Κίεβο: Οι διαδηλωτές αιχμαλώτισαν 67 αστυνομικούς!

Κίεβο: Οι διαδηλωτές αιχμαλώτισαν 67 αστυνομικούς! Facebook Twitter
4

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε πριν λίγο ότι 67 αστυνομικοί έχουν αιχμαλωτιστεί από διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Associated Press κανάλι της Ουκρανίας μετέδωσε βίντεο το οποίο δείχνει κάποιους από αυτούς να περιφέρονται από τους διαδηλωτές σε κάποια στρατόπεδα στο Κίεβο.

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης είπε ότι οι αστυνομικοί κρατούνται στο δημαρχείο του Κιέβου που τελεί υπό κατάληψη.

 

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χθες το βράδυ είχαμε ανακωχή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και σήμερα το πρωί νεκρούς από ελεύθερους σκοπευτές αγνώστου προελεύσεως, κάτι σαν την Συρία και τον στρατό του Assaad που έριξε όλμο σε... παιδική χαρά. Η υπόθεση βρωμάει προβοκάτσια από χιλιόμετρα.
Η Ουκρανία πριν τον ΒΠΠ δέχτηκε την γενοκτονία εκ μέρους του Στάλιν δηλαδή της Σοβιετικής Ένωσης. Μέσα στο μίσος τους οι Ουκρανοί θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να θωρακιστούν περισσότερο απέναντι σε μια νέα ασυδοσία της Ρωσίας εάν χωνόντουσαν στην Ευρωπαική Ένωση (τρομάρα τους). H Αμερική που πάντα θέλει ανακατωσούρα στα σύνορα με την Ρωσία (και φυσικά απώτερο σκοπό να χωθεί και στα εσωτερικά της) πλεύρισε τους Ουκρανούς εθνικιστές και αυτοί χωρίς στην κυριολεξία να έχουν κάποια άλλη λύση για να τελειώνουν με την παντοκρατορία της Ρωσίας στην χώρα τους ενδίδουν στα.. καθρεφτάκια των Aμερικανών. Αποτέλεσμα, μια χώρα να κοντεύει να της ξεκολήσουν τα χέρια απο το τράβηγμα, ο ένας προς την Δύση και ο άλλος προς την Ανατολή. Αυτό που βλέπουμε είναι μια καθαρά μετά-ψυχροπολεμική διασταύρωση ξιφών μεταξύ υπερδυνάμεων, όπως έγινε στην Συρία και πιο πρίν στην Γεωργία το 2008. Όσο επαναστάτες είναι αυτοί της Συρίας, άλλο τόσο είναι και αυτοί που βλέπουμε τώρα.
Όντως δυσκολη η κατασταση. Ομως το μονο σιγουρο ειναι οτι πηγαινοντας προς τη Ρωσια, θα αποκτησουν μια δικτατορια τυπου Πουτιν.Οσο κι αν η Αμερικη και η Δυση ειναι εκμεταλλευτες, δεν ειναι μονο καθρεφτακια αυτα που προσφερουν. Αυτοι ειναι ο,τι πιο δημοκρατικο υπαρχει στον πλανητη.Και η Ουκρανια μπορει να γινει μια ευρωπαικη χωρα, οπως η Τσεχια και η Πολωνια. Η Συρια ειναι τελειως διαφορετικη.Και φυσικα δεν πρεπει να σεβαστουμε τις σοβιετικες "παραδοσεις" περι απολυταρχισμου...η δημοκρατια δεν ειναι μονο για τους δυτικους...