Διαλύθηκαν τα Ουκρανικά ΜΑΤ

Διαλύθηκαν τα Ουκρανικά ΜΑΤ Facebook Twitter
1

Τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, των Μπερκούτ, οι οποίες αποτελούσαν τον φόβο των διαδηλωτών, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook.  «Οι Μπερκούτ δεν υπάρχουν πια. Υπέγραψα το υπ' αριθμόν 144 διάταγμα με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2014 για τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Μπερκούτ» έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ.

Οι Μπερκούτ ήσαν η αιχμή του δόρατος της καταστολής των διαδηλώσεων στην Ουκρανία και σε φωτογραφίες εμφανίζονται να πυροβολούν τα πλήθη με πραγματικές σφαίρες. Οι «Χρυσοί Αετοί», όπως είναι το όνομά τους στα ελληνικά, αποτελούσαν το φόβο των διαδηλωτών.

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM
Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Διεθνή / Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Για πρώτη φορά ο επόμενος πάπας είναι πιθανό να προέλθει από την Αφρική, την Ασία ή άλλη περιοχή που παραδοσιακά υποεκπροσωπείται στην ηγεσία της Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτοι που πυροβολησαν τους πολιτες θα διωχθουν? Ή φτανει που σκοτωθηκαν 10 αστυνομικοι, πιθανοτατα καποιοι που δεν πυροβολουσαν εναντιον πολιτων και υπηρξαν θυματα εκδικησης?