Πεντάχρονος gamer ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο Xbox

Πεντάχρονος gamer ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο Xbox Facebook Twitter
7

Ένα πεντάχρονο αγοράκι που κατάφερε να εντοπίσει ένα μεγάλο κενό ασφαλείας στο gaming δίκτυο Xbox Live, προσπαθώντας να "χακέψει" το λογαριασμό του μπαμπά του, δέχθηκε τις δημόσιες ευχαριστίες και τα δώρα της Microsoft, σύμφωνα με το BBC.

O Kristoffer Von Hassel, στην προσπάθειά του να παρακάμψει τον έλεγχο password της υπηρεσίας, ανακάλυψε ότι στο δεύτερο έλεγχο επιβεβαίωσης, αρκούσε να πατήσει το κενό για να εισέλθει στην υπηρεσία, ακόμα κι αν δεν γνώριζε το Password.

H Microsoft ενημερώθηκε και διόρθωσε το λάθος της, από τον πατέρα του μικρού Kristoffer, που τυγχάνει να είναι τεχνικός ασφαλείας, και κατόπιν πρόσθεσε το όνομα του πιτσιρικά στη λίστα με τους επίσημα αναγνωρισμένους ερευνητές ασφαλείας της υπηρεσίας. Για να ευχαριστήσει τον πεντάχρονο για την σημαντική του ανακάλυψη, του έστειλε μερικά βίντεο παιχνίδια και του έκανε δώρο 50 δολάρια και μια συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live για ένα χρόνο.

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Τech & Science / Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Η προσέγγιση αυτή θεωρείται επιστημονικά ενδιαφέρουσα, αλλά ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν το αν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγαλύτερα θηλαστικά, όπως οι ελέφαντες.
LIFO NEWSROOM
Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Τech & Science / Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Μελέτη που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία διαπιστώνει ότι η ικανοποίηση αυξάνεται με την ηλικία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ναι εντάξει ο μπαμπά που είναι τεχνικός ασφαλείας το έδωσε κανονικότατα στην μαμά εταιρεία κλαιν το ενδεχόμενο κάποια άλλα πιτσιρίκια οι πιτσιρικάδες να το ήξεραν και να τους εξυπηρετούσε και δεν το έδωσαν σκόπιμα στην εταιρεία δεν υπάρχει ??Ας τα κρατάμε για πάρτη μας ότι βρίσκουμε καλό κάνει
Μπράβο στον μικρό,μπράβο και στον πατέρα του που αντί να τον τιμωρήσει με κάποιον αυστηρό τρόπο,έπραξε όπως έπραξε.Ίσως έτσι να του δώσει και ώθηση να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πληροφορική.
Όντως δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι μεγαλύτερο ρεζιλίκι. Το να είναι το επίπεδο ασφαλείας σου τέτοιο ώστε να το παρακάμπτει ένα πεντάχρονο ή το να είσαι τόσο καρμίρης...