Ο δικηγόρος που υποστήριζε την απαγόρευση των gay γάμων, τώρα σχεδιάζει τον gay γάμο της κόρης του!

Ο δικηγόρος που υποστήριζε την απαγόρευση των gay γάμων, τώρα σχεδιάζει τον gay γάμο της κόρης του! Facebook Twitter
2

Ο δικηγόρος που υποστήριζε την απαγόρευση των gay γάμων, τώρα σχεδιάζει τον gay γάμο της κόρης του! Facebook Twitter
Ο δικηγόρος Charles Cooper

Ο δικηγόρος Charles Cooper μίλησε δημοσίως εξηγώντας ότι η άποψη του για το γάμο του ίδιου φύλου εξελίσσεται, αφού είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι οι γκέι γάμοι υπονομεύουν τον ιερό γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.


Η αποκάλυψη είναι μια απρόσμενη υποσημείωση στη πολύχρονη συζήτηση σχετικά με την Πρόταση 8, το μέτρο της Καλιφόρνια που ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το περασμένο έτος. Δείχνει επίσης την ταχύτατη αλλαγή της κοινής γνώμης σχετικά με τους γάμους των ομοφυλοφίλων, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να δείχνουν τώρα την πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ.


O Cooper έμαθε ότι η θετή του κόρη Ashley ήταν gay, την ώρα που Πρόταση 8 θα εξεταζόταν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, σύμφωνα με ένα υπό έκδοση βιβλίο για αυτή τη μακρά νομική μάχη. 


«Οι απόψεις μου εξελίσσονται σε θέματα τέτοιου είδους, με τον ίδιο τρόπο που εξελίσσονται και σε άλλους ανθρώπους, και το πώς μπορώ να το βλέπω στο μέλλον μπορεί να μην είναι ίδιο με το πώς το βλέπω τώρα, ή πώς το έβλεπα πριν από δέκα χρόνια» δήλωσε ο Cooper στο βιβλίο Forcing the Spring: Inside the Fight for Marriage Equality του δημοσιογράφου Jo Becker.


Τα λόγια του Cooper θυμίζουν τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προς το τέλος της πρώτης του θητείας για να περιγράψει τις «εξελισσόμενες» απόψεις του σχετικά με το γάμο των ομοφυλοφίλων. Το 2012, ο Ομπάμα ανακοίνωσε δημοσίως ότι τελικά υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζευγαριών του ιδίου φύλου να παντρεύονται.


Άλλοι πολιτικοί έχουν επίσης εκφράσει την υποστήριξη τους για το γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, αφού έμαθαν ότι τα ίδια τους τα παιδιά είναι gay, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην αντιπροέδρου Dick Cheney, του οποίου η θέση ήταν αντίθετη με του Προέδρου George W. Bush. Ο γερουσιαστής Rob Portman, R-Ohio, ανέστρεψε την αντίθεση του στο γάμο των ομοφυλοφίλων την περασμένη χρονιά, λέγοντας ότι ο ομοφυλόφιλος γιος του τον είχε βοηθήσει στο να δει το συγκεκριμένο θέμα με διαφορετικό τρόπο.

O Γάμος τον Ιούνιο
Τον Ιούνιο, η κόρη του Cooper σκοπεύει να παντρευτεί τη σύντροφό της στη Μασαχουσέτη, μία από τις 17 Πολιτείες μαζί με τη Περιφέρεια της Κολούμπια, όπου ο γάμος των ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμος. Σε δήλωση του στο Accociated Press, ο Cooper δήλωσε ότι η οικογένεια του «είναι μια τυπική Αμερικανική οικογένεια.»


«Το μονοπάτι της ζωής της κόρης μου Ashley την έχει οδηγήσει στην ευτυχία με μια όμορφη νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Casey, και η οικογένεια μας αλλά και η οικογένεια της Casey ανυπομονεί να γιορτάσουμε το γάμο τους σε λίγες εβδομάδες», είπε.


Οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια υποστήριξαν την απαγόρευση του γάμου των ομοφυλοφίλων με την Πρόταση 8 το 2008, αλλά το μέτρο αντιμετώπισε γρήγορα νομικές προκλήσεις. Ο Cooper είχε προσληφθεί για να υπερασπιστεί το νόμο με την οργάνωση ProtectMarriage.com πηγαίνοντας τελικά την υπόθεση μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Καθ'όλη τη διάρκεια της υπόθεσης, ο Cooper κράτησε ένα χαμηλότερο δημόσιο προφίλ από τους υπόλοιπους δικηγόρους δικηγόρους.


Ο Olson βλέπει τις εξελισσόμενες απόψεις του Cooper σχετικά με αυτό το θέμα, ως μέρος μιας ευρύτερης πολιτισμικής αλλαγής.


«Κάθε μέρα, άνθρωποι σε όλη τη χώρα βλέπουν εκ νέου το θέμα του γάμου και καταλήγουν να αμφισβητούν τις δικές τους χρόνιες απόψεις», είπε ο Olson.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια