Bloomberg: «Υasou Ελλάδα»

Bloomberg: «Υasou Ελλάδα» Facebook Twitter
26

Για απίστευτη ανάκαμψη της Ελλάδας κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμα του.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το διάγραμμα της διακύμανσης των spreads, αφηγείται μια αξιοθαύμαστη ιστορία και σημειώνεται ότι είναι σπάνιο, μια χώρα να αποκαθιστά την εικόνα τους προς τους πιστωτές τόσο γρήγορα

Στη συνέχεια αναφέρεται το ιστορικό της κρίσης και της ανάκαμψης με τη χορήγηση από την Τρόικα φθηνών δανείων ώστε να μην είναι αναγκασμένη η Ελλάδα να δανείζεται με εξωφρενικά επιτόκια από τις αγορές.

Γίνεται ακόμη λόγος για την αναπάντεχη επιτυχή μείωση των δαπανών από την Ελλάδα η οποία ήταν παράλληλα ουσιώδης ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Για τον αρθρογράφο αναπάντεχη ήταν και η στωικότητα του ελληνικού λαού, που υπέστη την οικονομική κρίση χωρίς βίαια ξεσπάσματα.

Σημειώνεται επίσης ότι ενώ οι Έλληνες γιόρταζαν την 25η Μαρτίου, οι τράπεζες κατάφεραν να πουλήσουν σε ξένους επενδυτές μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενισχύοντας την κεφαλαιακή τους επάρκεια και την δυνατότητά τους να χορηγούν νέα δάνεια. Αυτό κατά τον αρθρογράφο θα δώσει ώθηση στα δημόσια έργα

Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για συμφέροντα που βλάπτουν την ανάπτυξη. .

«Άρα δεν είναι όλα τα νέα καλά για την Ελλάδα. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα, παρά όταν οι αποδόσεις των ομολόγων της ήταν στο 30%», καταλήγει ο αρθρογράφος.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ