Τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί η προσφυγή στο ΣτΕ για την Πανεπιστημίου

Τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί η προσφυγή στο ΣτΕ για την Πανεπιστημίου Facebook Twitter
4

Στις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου που προωθεί το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την κωδική ονομασία "Rethink Athens".

54 Αθηναίοι, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ιωάννης Αλαβάνος, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρωθεί ως παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η από 12.2.2014 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για «την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του τραμ σε συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κέντρο της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου».

Οι "54", όπως γράφουν και Τα Νέα, υποστηρίζουν ότι η πεζοδρόμηση είναι αντίθετη τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην εθνική νομοθεσία, καθώς πριν από την έκδοση της επίμαχης υπουργικής απόφασης δεν προηγήθηκε στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά ούτε συντάχθηκε μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων.

Επίσης η επίμαχη υπουργική απόφαση   είναι αντίθετη στο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της Αθήνας και έρχεται σε αντίθεση: 1) με τις διατάξεις του Ν. 1515/1985 που ενέκρινε το ρυθμιστικό σχέδιο των Αθηνών και 2) την υπουργική απόφαση του 1988 με την οποία εγκρίθηκε το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνηση στους δρόμους: Έπεσαν χώματα στον Κηφισό στη Ν. Φιλαδέλφεια - Ουρά χιλιομέτρων προς Λαμία

Ελλάδα / Κίνηση στους δρόμους: Έπεσαν χώματα στον Κηφισό στη Ν. Φιλαδέλφεια - Ουρά χιλιομέτρων προς Λαμία

Χώματα που έπεσαν στο οδόστρωμα στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ρεύμα προς Λαμία, έχουν προκαλέσει κίνηση χιλιομέτρων, δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Δεν προηγήθηκε στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων..."Ποιες μπορεί να είναι οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκδίωξης του ΙΧ από την Πανεπιστημίου; Εδώ έχουμε να κάνουμε για επαγγελματίες της άρνησης κ της αντίδρασης.Αν ζούσαν στα χρόνια του Περικλή όλοι αυτοί, η κατασκευή του Παρθενώνα ακόμα θα εκδικαζονταν στο ΣτΕ. Η εξόρυξη τόσου μαρμάρου από τα Πεντελικα λατομεία θα τους είχε εξοργίσει
Ποιες μπορεί να είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις; Να υπάρχουν ακόμα χειρότερα μποτιλιαρίσματα στο κέντρο με αποτέλεσμα περισσότερο θόρυβο και καυσαέριο.Δεν λέω πως αυτό θα γίνει ή πως δεν έχει γίνει η μελέτη, λέω όμως πως και τυπικοί λόγοι υπάρχουν για να γίνει (προβλέπεται από το νόμο) και ουσιαστικοί.
Τι να πω, τα ιδια και στον Εθνικο Κηπο, τα ιδια και παλιοτερα με το Μουσειο της Ακροπολης, τον μεγαλο περιπατο, κλπ. Ο,τι παει να αλλαξει τη μονοτονια και τη μιζερια δεχεται επιθεση απο γραφικες μειονοτητες της μιας χουφτας που προκαλουν ασυλληπτες καθυστερησεις για εργα που αφορουν ολους (και ολοι τα θαυμαζουν, οταν τελικα ολοκληρωθουν και οι αντιδρασεις των γραφικων ξεχαστουν).