Ο παγκόσμιος χάρτης ομοφοβίας

Ο παγκόσμιος χάρτης ομοφοβίας Facebook Twitter
4

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι έχουν το στόχο, όπως σημειώνει ο Economist, να είναι η γιορτή της αναβίωσης της Ρωσίας, ένα σύμβολο της διεθνούς αναγνώρισης. «Μέχρι τώρα η δημοσιογραφική κάλυψη στην πορεία προς την τελετή έναρξης ανέδειξαν έναν «μικρόκοσμο ρωσικής διαφθοράς, αναποτελεσματικότητας, περίσσια πλούτου και την περιφρόνηση προς απλούς πολίτες.»

Μόλις το 16% των Ρώσων που ρωτήθηκαν από το Pew Research Center φέτος την άνοιξη δήλωσε ότι η κοινωνία θα έπρεπε να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία (σχεδόν τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δε θα έπρεπε). Αντίθετα, το 60% των Αμερικανών, το 80% των Καναδών και σχεδόν το 90% των Γερμανών και των Ισπανών είπαν ότι η κοινωνία θα πρέπει να αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία. Η λιγότερα ανεκτική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους εντοπίζεται σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στη Μέση Ανατολή, στην νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική.

Για τον χάρτη ανεκτικότητας/ομοφοβίας το Atlantic χρησιμοποίησε στοιχεία του 2012 από το Gallup World Poll, μια έρευνα που καλύπτει 140 χώρες. Η ερώτηση είναι κατά πόσο η πόλη ή η περιοχή είναι «καλό μέρος για έναν γκέι ή μια λεσβία». Στον χάρτη φαίνονται τα ποσοστά των ανθρώπων που απάντησαν θετικά.
Η σύνδεση μεταξύ της θέσης απέναντι στους ομοφυλόφιλους και την οικονομική ανάπτυξη δε θα μπορούσε να είναι σαφέστερη. Το παρακάτω γράφημα δείχνει αυτή τη σχέση.

Ο παγκόσμιος χάρτης ομοφοβίας Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης: Tουλάχιστον 350 δολοφονίες φέτος παγκοσμίως

Lgbtqi+ / Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης: Tουλάχιστον 350 δολοφονίες φέτος παγκοσμίως

Περισσότερα από 350 τρανς και intersex άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έκθεσης του προγράμματος παρακολούθησης δολοφονιών των τρανς που συμπίπτει με τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Η οργή της τρανς βουλευτή Σάρα Μακμπράιντ στην απαγόρευση να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες στο Καπιτώλιο

Lgbtqi+ / Η οργή της τρανς βουλευτή Σάρα ΜακΜπράιντ στην απαγόρευση να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες στο Καπιτώλιο

Η Ρεπουμπλικανή Νάνσι Μέις εισάγει ψήφισμα προκειμένου να απαγορευτεί στις τρανς γυναίκες να χρησιμοποιούν τις γυναικείες τουαλέτες, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εκλογή της πρώτης εκλεγμένης τρανς στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Ταϊλάνδη: Η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προσελκύει τεράστιο κύμα τουριστών

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προσελκύει τεράστιο κύμα τουριστών

Η Ταϊλάνδη έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται κοντά σε χώρες χωρίς ισότητα στον γάμο, όπως η Ινδία, με περισσότερους από 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους να κατοικούν εντός πτήσης πέντε ωρών από τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Σωτηρόπουλος: «Έχουν γίνει μεγάλα βήματα στη νομοθεσία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, υπάρχουν όμως ακόμα σημαντικά κενά»

Βιβλίο / Βασίλης Σωτηρόπουλος: «Έχουν γίνει μεγάλα βήματα στη νομοθεσία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, υπάρχουν όμως ακόμα σημαντικά κενά»

Μια διαφωτιστική συζήτηση με τον γνωστό δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και συγγραφέα με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του ΛΟΑΤΚΙ + Δικαιώματα & Ελευθερίες (εκδ. Σάκκουλα), ένα μνημειώδες όσο και πολύτιμο βοήθημα για κάθε ενδιαφερόμενο άτομο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τραμπ επέλεξε την ομοφοβική κυβερνήτη Κρίστι Νόεμ για υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας

Lgbtqi+ / Ο Τραμπ επέλεξε την ομοφοβική κυβερνήτη Κρίστι Νόεμ για υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας

Μόλις λίγες ημέρες μετά την εκλογική του νίκη, οι επιλογές του για τις υψηλόβαθμες θέσεις της κυβέρνησής του επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η woke κουλτούρα, η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Οπτική Γωνία / Η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Μπορεί η ιστορία να «γυρίσει πίσω»; Όχι βέβαια ή έτσι πιστεύουμε. Οι «LGBTQI+ unfriendly» πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ κόντρα σε κάθε λογική –ή μήπως όχι;‒ προβληματίζουν την αμερικανική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Σε γενικες γραμμες συμφωνω, ειναι ετσι ακριβως οπως τα λετε. Αλλα μια ενσταση. Η Ταιλανδη και η Καμποτζη στην ιδια θεση με το Πακισταν? Καποιο λαθος θα εγινε.
Η αναφορά "φέτος την άνοιξη" σε άρθρο Φεβρουαρίου 2014, είναι τουλάχιστον αστεία! Λιγότερο αστεία είναι βέβαια η σύγχυση των εννοιών ανοχή και αποδοχή... Η σημασία της διαφοράς αυτών ως προς την στάση της κοινωνίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους είναι σημαντική! Αλλο το "σε ανέχομαι"(που συνοδεύεται συνήθως από "αλλά μην") και άλλο σε αποδέχομαι για αυτό που είσαι, τελεία. Αμήν..!