Ένας Ινδός αγρότης αυτοκτονεί κάθε τριάντα λεπτά

Ένας Ινδός αγρότης αυτοκτονεί κάθε τριάντα λεπτά Facebook Twitter
1
Ένας Ινδός αγρότης αυτοκτονεί κάθε τριάντα λεπτά Facebook Twitter

Εδώ και αρκετά χρόνια ο τεράστιος αγροτικός πληθυσμός της Ινδίας βιώνει ένα δραματικό αδιέξοδο. Τα επιτόκια των αγροτικών δανείων, οι απρόβλεπτα ακραίες καιρικές συνθήκες και ο τεράστιος ανταγωνισμός από τους εξαγωγείς των σύγχρονων καλλιεργειών ευθύνονται για μια κατάσταση που αν και παραμένει σχεδόν άγνωστη παγκοσμίως αφήνει το στίγμα της στη χώρα.

Η τεράστια αγροτική κρίση της Ινδίας έχει καταφέρει να προκαλέσει ένα μαζικό κύμα αυτοκτονιών. Απεγνωσμένοι αγρότες που βρίσκονται σε οικονομικό τέλμα βάζουν τέλος στη ζωή τους με ρυθμούς που ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο. Τα στοιχεία από τις εκθέσεις του οργανισμού Down to Earth αποκαλύπτουν το πραγματικό μέγεθος της επιδημίας αυτοκτονιών στις φτωχές αγροτικές περιφέρειες της Ινδίας. 45 καταγεγραμμένες αυτοκτονίες αγροτών ημερησίως. Την τελευταία δεκαετία 15,000 άνθρωποι κάθε χρόνο έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους. Ανάμεσα τους και γυναίκες οι οποίες καταλαμβάνουν το 17% του ποσοστού των περιπτώσεων. Οι ηλικίες κυμαίνονται από 30 έως 59. Τα δύο τελευταία χρόνια ο αριθμός έχει αυξηθεί δραματικά και αν η κατάσταση αυτή συνεχίσει οι αυτοκτονίες μέσα στο 2014 θα σημειώσουν ρεκόρ.

Ένας Ινδός αγρότης αυτοκτονεί κάθε τριάντα λεπτά Facebook Twitter

Οι Times of India δημιούργησαν μια συγκλονιστική καμπάνια για τη θλιβερή αυτή έρευνα που ήρθε στην επιφάνεια. Με ένα video προσπαθεί να μεταφέρει τους θεατές στην πραγματικότητα των φτωχών Ινδών που παραιτούνται από τη ζωή και που επιλέγουν την αυτοκτονία. Μια λύση που μόνο περισσότερη δυστυχία και θάνατο μπορεί να προκαλέσει. 

" Some choose to die. Some choose to kill. You can choose to help"

 

 

Αρχείο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Εναλλακτικός τίτλος: 1.5 στους 100.000 ινδούς αγρότες αυτοκτονεί κάθε χρόνο. Εναλλακτικός τίτλος 2: 6 φορές μικρότερο το ποσοστό αυτοκτονιών ανάμεσα στους αγρότες σε σχέση με τον μέσο Ινδό.