Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης των Ανυπόφορων* στέλνει ένα γράμμα στον 16χρονο εαυτό του

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης των Ανυπόφορων* στέλνει ένα γράμμα στον 16χρονο εαυτό του Facebook Twitter
Μια παλιά φωτογραφία του Γιάννη Χαραλαμπίδη
1

Γιάννη,

Εγώ είμαι, εσύ δηλαδή.

Σου γράφω από μακριά που όμως δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κοντά είναι.

Σου γράφω από 30 χρόνια μετά.

Σου γράφω να σου πω πως για μιά καλύτερη πλεύση, καλό θα είναι να ξέρεις τι θέλεις, τι σου αρκεί και τι μπορείς να έχεις.  Να ονειρεύεσαι αλλά να μην αναζητάς το παραπάνω και να μη λυπάσαι που δεν το έχεις.  Να λυπάσαι αυτούς που το αναζητούν χωρίς να το αντέχουν.

Σου γράφω να σου πω πως για μιά ομαλή πορεία σε οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκεσαι, επαγγελματική, αισθηματική ή άλλη, να είσαι στη θέση πάντα να γυρίσεις την πλάτη και να φύγεις χωρίς να κοιτάξεις πίσω.

Θα σου έλεγα κι άλλα, αλλά σ'αφήνω να τα αντιμετωπίσεις και να τα ανακαλύψεις μόνος σου.  Τι θα ήταν η ζωή άλλωστε χωρίς εκπλήξεις;  Ευχάριστες και δυσάρεστες.

Μεγαλώνεις στην δεκαετία του 80, μιά δεκαετία που κράτησε λιγότερο από όσο θα έπρεπε.

Ανήκεις σε μία γενιά, στο περιθώριο μιας γενιάς καλύτερα, που συζητήθηκε και απορρίφθηκε από το σύνολο.  Αλλά αυτό δεν αποζητάς;  Tην απόρριψη. Η κάθε αποδοχή θα σε χάλαγε.  Η απόρριψη τους είναι η λύτρωσή σου, και αυτό θα σε ακολουθεί για την υπόλοιπη σου ζωή.

Παρ'ότι το παιχνίδι το έχεις ήδη χάσει, πράγμα που το ήξερες πριν αρχίσεις να παίζεις, δεν έχεις συμβιβαστεί όπως οι προηγούμενοι και δεν έχεις παραδοθεί όπως οι επόμενοι.  Το παιχνίδι αν και χαμένο εξ'αρχής είναι κερδισμένο, γιατί απλά δεν πήγες για να παίξεις, δεν πήγες για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, πήγες για να κάνεις αυτό που ήθελες -να είσαι ο εαυτός σου.  Τώρα θα μου πεις, άσε μας, κάθε γενιά τα ίδια λέει για τη δικιά της και την υποστηρίζει, αλλά δεν είναι έτσι.  Και ξέρεις γιατί έχω δίκιο;  Γιατί σε 30 χρόνια θα σου ζητήσουν να γράψεις ένα γράμμα στον δεκαεξάχρονο εαυτό σου, το οποίο θα δημοσιεύσουν. Δεν μπορεί λοιπόν, κάτι σωστό πρέπει να έκανες ...  αλλά όσο δεν το γνωρίζεις ακόμα καλύτερα !!

*Οι Ανυπόφοροι ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά punk συγκροτήματα της δεκαετίας του ογδόντα. Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης έπαιζε πλήκτρα με τους στο συγκρότημα έως τα τέλη του 1984 που διαλύθηκαν.  Μετά συνέχισε με τους Split Image όπου παίζει έως και σήμερα.

 

Οι Ανυπόφοροι θα εμφανιστούν, με την αρχική τους σύνθεση, στο Gagarin 205 την Παρασκευή 14 Μαρτίου, ζωντανά, μαζί με άλλα συγκροτήματα της τότε δεκαετίας, για την ενίσχυση του ντοκυμαντέρ  'Εδώ δεν υπάρχει άσυλο'.

 

Ανυπόφοροι:

 


 

 Split Image :

 

 Διαβάστε ακόμα:Ο σεναριογράφος του «Εδώ δεν υπάρχει Άσυλο»* και ο πρώτος αγαπημένος του δίσκος

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια