Ο απαράδεκτος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν

Ο απαράδεκτος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν Facebook Twitter
14

Είδα στην τηλεόραση τον Ερντογάν, να μιλά σε εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που κουνούσαν ενθουσιασμένοι τα σημαιάκια τους. 

"Το Twitter, το Facebook και το YouTube", φώναζε για τα δίκτυα που θέλει να απαγορεύσει και φιμώσει, "πρέπει να σέβονται τους τουρκικούς νόμους! Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν!"

Με δυο λόγια, δεν επιτρέπεται να τον κατακρίνουν ή να αναμεταδίδουν τις ντροπιαστικές συνομιλίες του που δυνητικά αποδεικνύουν το πόσο διεφθαρμένος είναι. 

Η φράση που είπε όμως μετά με εξόργισε πραγματικά. Κυρίως επειδή την είπε με περηφάνια: "Να ξέρει το twitter και το facebook ότι εδώ υπάρχουν νόμοι! Εδώ δεν είναι Μπανανία... Εδώ είναι Τουρκία!"

Όχι αγαπητέ. Μπανανία κατήντησες τη χώρα σου, όταν καταπνίγεις κάθε διαφορετική φωνή και όταν κλείνεις [ΚΛΕΙΝΕΙΣ!] το twitter για να μη μπορούν οι διαφωνούντες να γράφουν την άποψή τους. 

Δεν με ενδιαφέρουν οι φήμες για την τηλεπαρουσιάστρια και το ροζ βίντεό της με τον (παντρεμένο) Ερντογάν, εξαιτίας του οποίου λέγεται ότι το Τούρκος πρωθυπουργός έκλεισε το twitter. Μπορεί να αποδείκνυε την υποκρισία του αν η φήμη είναι αληθινή, αλλά σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις του και η επίκληση του πατριωτισμού τον καθιστούν, στα μάτια μου τουλάχιστον, ακόμα πιο γελοίο ηγέτη. (Μη μιλήσω καν για την ένταση με τη Συρία που προκάλεσε ως αντιπερισπασμό στα σκάνδαλά του, ή το τι μπορεί να κάνει εναντίον της Ελλάδας σύντομα, λόγω δημοσκοπικής σκοπιμότητας.) 

Κι όμως. Πολλοί Έλληνες που διαμαρτύρονται στο ελεύθερο twitter για "την χούντα που ζούμε στην Ελλάδα", είχαν για Θεό τον Ερντογάν, και τον έχουν ακόμα. Έφτιαξε ένα οικονομικό θαύμα, λειτούργησε τίμια, φέρθηκε δημοκρατικά κλπ κλπ. Το ίδιο και ο Πούτιν.

Το γεγονός ότι ακόμα και τώρα χρησιμοποιούν το ελεύθερο ίντερνετ για να κλαφτούν για τη δικτατορία που ζούμε και για να επαινέσουν "δημοκρατικούς ηγέτες" όπως είναι ο Ερντογάν, είναι, το λιγότερο, θλιβερό. 

 

 

 

 

 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Το θεικο που εχει ακουστει ειναι οτι λεει ... παντρευτηκε την παρουσιαστρια για 1 ημέρα, ώστε να μην εχει προβλημα με τον Αλλαχ. Αλλωστε η πολυγαμια δεν ειναι αμαρτια, ενω και το διαζυγιο ειναι ευκολη υποθεση.Μπραβο ο προφήτης!
Παιδιά τώρα μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...χούντα δεν έχουμε, είχαμε όμως πριν 40 χρόνια, στανταράκι. Πριν από αυτή, είχαμε ένα πολιτικό μόρφωμα που εγώ προσωπικά το θεωρώ ελάχιστα δημοκρατικό. Ήταν πολύ προβληματική περίοδος η δεκαετία του '60, ας θυμηθούμε μόνο τη δολοφονία Λαμπράκη, αρκεί. Τώρα, μην γελιόμαστε, έχουμε δημοκρατία, αλλά η κυβέρνηση αυτή, και τουλάχιστον και η προηγούμενη, συχνά πυκνά ξεφτιλίζουν το σύνταγμα κατά πως τους συμφέρει. Έχουμε, κατά τη γνώμη μου, ένα δημοκρατικό πολίτευμα με κάποιες (αρκετές?) απολυταρχικές πρακτικές. Το να λέμε όμως οτι έχουμε χούντα, το θεωρώ ακραίο.Όσο για τους άλλους 2 πολιτικούς, το λέω με κάθε ειλικρίνεια, άντε να εξαφανιστούν (δεν με νοιάζει το πως) να φύγει η βρώμα τους. Από πιτσιρίκι τους θυμάμαι στην εξουσία, νισάφι.
Επειδη νομιζω με πηρε και μενα η μπαλα, να διευκρινισω οτι ο Πουτιν απεχει πολυ απο τον Ερντογαν. Ο Πουτιν αιματοκυλισε την Τσετσνυα με το καλημερα του στην ηγεσια, ο Ερντογαν εβαλε τελος στο μιλιταρισμο της Τουρκιας στο κουρδικο θεμα και ανοιξε δρομο για περισσοτερες ελευθεριες ατην Τουρκια (ας αφησουμε στην ακρη την οικονομια μια που δε σε καιει). Τωρα, οτι μετα απο χρονια εξουσιας καβαλησε το καλαμι δεν με εκπλησει διολου, ειναι η μοιρα των ηγετων. Ελπιζω να μην εδωσα την εντυπωση οτι "τον εκανα Θεο". Α, για την "ελευθερια" του τουιτερ: εδω στην Αγγλια, η συζυγος του Προεδρου της Βουλης, Σαλυ Μπερκοου, αναγκαστηκε απο δικαστηριο να πληρωσει δεκαδες χιλιαδες λιρες σε καποιον που προσεβαλε στο τουιτερ.
οπότε, αφού ο Πούτιν αιματοκύλισε την Τστσενία, ο Θέμος διακιώνει τις μαύρες χήρες που ανατινάζονται; Ή, ακόμη καλύτερα, ο Ερντογάν έκανε καλό αλλά καβάλησε το καλάμι γιατί τέτοια είναι η μοίρα των ηγετών - ΑΡΑ μπράβο στον Τσάβες που έκανε κι αυτός τόσα καλά αλλά καβάλησε κι αυτός το καλάμι; Για δες τι μαθαίνεις, ανήμερα της εθνικής εορτής...
όσο δεν έχει γίνει αναστολή άρθρων του συντάγματος και ανάληψη εξουσίας από στρατιωτικούς δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε χούντα - έχουμε δημοκρατία. Το εμπεδώσαμε όλοι οι υπήκοοι ή να ξαναβγάλει η κυβέρνηση στους δρόμους τη Χρυσή Αυγή; Από τεχνικής απόψεως όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας είναι καλώς καμωμένα - σάς φτάνει αυτό; δεν χρειάζεται τον Ερντογάν ή τον Πούτιν η κάθε κυβέρνηση - όσα εγκλήματα και να κάνουν οι κυβερνήσεις όλων των κρατών υπάρχει πάντα το αθάνατο επιχείρημα "σκάσε κι άμα δεν γουστάρεις, να πας στη Βόρειο Κορέα". Την απίστευτη ομοιότητα μεταξύ των φράσεων "είναι ισλαμιστής ο Ερντογάν αλλά έβαλε τη χώρα σε τάξη και ο λαός τον στηρίζει" και "ούτε ο Σαμαράς δεν θέλει τέτοια μέτρα αλλά δυστυχώς είναι αναγκαία για το καλό μας" δεν την έχετε αντιληφθεί; Διαπομπέυουμε οροθετικές γυναίκες, "ψηφίζουμε" τα πάντα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, γεμίσαμε παντού τυροπιτοφάγους μπάτσους, ξεσκίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις προς όφελος των μεγάλων μαχαιριών, πνίγουμε μετανάστες και απαξιώνουμε την εργασία αλλά δόξα στον χριστιανικό μας θεό οι απέναντι με τον Αλλάχ την έχουν χειρότερα... Ζήτω το έθνος και η δημοκρατία μας!
Αγαπητέ Άρη, ξεκινάς με τον υπότιτλο «Γιατί σιχαίνομαι όσους λένε ότι έχουμε χούντα και υποστήριζαν μέχρι και πρόσφατα τον Ερντογάν (ή τον Πούτιν)» και ενώ συμφωνώ με το γενικό ύφος και νόημα του άρθρου σου, από την άλλη συνεχίζω να μη καταλαβαίνω τα περί μη χούντας στην χώρα μας. Και ενώ χούντα, χούντα με τις ακραίες μορφές της και τα χαρακτηριστικά της, έτσι όπως την έχουμε συνδυάσει και σχηματίσει στις συνειδήσεις μας και τη λογική μας, ούτε Δημοκρατία πάντως έχουμε. Και νομίζω πως αυτή η κατάσταση που βιώνουμε είναι επίσης επικίνδυνη γιατί ενώ από τους μ@^ακες αυτούς, τον Πούτιν, τον Ερντογάν και τους ομοίους τους το περιμένεις πως θα κάνουν ό,τι κάνουν, οι δικοί μας ό,τι αποφασίζουν, ό,τι πράττουν είναι στο όνομα της (αγίας) Δημοκρατίας (!!!). Εντάξει, δεν θέλετε να το ονομάζουμε, έστω, μία μορφή χούντας (έχει πολλές μορφές), δεν θεωρείτε πως νομοθετούν με το, «έτσι θέλω και δεν ρωτάω και κανέναν», με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Δεν έχουμε χούντα; Οκ... δεν έχουμε χούντα. Μα που να πάρει, ούτε Δημοκρατία έχουμε...!Σ.Σ.: Τι είναι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (για όσους δεν ξέρουν ή δεν έχουν καταλάβει και την οποία την χρησιμοποιούν ως «πανέντα» «νόμιμης» επιβολής της κάθε μ@^κίας τους επάνω μας):http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7_%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85Σ.Σ.2: Να είστε σίγουροι, πως αν μεθαύριο αποφασίσουν, αν όχι να «κόψουν» και σε εμάς το twiter ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διαδικτυακής έκφρασης, έστω να τις περιορίσουν, με μία πράξη (σχετικού) νομοθετικού περιεχομένου, εις το όνομα και λειτουργία της Δημοκρατίας θα το κάνουν. Και όταν θα τους ζητήσουμε τον λόγο θα μας πουν πως ψηφίστηκε νόμιμα και δημοκρατικά... Το έχουν πραγματοποιήσει για πολλά άλλα θέματα.Σ.Σ.3: Κάποιο δηλητήριο μπορεί να σε σκοτώσει με μία και μόνη δόση του. Αν όμως ο ένοχος δεν θέλει να αποκαλυφθεί ή να καλύψει τα ίχνη του, το δίνει σε μικρές δόσεις, έτσι ώστε ο θάνατος να αποδοθεί σε «φυσικά» αίτια... Και δεν ξέρω αν εννοούμαι...
2 σκεψεις μονο:1)Το ανοιγμα ή το κλεισιμο του τουιτερ (και του καθε τουιτερ) απο μονο του δεν συνιστα εχουμε ή δεν εχουμε δικτατορια αντιστοιχα.και, 2) Αν δεν εχουμε δικτατορια εδω παει να πει οτι εχουμε δημοκρατια. Κληρονομικη να φανταστω ετσι?...απο παππου προς παππου (βλεπε Παπανδρεου, Καραμανλης)...
Να σου θυμήσω πως δεν έδινε ο ένας πρωθυπουργός στον άλλον την εξουσία. Μεσολαβούσε και μια διαδικασία που ονομάζεται εκλογές, δεν ξέρω αν σου λέει κάτι.
Να απαγορεύσει και τα βιβλία, τα περιοδικά ή γιατί όχι και το χαρτί γενικά. Μπορούν και αυτά να χρησιμοποιηθούν και να παραβιάσουν τα ιερά και τα όσια το Ερντογάν. Ελπίζω πάντως πως οι Έλληνες αλλά και οι λοιποί πολίτες της Ευρώπης θα αρχίσουν να κατανοούν την νοοτροπία που κυριαρχεί στη γειτονική μας χώρα.
Η Βενεζουέλα ότι και να γίνει (δες 30+ νεκρούς σε διαδηλώσεις δες και τα σημερινά http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-26726282) θα παραμείνει στην καρδιά πολλών κολλημένων μυαλών. Δεν ξέρω αν έχεις υπόψιν τις επίσημες δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης