Πιο νωρίς από του χρόνου η σχολική χρονιά

Πιο νωρίς από του χρόνου η σχολική χρονιά Facebook Twitter
23

Νωρίτερα θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, καθώς σύμφωνα με Τα Νέα, στο πλαίσιο των αλλαγών που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας το σχολικό έτος θα ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία. Για τα γυμνάσια και τις τάξεις Α' και Β' λυκείου στις 31 Μαΐου  και στις 21 Μαΐου για τη Γ' λυκείου λόγω Πανελλαδικών.

Ακόμη προβλέπεται κατάργηση των σχολικών αργιών όπως του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών οπότε θα γίνεται πρωινός εκκλησιασμός και στη συνέχεια μάθημα. Επίσης θα μειωθούν οι σχολικοί περίπατοι.

Στόχος του υπουργείου δεν είναι μόνο η ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων αλλά και η δημιουργία μιας νέας ανάπαυλας στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου, μαζί με την αργία της Καθαρής Δευτέρας.

Αυτό θα διευκολύνει τα σχέδια της κυβέρνησης για την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» ή αλλιώς «ανοιξιάτικο διάλειμμα» , ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM