει στην ζωή μου καθισμένος σε ένα θρανίο) μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις. Ακόμα και αυτές που δεν θα περίμενες.
σχόλια