Αμερικανικό πολεμικό περνά το Βόσπορο

Αμερικανικό πολεμικό περνά το Βόσπορο Facebook Twitter
1

Η Τουρκία έδωσε άδεια σε θωρηκτό του Ναυτικού των ΗΠΑ να περάσει τα στενά του Βοσπόρου, εντός των επόμενων δύο ημερών και να κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα, σε μια κίνηση που συνδέεται άμεσα με την ένταση στην περιοχή της Κριμαίας.

Τουρκικές πηγές , μιλώντας με την Hurriyet Daily News την Τετάρτη , αρνήθηκαν να πουν το όνομα του πλοίου, διευκρίνισαν όμως ότι δεν είναι το USS George HW Bush, το πυρηνικό αεροπλανοφόρο, καθώς δεν πληροί τα πρότυπα που ορίζονται από τη Σύμβαση του Montreux του 1936 από την άποψη του βάρους.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το RT, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Itar - Tass ότι ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ αναμένεται να εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα αργότερα αυτή την εβδομάδα .

Την Κυριακή, το Tass ανέφερε ότι πρόκειται για τη φρεγάτα USS Taylor, ένα από τα δύο πλοία του ναυτικού των ΗΠΑ που βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα για την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Montreux , πολεμικά πλοία των χωρών που δεν βρέχονται από τον Εύξεινο Πόντο δεν μπορούν να παραμείνούν στα νερά της Μαύρης Θάλασσας για περισσότερο από 21 ημέρες. Έτσι, τα αμερικανικά πολεμικά παρέμειναν σε τουρκικό λιμάνι, (δήθεν για επισκευές, σημειώνει το RT) .

Η κίνηση μέσω των τουρκικών στενών αυξάνει  καθώς οι εντάσεις  μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας για τα πρόσφατα γεγονότα στην Κριμαία, συνεχίζουν να σιζοβράζουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια