Σήμερα το «Ποτάμι» παρουσιάζει τις θέσεις του

Σήμερα το «Ποτάμι» παρουσιάζει τις θέσεις του Facebook Twitter
7

Σήμερα παρουσιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης τις θέσεις του κόμματός του με κεντρικό σύνθημα «Πολιτική για Όλους».

Σύμφωνα με το «Έθνος», ανάμεσα στα άλλα, στις θέσεις του «Ποταμιού» είναι ο περιορισμός των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 50%, σημαντικός περιορισμός των αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων σε κομματικά γραφεία και η μείωση των βουλευτών σε 200 από 300, στο ελάχιστο δηλαδή όριο που προβλέπει το Σύνταγμα.

Επίσης αναμένεται να προτείνει το χωρισμό της χώρας σε μικρές μονοεδρικές περιφέρειες, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν το κόμμα τους αλλά και τον τοπικό υποψήφιο, ανεξαρτήτως κόμματος.

Το «Ποτάμι» θα ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων, ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα για θύματα ή μαρτυρικές κοινότητες, αλλά και τον εντοπισμό και επαναπατρισμό των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Στην αρχή το είδα ως κάτι θετικό. Στη συνέχεια, περνώντας οι μέρες, με κάποια ψήγματα απόψεων, ιδεών και ολίγη από «πρόγραμμα», το μόνο που εξέλαβα είναι παπαρολογίες, δηθενιές και... το σακάκι σου στον ώμο να κρατάς... (Όπου σακάκι, βάλτε σακίδιο):Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριάτριγυρνάνε οι νταλίκες στην Αθήναστα λιμάνια, στους σταθμούς, στην αγοράό,τι ψάχνεις στη ζωή να βρεις ξεκίνα.Σ’ έχω δει πολλές φορές να τριγυρνάςστο λαβύρινθο της πόλης σαν χαμένοςτο σακάκι σου στον ώμο να κρατάςκι όλους όσους δεν θυμούνται φορτωμένος.Σα σκηνές από ταινία "προσεχώς"μοιάζεις μέσα στις στροφές αυτού του νόστουδυο γενιές χαμένες πίσω δυστυχώςκι η Αθήνα μια μητρόπολη του νότου.
Στην αρχή ήσουν κάπως κατανοητός...με το που ξεκίνησες την αιθέρια ποιητική μεταφορά σ'έχασα, φιλαράκος. Ελπίζω τα κριτήρια σου στις εκλογές να μήν είναι τα ίδια - αλλιώς καήκαμε
Ευχαρίστως να σου απαντήσω. Αλλά πρώτα να ρωτήσω κάτι άλλο; Το τραγούδι αυτό το γνωρίζεις; Οι στίχοι είναι του Μανώλη Ρασούλη!Λοιπόν, εκείνο που θα πρέπει να σε ανησυχεί και πολύ μάλιστα, δεν είμαι εγώ και το -σαρκαστικού χαρακτήρα- αρχικό μου σχόλιο, αλλά το τόσο ρηχό και παρορμητικό κριτήριο αυτού του μεγάλου αριθμού όσων, πριν ακόμη μάθουν-μάθουμε τι είναι το «Ποτάμι», τι αντιπροσωπεύει, που αποσκοπεί, από ποιούς και τί είναι-ποιοί είναι αυτοί από τους οποίους αποτελείται, (αυτό με λεπτομέρειες και όχι τύπου «Μαρκίζας»: οδοντίατρος, φωτογράφος, στοχαστής, αλτρουιστής, διανοούμενος, περιπατητής, μονογονεϊκή μητέρα, μονογονεΐκος πατέρας, άγαμος, πολυγαμικός, χωρίς οικογένεια, με οικογένεια, ζωόφιλος, χορτοφάγος, λωτοφάγος, ανορεξικός, καπνιστής, ανώνυμος αλκοολικός, επώνυμος αλκοολικός, φίλος του Σταύρου, του Σταύρου φίλη, κλπ., κλπ...), του δίνουν τόσο μεγάλο ποσοστό. Και αν μου επιτρέπεται, τουλάχιστον για αρχή, μέχρι να δούμε που το πάει και για όσο θα συνεχίζει να δίνει την εντύπωση του «πυροτεχνήματος», να είμαι, αν όχι καχύποπτος, τουλάχιστον, αρκετά υποψιασμένος...Σ.Σ.: Δεν κρατήθηκα. Όσο και αν προσπάθησα να μη το κάνω, έναν σαρκασμό τον ξαναέβαλα...!
Εκτός ίσως απο το (και καλά) alternative περιτύλιγμα, ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να βρω τις διάφορες στις θέσεις Ποταμιου- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- Ελιά- 58-ΣΥΡΙΖΑ...
Με τη διαφορά ότι «το Ποτάμι» δεν διεκδικεί να συντηρήσει το υπάρχον κράτος (ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ) και ούτε να το διογκώσει (ΔΗΜΑΡ) και ούτε να κρατικοποιήσει τα πάντα (ΣΥΡΙΖΑ). Τα υπόλοιπα κόμματα πέραν του πρώτου διεκδικούν μια «εθνοχριστιανική» ταυτότητα που όυτε κι δω ανήκει «το Ποτάμι»... ήδη πολλές διαφορές...
¨Επίσης αναμένεται να προτείνει το χωρισμό της χώρας σε μικρές μονοεδρικές όπου οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν το κόμμα τους αλλά και τον τοπικό υποψήφιο, ανεξαρτήτως κόμματος. Πηγή: www.lifo.grΤο να ψήφιζεις ανεξαρτήτως κόμματος αυτόν που εκτιμάς είναι εξαιρετικό (έχει έναν μικρό κίνδυνο να στρατολογουν τα κόμματα τηλεπερσόνες, και ανυπαρκτοδιάσημους αλλά σε τελική ανάλυση εμείς αποφασίζουμε).Δεν είναι κάτι καινούριο, είναι πολυειπωμένο κυρίως από τον χώρο της αριστεράς.Σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό σε μονοεδρικές όμως είναι καταστροφικό! Με την σημερινή πόλωση θα είχαμε μόνο βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί και να ψήφιζες ανεξαρτήτως κόμματος αυτόν που εκτιμάς την έδρα της μονοεδρικής θα την έπερνε το πρώτο κόμμα στην περιφέρεια (δεν γίνεται το αντίθετο γιατί θα μπορούσαν να υπάρχουν κόμματα ακόμα και με 50% ποσοστό και λιγότερους βουλευτές από τον δεύτερο, οπότε δεν θα υπήρχε ποτέ κυβέρνηση και επίσης είναι προφανώς άδικο). Ακόμη και να μοιράζονταν οι μονοεδρικές με βάση το ποσοστό του κάθε κόμματος θα είχαμε πολλές περιφέρειες που άλλο θα ψήφιζαν πρώτο και άλλος θα πήγαινε στην βουλή κάτι επίσης προφανώς άδικο.
Επιτελους !!!Διοτι ειναι μοναδικο ,και καθαρα ελληνικο,φαινομενο, να λαμβανει-δημοσκοπικα-ενα σοβαρο ποσοστο ενα κομμα του οποιου τις "θεσεις" επι των μειζονων,τουλαχιστον, θεματων ,αλλα και τους "υποψηφιους" εευρωβουλευτες ,ουδεις εγνωριζε !!!