Γιατί δεν μπορώ να διαχωρίσω το έργο του απο την προσωπική του ζωή;

Γιατί δεν μπορώ να διαχωρίσω το έργο του απο την προσωπική του ζωή; Facebook Twitter
1

Οι δέκτες, δηλαδή όλοι εμείς οι άσημοι άνθρωποι, έχουμε την ανάγκη να ασχοληθούμε με τους δαίμονες των διάσημων ανθρώπων. Το παίρνουμε συχνά όλοι το χαπάκι, και κάπου-κάπου έχει και την πλάκα του, το πρόβλημα είναι στη δοσολογία. Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου παίρνει το χαπάκι καθημερινά με τον εξής τρόπο: Καταναλώνει με βουλιμία την ζωή των διάσημων και πασαλείμματα από το έργο τους (σ.σ όσοι έχουν έργο), ενώ θα έπρεπε να γίνεται το ανάποδο. Το κουτσομπολιό δεν έχει φίλτρο. Έτσι στο ίδιο καζάνι που βράζει θα μπει ο σημαντικός που έχει προσφέρει έργο, στο ίδιο καζάνι θα μπει και η Κιμ Καρντάσιαν που το έργο της είναι ότι απλά υπάρχει ως «σύζυγος, μητέρα, και ερωμένη». Έτσι ο Κίτρινος Τύπος στέκεται όρθιος το 2014 με λίγα χτυπήματα μόνο.

Πότε καταλαβαίνεις ότι ο δέκτης έχεις «μαστουρώσει» εντελώς; Όταν ακούσεις την φράση «Από τότε που άκουσα αυτό για αυτόν (εξακριβωμένο ή  μη δεν παίζει ρόλο για το κουτσομπολιό) δεν μπορώ πια να ξαναδιαβάσω βιβλίο του, να ξαναδώ ταινία του, να ακούσω δίσκο του». Πάνω από τους σωρούς του κίτρινου τύπου υψώνεται η σημαία της ηθικής τους. Είναι τόσο ευαίσθητοι και την ίδια στιγμή σκληροπυρηνικοί θαυμαστές που δεν αντέχουν να ακούσουν το παραμικρό για το Θεό τους που έγινε Διάβολος μέσα σε ένα απόγευμα; Που δεν θέλουν να ασχοληθούν ξανά με το έργο του επειδή τον αγαπούσαν τόσο και η ρετσινιά που του κόλλησαν δικαίως ή αδίκως (σ.σ Στο κουτσομπολιό και τα δυο παίζουν σαν να είναι ένα) έριξε στα τάρταρα την αγάπη αυτή;

Η απάντηση είναι απλή. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το έργο του από την προσωπική του ζωή. Είναι ότι ποτέ δεν τους απασχόλησε το έργο του με την ένταση που τους απασχόλησε η προσωπική του ζωή. Αν γινόταν αυτό στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο το κοινό θα «έπαιζε ξύλο» καθημερινά για το τι ήθελε να πει εκείνη η σκηνή, τι να εννοούσε με εκείνη την φράση, αν η παραγωγή σε αυτόν τον δίσκο ήταν καλύτερη από το προηγούμενο. Δεν λέω. Διαφωνούμε και για αυτά. Όχι φυσικά με την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα που ασχολούμαστε με τα προσωπικά. Διότι τότε ο κόσμος θα ήταν γεμάτος λογοτεχνικά περιοδικά και sites και όχι κιτρινίλα.

Για να το κλείσουμε. Όταν ακούμε λοιπόν την φράση για ένα διάσημο άνθρωπο που έχει αφήσει πίσω του έργο «Δε μπορώ να διαχωρίσω το έργο του από την προσωπική του ζωή» καλύτερα να αλλάζουμε κουβέντα. Έχουμε μπροστά μας έναν κουτσομπόλη που ασχολείται τόσο πολύ με τους  υπαρκτούς ή μη δαίμονες του κάθε διάσημου ώστε δεν του μένει χρόνος για τους δικούς του.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Συμφωνώ εν πολλοίς με τον αρθρογράφο, υπάρχει όμως και ένα όριο, (ειδικά όταν μιλάμε για ποινικώς κολάσιμες πράξεις, και δη κακουργήματα τύπου παιδεραστία κλπ), πέραν του οποίου απλά δεν γίνεται - και δεν πρέπει - να στηρίζουμε ορισμένους ανθρώπους, όσο άρρωστοι και να είναι.-